Ce este apa alcalina

Apa alcalină este apa cu un pH peste 7.0. Schimbând apa de băut vă schimbați oarecum și viața căci apa alcalină îmbunătățește starea de sănătate, întărește sistemul imunitar și ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire prin conținutul ei antioxidant. PH-ul armonios este esenţial pentru buna funcţionare a organismului iar sistemul imunitar intervine atunci când în sânge există prea mult sau prea puţin acid. În alimentația zilelor noastre sunt mult mai multe alimente acide decât alcaline și de aceea alcalinitatea din corp este greu de menținut. Nivelul pH-ului din apă variază în funcție de sursă. Experții afirmă că apa potabilă de la robinet și din cele mai multe izvoare are de obicei un pH acid. Trebuie să căutăm așadar ape alcaline îmbuteliate care au pH certificat peste 8. Apa alcalină consumată în limita a doi litri pe zi nu are efecte adverse demonstrate științific.

PH-ul apei. Ce înseamnă alcalin și care sunt valorile pentru aciditate?
PH-ul apei. Ce înseamnă alcalin și care sunt valorile pentru aciditate?

Apa alcalină aduce mai multe beneficii pentru sănătate: echilibrează organismul, regenerează celulele, favorizează procesele respiratorii și circulatorii, detoxifică organismul, ajutându-l să elimine toxinele şi substanţele reziduale, contribuie la reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului şi trigliceridelor, reglează apetitul și ne poate scăpa de sindromul „retenţiei de apă”.

Ce este PH?

În chimie, pH este măsura pentru aciditatea sau bazicitatea oricărei soluții apoase. Soluțiile care au un pH mai mic de 7 sunt denumite acide și soluțiile având un pH mai mare de 7 sunt alcaline.

Un pH acid în corp derivă din alimente acide (mâncare prăjită în ulei de floarea soarelui, lactate și produsele animale, mezeluri, conserve, alimente procesate industrial, aditivate, conservate chimic și ambalate foarte frumos ca să ne atragă la raftul supermarketurilor), stress emoțional, toxicitate mare în corp sau orice alt proces care împiedică echilibrul și absorbția de vitamine, minerale, grăsimi Omega3 și mulți alți nutrienți necesari celulelor. Organismul va încerca să compenseze mediul acid folosind minerale alcaline iar dacă dieta noastră nu conține destule minerale pentru compensare, acizii nu vor face decât să creeze blocuri acide în celule.

Aciditatea cauzează multe probleme grave de sănătate căci scade abilitatea corpului de absorbire a mineralelor si a altor nutrienți. Energia produsă în celule va fi mult mai mică ceea ce înseamnă și o capacitate mult redusă de reparare și regenerare, atragând după sine predispoziția la toxicitate, boli și tumori.

Super-hidratare

Apa alcalină aduce beneficii la nivel celular ajutând la o “super-hidratare” a corpului tău. Apa alcalină consumată zilnic ajută la digestie, piele și tonusul muscular. Aceasta poate ajuta la prevenirea crampelor și chiar eliminarea stres-ului.

Detoxifiere cu apă alcalină

Apa alcalină ajută la detoxifierea organismului. Rinichii au nevoie de apă pentru pentru a procesa și elimina toxinele iar apa alcalină este ideală pentru o bună detoxifiere. Toxinele sunt cauza numărul unu pentru îmbătrânire și înrăutățirea stării de sănătate. Toxinele se acumulează în organism datorită alimentației deficitare, medicamentelor, aditivilor de sinteză, poluării și stresului. Acești factori cauzează deteriorarea celulelor ceea ce conduce către îmbătrânirea prematură. Cel mai bun mod de a lupta cu toxinele și de a obține detoxifierea corpului este abundența de antioxidanți din alimentație și apă. Alături de o alimentație bio-organică, diversificată, puteți lupta la fel de ușor pentru sănătate și prin introducerea apei alcaline în coșul de cumpărături. Deșeurile acide colectate în organism pot conduce la deteriorarea gravă a stării de sănătate. Apa alcalină consumată zilnic poate neutraliza aciditatea și înlătura substanțele acide din celule și țesuturi.

Antioxidantă

Apă alcalină acționează ca un antioxidant pentru neutralizarea radicalilor liberi. Deoarece apa alcalină are capacitatea de a renunța la electroni, ea poate bloca și neutraliza eficient radicalii liberi din organism. Foarte multe boli nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin și de aceea o cură de alcalinizare cu alimente și apă alcalină este recomandabilă.

Tratament pentru boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian poate fi ameliorată cu apă alcalină. Refluxul acidului gastric înseamnă că acidul din stomac se ridică în esofag, uneori ajungând în gât sau gură. Mulți oameni suferă de reflux de acid gastric iar tratamentul acestei afecțiuni se poate face și consumând exclusiv apă alcalină. Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este considerată o afecțiune digestivă cronică în care acidul (uneori și bila) din stomac refulează în esofag (tubul care leagă faringele de stomac), iritând mucoasa esofagiană și cauzând simptome precum arsuri, eructații (râgâieli), regurgitații, tuse, durere în piept. Sfincterul esofagian inferior care nu se închide în mod eficient și sfincterul piloric sunt sensibile la pH. Cafeaua, ceaiul negru şi alcoolul în cantități mari (care sunt foarte acide) ca şi fumatul contribuie la instalarea acestei boli. În loc să administrăm multe medicamente care reduc aciditatea, putem încerca măsuri generale de alcalinizare şi o schimbare permanentă a dietei și a stilului de viață.

Mesele bogate în carne au însă nevoie de aciditate

Atunci când mâncați carne încercați să nu beți apă alcalină cu o oră înainte sau după masă. Mesele bogate în proteine animale solicită organismul să folosească mai mult acid din stomac pentru a putea digera. Majoritatea oamenilor au nevoie de mai mult de acid în stomac atunci când consumă carne căci digestia se poate îmbunătăți printr-un plus de acid clorhidric. Un pahar de apă alcalină nu ajută la digestia alimentelor bogate în proteine. Nu uitați însă că necesarul de carne al unui organism uman este de 3 ori pe săptămână iar bucata de carne să fie de dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Un consum mai mare de carne crește aciditatea și poate crea uzura organelor interne ori boli precum guta.

Scăderea colesterolului rău cu apă alcalină

Acidoza metabolică schimbă negativ chimia vaselelor de sânge și poate determina colesterolul LDL (colesterolul rău, cel care provoacă bolile cardiovasculare) să se depună în ritm accelerat. Totodată, împreună cu colesterolul se facilitează şi depozitarea metalelor grele şi a altor poluanţi.

Aspectul fizic este mult îmbunătățit

Sănătatea internă se vede și la exterior. Un organism echilibrat, detoxifiat și hidratat într-un mediu alcalin va arăta mai bine: pielea hidratată va fi mai elastică și strălucitoare, părul mai des, unghiile mai puternice, musculatura mai tonifiată. Atunci când echilibrul pH-ului este ținut sub control prin consumul de alimente benefice, nutrienții (vitaminele, grăsimile sănătoase) pot fi mai ușor absorbiți de piele. Acest lucru contribuie la un aspect mai tineresc. Apa alcalină ajută totodată la slăbire și la eliminarea retenției de apă prin defalcarea acizilor grași esențiali din produsele alimentare. Toate aceste îmbunătățiri fizice combinate ne vor face sa ne simțim revitalizați și mai tineri.

Alt beneficiu al apei alcaline este acela că ajută la curățarea organelor, în special a colonului. Acest lucru ajută la scăderea constipației repetate și a altor probleme de sănătate. Un organism permanent detoxifiat și echilibrat va fi în stare bună de funcționare și va deveni mai puțin sensibil la virusuri, bacterii în stomac, gripă, răceli sau alte boli care sunt destul de comune.

Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată!
Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată! Mai multe oferte de sevă de mesteacăn din Germania și Austria sunt disponibile în magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și taxe de curierat numai 9.99 lei!

Și în România avem apă alcalină cu pH 8,8 dintr-un acvifer deschis prin foraj de adâncime 210 m acreditat » vezi aici despre ce apă este vorba «.

4 Comentarii

  1. Inca de la introducerea apei alcaline ionizate in clinica noastra in 1985, am avut multe experiente clinice interesante in utilizarea acestui tip de apa. Pacienti nostrii au resimtit imbunatatiri ale starilor lor de sanatate, iar unele dintre acestea au fost considerate chiar miraculoase la acel moment.
    Astfel de experiente clinice ne-au determinat sa recunoastem faptul ca apa alcalina ionizata este nu numai eficienta pentru refacerea florei intestinale si a metabolismului, dar, de asemenea, este eficace in neutralizarea oxigenului activ (O+) (Apa alcalina ionizata). Metabolismul celular depinde de apa intracelulara. Chiar si celulele canceroase si-ar putea pierde trasaturile lor caracteristice de proliferare nelimitata atunci cand acestea sunt scufundate in apa bogata in molecule de hidrogen incarcat negativ (H-)(H- forta universala a vietii). Solutia ar putea fi acum in mainile noastre. Aceasta “apa noua” ar trebui sa fie prima noastra alegere atat pentru baut, cat si chiar pentru gatit.
    http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html

Scrie un raspuns: