Ce este MSM? Beneficii pentru sănătate.

MSM este prescurtarea pentru Metil Sulfonil Metan, o formă organică a sulfului. MSM aduce numeroase beneficii sănătății, fiind esențial în buna funcționare a organismului.

MSM. Pret capsule MSM. Beneficii pentru sanatate.
MSM. Preț capsule MSM. Beneficii pentru sănătate.

Formula chimică pentru MSM este CH3SO2CH3. Aceasta este forma sub care se găsește sulful în natură în toate organismele vii, în care este biologic activ.

Sulful biologic activ are proprietăți preventive și terapeutice. Proprietățile medicinale ale sulfului biologic sunt profunde și se bazează, totodată, pe principii evidente. Datorită acestor caracteristici, descoperirea rolului sulfului biologic în sănătate, precum și a procesului care a făcut posibilă prescrierea acestuia sub forma unor suplimente, sunt în general considerate printre cele mai mari progrese în medicina ortomoleculară din a doua jumătate a acestui secol.

 • Un beneficiu major adus de MSM este acela că încurajează producerea de energie, ca o componentă a insulinei și o premiză pentru metabolismul normal al carbohidraților. 
 • MSM este esențial în menținerea echilibrului crucial acid/alcalin (pH) al organismului. MSM pulbere 400 gr: vezi preț, mod de livrare rapidă și mai multe informații <<
 • MSM activează tiamina, vitamina C, biotina și acidul pantotenic.

De ce să luăm MSM? Ce beneficii aduce MSM sănătății?

De ce iau oamenii capsule cu MSM? Iată câteva dintre problemele de sănătate în care MSM poate ajuta tratamentul:

 • Osteoartrită sau artrită reumatoidă;
 • Recuperarea după sport, activități fizice intense;
 • Burșite, tendinite sau tenosinovite;
 • Osteoporoză;
 • Crampe musculare;
 • Sclerodermie;
 • Tulburări ale articulației temporomandibulare (TMJ);
 • Dureri de cap sau mahmureală;
 • Sindromul premenstrual; Stress; Dureri.
 • Inflamația ochilor sau mucoaselor;
 • Constipație cronică;
 • Păr fragil care cade prea mult, unghii fragile;
 • Ulcere;
 • Diverticuloză.

Există și o întreagă serie de alte motive pentru care oamenii iau MSM. Aceasta include obezitate și probleme cu ficatul, hipertensiune arterială, colesterol ridicat, boli ale gingiilor, sforăit, infecții, probleme pulmonare.

Iată o listă cu proprietăți și beneficii pentru care vă puteți găsi motivați să luați MSM:

 • MSM poate îmbunătăți sănătatea pielii și tenului.

MSM este necesar producerii de colagen. Atât pielea fără fermitate și ridată, cât și cea uscată și crăpată apar din cauza lipsei de colagen. MSM funcționează împreună cu vitamina C pentru a construi țesuturi noi și sănătoase. MSM poate normaliza formarea de colagen și îmbunătăți vizibil sănătatea pielii.

 • MSM poate îmbunătăți flexibilitatea.

Cercetările au arătat că MSM este foarte eficient în îmbunătățirea flexibilității articulațiilor. În plus, ajută la flexibilitatea pielii și țesutului muscular. Acest lucru duce la o creștere a flexibilității generale datorită redării „suculenței” țesuturilor respective.

 • MSM ajută la detoxifierea organismului.

Unul dintre cele mai importante trăsături ale MSM este acela că face celulele mai permeabile. Acest lucru înseamnă că permite ca toxinele și resturile metabolice să fie eliminate ușor din celule, în vreme ce nutrienții esențiali și apa pot pătrunde în interior. Dizolvă fosfatul de calciu, așadar deține o abilitate remarcabilă de a descompune calciul dăunător, sursa bolilor degenerative.

 • MSM întărește firul de păr și unghiile.

Colagenul și cheratina sunt esențiale în producerea firelor de păr și unghiilor sănătoase. MSM este un „mineral al frumuseții” de încredere care furnizează sulful necesar producerii de colagen și cheratină. Știați că… Sulful este numit cel mai bun cosmetic din lume?

De asemenea, contribuie în mod semnificativ la obținerea unui păr și unghii puternice și groase, rezultat ce poate fi observat în la doar două săptămâni de la începerea utilizării constante. Este deja bine cunoscut faptul că extractul de coada calului (Equisetum arvense) și siliciul sunt ideale pentru sănătatea părului și unghiilor. Însă cercetările arată că suplimentele alimentare care conțin atât extract de coada calului, siliciu, MSM, colină, inozitol, clorhidrat de L-Cysteina și PABA (vitamina B10 sau H1) reprezintă o formulă impecabilă pentru tratamentul natural al problemelor părului și unghiilor. Ce sunt colina și inozitolul? Colina este o vitamină hidrosolubilă. Concentrația de colină în organismul uman determină și stimulează creșterea părului și întârzie căderea acestuia, scăderea hemoglobinei, calmează durerile musculare. Eficiența acestei vitamine sporește prin asociere cu inozitolul. Inozitolul este lipotropic şi alături de colină intră în compoziţia lecitinei ce are un rol important în alcătuirea şi hrănirea celulelor organismului.  Inozitolul este o componentă importantă a lipidelor structurale. Este utilizat de organism pentru a produce inositide (cum ar fi IP3, fosfatidilinozitoli), molecule de semnalizare implicate in transmiterea informatiei in interiorul celulei si intre celule. Țesuturile afectate de lipsa inozitolului sunt: creierul, ficatul și muschii.

 • Accelerează procesul de vindecare.

Acidul lactic și alte produse secundare provoacă organismului durere. MSM crește capacitatea corpului de a elimina substanțele reziduale la nivel celular. Acest lucru accelerează procesul de recuperare și eliberează mai multă energie pentru refacere. Sulful ajută la evitarea durerii și a inflamațiilor prin favorizarea eliminării toxinelor în afara celulelor. De fiecare dată când sunt eliminate toxine din celule este eliminată și o cantitate de sulf care neutralizează toxina.

 • Crește în mod natural energia, vitalitatea, regenerarea.

Datorită permeabilității celulare crescute, este necesară mai puțină energie pentru a face față acumulării de toxine. Astfel, mai multă energie este direcționată spre activitate și vindecare. Digestia necesită cea mai multă energie din organism (Aproximativ 70-80% din energia totală este distribuită către digestie, în fiecare zi). MSM crește absorbția de nutrienți în așa fel încât energia trimisă către digestie este redusă în cea mai mare parte.

Vitaminele B12, B9 și multe altele sunt disponibile în site proDietaPlant.ro
Vitaminele B12, B9 și multe altele sunt disponibile în site proDietaPlant.ro
 • MSM este un antiinflamator natural.

MSM este un antiinflamator puternic datorită abilității de a permite reziduurilor metabolice să părăsească celulele. MSM este folosit ca un supliment natural pentru tratamentul problemelor cu articulațiile. Supraponderabilitatea este de fapt inflamație. Celulele corpului se inflamează cronic și rețin produse secundare rezultate în urma proceselor metabolice. Prezența sulfului încurajează eliminarea acestor toxine din organism. Atunci când aceste produse secundare pot fi îndepărtate din sistem, celulele pot elimina excesul de fluide care au fost stocate ca tampon. Rezultatul este o reducere naturală și eficientă a kilogramelor în plus nedorite.

Găsim MSM în alimente în mod natural?

Da, mici cantități de MSM pot fi găsite în fructe, porumb, roșii, ceai sau cafea, lapte. Dar cantitățile de MSM din aceste alimente sunt numai o mică fracție din cantitatea pe care o regăsim în suplimentele alimentare sub formă de capsule.

Cum se folosește, respectiv administrează MSM. Preț MSM și indicații.

MSM poate fi achiziționat sub formă de pudră sau suplimente alimentare, capsule. Atunci când alegem să cumpărăm capsule de MSM suntem atenți și la preț dar mai ales la calitatea companiei producătoare. Combinația de MSM cu alte vitamine și plante poate fi benefică datorită sinergiei elementelor.

Contraindicații. Femeile gravide sau care alăptează și copiii nu vor lua MSM. Nu există sufieciente studii în domeniu, dar informațiile actuale arată că este sigură administrarea de MSM pentru trei luni, apoi de face pauză o perioadă. Nu se cunosc interacțiuni între MSM și alte medicamente, plante, suplimente sau alimente. Dar dacă suferiți de o afecțiune a sănătății este recomandabil să cereți și sfatul doctorului dvs. (WebMD Medical Reference)

Siliciu organic extras din planta medicinală coada calulului. Preț siliciu organic G5 și informații suplimentare regăsim în site prodietabio.ro
Siliciu organic extras din planta medicinală coada calulului. Preț siliciu organic G5 și informații suplimentare regăsim în site prodietabio.ro

Deoarece furnizează organismului substanțele brute necesare creării de noi celule, reparării și înlocuirii de țesuturi și organe deteriorate, sulful este unul dintre cele cinci elemente de bază ale vieții. Sulful este o componentă indispensabilă nutriției umane. Se găsește în fiecare celulă a corpului și are importanță structurală și funcțională pentru 150 de compuși, inclusiv hormoni, enzime, anticorpi și antioxidanți. Sulful însuși se găsește în mare parte în mușchi, piele, oase, unghii și păr. MSM furnizează sulful esențial necesar unui număr de compuși din corp.

Scrie un raspuns: