Ce este Lucuma?

Lucuma este un fruct subtropical cu poprietăți nutritive valoroase. Pudra de lucuma aduce cu ea o abundență de beneficii pentru sănătate atunci când este adăugată în mâncarea sau băutura preferată. Pe lângă satisfacerea poftei de dulce, lucuma este o sursă de antioxidanți, fibre, carbohidrați, vitamine și minerale necesare funcțiilor organismului și care aduc beneficii sistemului imunitar. Lucuma nu conține gluten.

Lucuma fructe organicePudra de lucuma este obținută din fructul subtropical al arborelui Pouteria lucuma, nativ din Peru, Chile și Ecuador. Arborii de lucuma sunt adaptați la vremea răcoroasă și rezistenți la secetă care cresc de la 7 până la 15 metri înălțime. Cunoscut ca Aurul Incașilor în vremurile ancestrale, fructul este de o culoare verde-gălbuie și are o formă de ou, cu o pulpă galbenă-oranj, de consistența amidonului.

Gustul este descris ca fiind asemănător cu cel al siropului de arțar sau al caramelului, iar uneori acesta se aseamănă cu cel al dovleacului. Pulpa fructului lucuma este deshidratată pentru a produce pudra de lucuma sau făina, care mai apoi este comercializată, în primul rând, pentru gust și aromă și nu în ultimul rând pentru proprietățile nutritive.

Proprietăți nutritive

Lucuma furnizează 14 oligoelemente, conținând o cantitate considerabilă de potasiu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor, în timp ce conținutul de metale grele este scăzut, potrivit Ministerului Agriculturii din Nanning, China. Pudra de lucuma conține 329 de calorii la 100 g. La aceeași cantitate, ea conține 87 g carbohidrați, 2,3 g fibre, 4 g proteine și 2,4 g grăsimi totale. De asemenea, conține 92 mg calciu la 100 g, care ajută la menținerea unor dinți sănătoși și a unor oase puternice. Fosforul este important pentru formarea oaselor și proteinelor, digestie și echilibru hormonal; lucuma furnizează 186 mg la 100 g. Potrivit My Fitness Pal, 1 lingură de lucuma oferă 2% din cantitatea zilnică recomandată de fier, putând contribui la stimularea sistemului imunitar și la îmbunătățirea rezistenței fizice.

Beneficii pentru sănătate

Lucuma a fost folosită timp de secole în America de Sud pentru proprietățile sale medicinale, după cum menționează un raport al Third World Network. Rutgers University a coordonat un studiu care a evaluat efectul antiinflamatoriu al extractului de lucuma asupra vindecării rănilor și a îmbătrânirii pielii. Rezultatele cercetării au stabilit că lucuma a sporit în mod semnificativ închiderea rănii și a susținut regenerarea țesuturilor. Raportul studiului a concluzionat că lucuma ar putea avea efecte antiinflamatorii, anti-îmbătrânire și de reparare asupra pielii umane. Rezultatele acestui studiu au determinat Rutgers University să aplice pentru obținerea unui patent privitor la extractele de lucuma, mai ales uleiul.

Utilizări

Pudra obținută din fructul lucuma are un gust dulce specific și parfumat și poate fi utilizată ca îndulcitor natural pentru deserturi, fără a crește nivelul de zahăr din sânge, fiind diferită de majoritatea îndulcitorilor care conțin calorii goale. O alternativă sănătoasă pentru zahăr, pudra de lucuma poate fi utilă diabeticilor și persoanelor cu alte probleme de sănătate.

Pudra obținută din fructul lucuma poate fi adăugată în orice băutură, smoothie, iaurt, granola, budincă sau produse de patiserie. Pudra lucuma este ideală pentru prepararea produselor de înghețată de tip gourmet, suplimentelor nutriționale și a băuturilor funcționale deoarece ajută la combinarea și emulsionarea grăsimilor și uleiurilor cu zaharurile și polizaharidele. Puteți utiliza pudra de lucuma în prepararea torturilor, fursecurilor și plăcintelor pentru a consolida conținutul nutrițional al desertului. Totodată, lucuma este o alegere sănătoasă pentru alimentația bebelușului. Ca în cazul oricărui supliment alimentar, întotdeauna consultați medicul înainte de a vă modifica dieta.

Smoothie delicios, energizant, nutritiv

Lucuma smoothieIngrediente
– 1/2 fructul pasiunii
– 1 ceașcă lapte de migdale neîndulcit
– 1 1/2 lingură de pudră de lucuma organică
– 1 banană
– 1/4 ceașcă quinoa fiartă
Instrucțiuni: Folosiți doar pulpa în cazul fructului pasiunii. Mixați toate ingredientele într-un blender până ce amestecul devine fin. Poftă bună!

SFATURI:
1. Puteți folosi orice lapte sau alternativă de lapte, la alegere.
2. O banană coaptă va face amestecul mai dulce.
3. Fierbeți quinoa înainte.

Lucuma indulcitor fruct pulbere pret 200 gr
Lucuma indulcitor fruct pulbere pret 200 gr: vezi de unde poti cumpara

Scrie un raspuns: