Ce este Cocoat-ul de Potasiu?

Ce este cocoat de potasiu: sare de potasiu 100% naturală folosită în șampon, săpun sau detergent de rufe bio. Cocoat-ul de potasiu este un surfactant natural, un produs bio care îndepărtează murdăria de pe suprafața obiectelor sau a pielii atunci când se amestecă cu apă.

Cocoat-ul de potasiu este un component 100% natural al produselor de curățare bio, respectiv o sare de potasiu care provine de la acizii grași prezenți în uleiul de cocos. Substanța numită cocoat de potasiu este un ingredient principal în produsele de curățare alese de persoanele care preferă detergenții bio, naturali (fiind cunoscută chiar sub numele de săpun natural din ulei de cocos). Producătorii folosesc cocoat de potasiu pentru a face săpunuri, detergent de rufe 100% natural și șampoane bio care protejează texturile și pielea umană. Persoanele care suferă de alergii ori copiii primesc de multe ori recomandarea de la medic de a folosi săpunuri, șampoane și detergenți de rufe care au la bază cocoat de potasiu. În felul acesta evită probleme de sănătate precum alergii, iritații, toxicitate. Este demonstrat că substanțele chimice obținute prin procedee industriale pot interfera cu metabolismul uman (căci trec bariera pielii sau au un parfum puternic alergen). Detergenții de bebeluși au de cele mai multe ori la bază cocoat de potasiu.


Uleiul de cocos este comestibil și recomandat pentru proprietățile sale nutritive dar cocoatul de potasiu nu este comestibil. Această substanță îndepărtează delicat murdăria și grăsimea de pe suprafețe, piele și textile, fără a afecta sănătatea.

Cum funcționează cocoat-ul de potasiu:

Substanța cocoat potasiu este tensioactivă, reducând tensiunea moleculelor de pe suprafețe. Ca urmare, murdăria și grăsimea prinse de acele molecule sunt eliberate. Murdaria se ridică, lăsând suprafața curată.

Alte ingrediente obținute din ulei de cocos care sunt utilizate în produse cosmetice și de îngrijire personală includ: ulei de cocos hidrogenat, acizi hidrogenați din nucă de cocos, alcool din nucă de cocos, cocoat butilenglicol, caprilic / caprice / coco gliceride, decil cocoat, etilhexil cocoat, izodecil cocoat, lauril cocoat, metil cocoat, octildodecil cocoat, pentaeritritil cocoat, tridecil cocoat, cocoat de magneziu, cocoat de sodiu, amoniu cocomonoglyceride sulfat, sodiu cocomonoglyceride sulfat, hidrogenat coco-gliceride, potasiu hidrogenate cocoat și sodiu hidrogenat cocoat. Dintre aceste ingrediente obținute din ulei de cocos, cocoatul de cocos este cel mai frecvent utilizat în formula produselor cosmetice și de îngrijire personală bio organică. Uleiul de cocos pot fi găsit în mai multe categorii de produse cosmetice și de îngrijire personală, inclusiv în produse de toaletă, machiajul ochilor, produse de îngrijirea părului, creme de ras, produse de bronzare, produse de îngrijire a pielii și rujuri.

Detergent lichid 100% natural din extras de nuci de cocos
Detergent lichid 100% natural din extras de nuci de cocos: vezi detalii, pret, beneficii

Uleiul de cocos este obținut prin presarea conținutului nucilor de cocos (Cocos nucifera). Uleiul de cocos este o sursă de acizi grași benefici sănătății, inclusiv acid lauric, acid capric, acid miristic și acid palmitic. Uleiul de cocos și derivatele sale (cocoat de potasiu, cocoat de sodiu) au o utilizarea tradițională în industria cosmeticelor bio și detergenților 100% naturali. Uleiul de cocos are foarte multe alte utilizări, inclusiv în copt, prăjire, dulciuri, cosmetică. Bine cunoscutul nutriţionist al Americii, Doctor Oz, menționează în mai multe emisiuni uleiul de cocos extravirgin ca fiind un superaliment (numărul 1 în lista lui de 5 superalimente) care ne ajută la slăbirea sănătoasă.  » Citiți aici mai multe informații despre Beneficiile aduse de Uleiul de Cocos «

Scrie un raspuns: