Ce este buretele Konjac?

Buretele japonez konjac este un burete natural recomandat pentru curățarea tenului și a corpului. Este realizat din fibre vegetale de Konjac (Konnyaku) care pot avea și argilă adăugată. Inițial, buretele Konjac a fost utilizat în Japonia de peste 100 de ani ca burete de baie pentru nou-născuți datorită texturii sale fine. În cele din urmă, el a devenit buretele de baie preferat la japonezilor. În prezent, buretele Konjac este comercializat drept un produs de curățire destinat cosmeticii japoneze de lux, iar popularitatea acestuia a crescut în China, Asia de Sud-Est și Europa, unde este recomandat ca burete ideal pentru ten și corp.

Acest tip de burete 100% natural are o textură fină, ceea ce-l face delicat și sigur pentru piele, pe care nu o zgârâie în niciun fel în timp ce îndepărtează murdăria și excesul de sebum.

Buretele Konjac este fabricat din fibrele plantei japoneze Konjac. Conține mai multe minerale benefice și ingrediente cu antioxidanți. Planta Konjac este bogată în vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D și E), proteine, lipide, acizi grași și minerale naturale, precum cupru, zinc, fier și magneziu. Aceste ingrediente ajută la hrănirea și netezirea pielii în mod natural. Nu conține chimicale dăunătoare, așadar iritațiile sunt foarte rare chiar și în cazul celor cu pielea sensibilă și uscată.

Beneficii aduse de buretele Konjac:

– Curăță în profunzime porii pielii;
– Îndepărtează celulele moarte, punctele negre, murdăria și excesul de sebum de pe piele;
– Hidratează pielea și ajută la echilibrarea pH-ului;
– Elimină excesul de sebum;
– Exfoliază cu blândețe pielea;
– 100% natural, durabil și bio-degradabil;
– Nu este toxic și nu conține chimicale dăunătoare;
– Fără cruzime față de animale;
– Nu conține OMG (organisme modificate genetic);
– Excelent pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă;
– Poate fi folosit de oricine, de la bebeluși, la copii, femei și bărbați.

Cum acționează buretele Konjac? Scrubbing ce nu afectează derma!

Buretele Konjac prezintă un strat unic care are proprietatea de a reține apa foarte bine. Când buretele este plin cu apă, suprafața lui este acoperită de un strat de apă. Acest strat cu apă de la suprafața buretelui acționează constant ca un tampon pentru piele, formând totodată o barieră între burete și piele. Drept rezultat, pielea nu este niciodată în contact direct cu fibra, care astfel nu va zgâria sau răni pielea, chiar dacă se va efectua un scrubbing intens.

Stratul umed al buretelui Konjac este ușor alcalin, deci funcționează bine în neutralizarea murdăriei ușor acide. Acest strat ajută la eliminarea punctelor negre, murdăriei, sebumului excesiv și a pufului de pe față, lăsând pielea curată și proaspătă, chiar și fără a folosi săpunul.

Pentru producerea buretelui japonez Konjac, se folosesc rădăcini de Konjac și ingrediente care sunt 100% naturale. Acesta nu conține părți de origine animală, conservanți, fungicizi sau chimicale dăunătoare.

„Bureții Konjac sunt fabricați din fibre naturale care absorb multă apă, deci au o textură unică, asemănătoare cu cea a unei bucăți groase de pâslă și cauciuc”, explică dr. Jessica Wu, medic dermatolog din Los Angeles și autoare a cărții Feed Your Face. „Are mai multă textură decât un burete normal, dar este mai fin decât un burete de baie și are o textură mai delicată decât a unui prosop, deci este un produs sigur pentru ten. Pielea va deveni foarte fină și netedă la atingere, iar machiajul se va aplica mai bine.”

Tratament natural pentru acnee sau piele arsă de soare

Dr. Wu recomandă curățarea cu buretele Konjac oricărei persoane cu acnee sau pori astupați deoarece fibrele ajută la desfundarea porilor într-un mod în care nu o pot face prosopul sau doar mâinile. Aceasta îl recomandă și celor cu pielea arsă de soare deoarece poate ajuta la îndepărtarea delicată a pielii uscate. Dacă obișnuiți să folosiți creme de protecție solară, bureții Konjac vă pot ajuta să eliminați de pe piele crema rezistentă la apă și aproape imposibil de îndepărtat doar cu ajutorul săpunului.

Cum și de ce folosim buretele konjac?

Sunteți pregătiți să folosiți un astfel de burete, dar nu știți exact cum să o faceți? Dr. Wu vă explică: Primul pas este să înmuiați buretele în apă caldă pentru cel puțin cinci minute. „Bureții Konjac sunt foarte duri când sunt uscați, deci trebuie să așteptați până când se înmoaie pentru a evita rănirea pielii”, avertizează medicul. Dr. Wu recomandă să vă clătiți fața cu apă caldă, iar apoi să turnați câteva picături din produsul de curățare direct pe burete. Folosiți-l masând tenul cu mișcări circulare, concentrându-vă pe zonele cu puncte negre sau pete uscate.
Dr. Wu precizează că trebuie să mențineți o spumă bogată în timp ce efectuați masajul, așadar în cazul în care obțineți spumă puțină, adăugați o cantitate mai mare din produsul de curățare. Medicul atenționează să evitați zonele ce prezintă coșuri în proces de vindecare, infecții (precum leziunile herpetice) sau zgârieturi și de asemenea, asigurați-vă că nu apăsați prea tare, altfel vă puteți răni pielea.

Odată ce ați terminat procesul de curățare, clătiți buretele cu apă caldă, stoarceți excesul de apă și lăsați-l să se usuce la aer curat. Dr. Wu recomandă utilizarea zilnică, dar sunteți liberi să faceți ceea ce credeți că este mai potrivit pentru piele – dacă o curățare zilnică se resimte ca fiind prea dură, puteți alege să o efectuați de două sau trei ori pe săptămână.

Bureți konjac cu argilă pentru mai multe tipuri de ten

Burete konjac cu argila bogata in minerale
Burete konjac cu argila bogata in minerale: vezi mai multe variante de burete konjac, preț și detalii

– Burete Konjac cu argila roz pentru ten obosit, devitalizat. Îndepartează impuritățile și reface pielea redându-i elasticitatea naturală.
– Burete Konjac cu argila verde pentru ten mixt si gras. Argila verde este bogată în minerale ce completează ideal calitățile bureților konjac de exfoliere și hidratare profundă.
– Burete Konjac cu carbune din bambus pentru ten gras predispus la acnee. Buretele Konjac cu carbune din bambus îndepartează excesul de sebuum. Excelent pentru adolescenți în perioada în care au diferite probleme ale tenului specifice vârstei. Bureții Konjac nu conțin substanțe chimice, aditivi și substante iritante. 100% biodegradabil si foarte durabil, acest complex umed de plante bogat în fibre este amestecat manual cu apă naturală filtrată prin rocă vulcanică și transformat în renumitul burete konjac.

 

Scrie un raspuns: