Ce este apa alcalina

Apa alcalină este apa cu un pH peste 7.0. Schimbând apa de băut vă schimbați oarecum și viața căci apa alcalină îmbunătățește starea de sănătate, întărește sistemul imunitar și ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire prin conținutul ei antioxidant. PH-ul armonios este esenţial pentru buna funcţionare a organismului iar sistemul imunitar intervine atunci când în sânge există prea mult sau prea puţin acid. În alimentația zilelor noastre sunt mult mai multe alimente acide decât alcaline și de aceea alcalinitatea din corp este greu de menținut. Nivelul pH-ului din apă variază în funcție de sursă. Experții afirmă că apa potabilă de la robinet și din cele mai multe izvoare are de obicei un pH acid. Trebuie să căutăm așadar ape alcaline îmbuteliate care au pH certificat peste 8. Apa alcalină consumată în limita a doi litri pe zi nu are efecte adverse demonstrate științific.

Apa alcalină aduce mai multe beneficii pentru sănătate: echilibrează organismul, regenerează celulele, favorizează procesele respiratorii și circulatorii, detoxifică organismul, ajutându-l să elimine toxinele şi substanţele reziduale, contribuie la reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului şi trigliceridelor, reglează apetitul și ne poate scăpa de sindromul „retenţiei de apă”.

Ce este PH?

În chimie, pH este măsura pentru aciditatea sau bazicitatea oricărei soluții apoase. Soluțiile care au un pH mai mic de 7 sunt denumite acide și soluțiile având un pH mai mare de 7 sunt alcaline.

Un pH acid în corp derivă din alimente acide (mâncare prăjită în ulei de floarea soarelui, lactate și produsele animale, mezeluri, conserve, alimente procesate industrial, aditivate, conservate chimic și ambalate foarte frumos ca să ne atragă la raftul supermarketurilor), stress emoțional, toxicitate mare în corp sau orice alt proces care împiedică echilibrul și absorbția de vitamine, minerale, grăsimi Omega3 și mulți alți nutrienți necesari celulelor. Organismul va încerca să compenseze mediul acid folosind minerale alcaline iar dacă dieta noastră nu conține destule minerale pentru compensare, acizii nu vor face decât să creeze blocuri acide în celule.

Aciditatea cauzează multe probleme grave de sănătate căci scade abilitatea corpului de absorbire a mineralelor si a altor nutrienți. Energia produsă în celule va fi mult mai mică ceea ce înseamnă și o capacitate mult redusă de reparare și regenerare, atragând după sine predispoziția la toxicitate, boli și tumori.

Super-hidratare

Apa alcalinaApa alcalină aduce beneficii la nivel celular ajutând la o “super-hidratare” a corpului tău. Apa alcalină consumată zilnic ajută la digestie, piele și tonusul muscular. Aceasta poate ajuta la prevenirea crampelor și chiar eliminarea stres-ului.

Detoxifiere cu apă alcalină

Apa alcalină ajută la detoxifierea organismului. Rinichii au nevoie de apă pentru pentru a procesa și elimina toxinele iar apa alcalină este ideală pentru o bună detoxifiere. Toxinele sunt cauza numărul unu pentru îmbătrânire și înrăutățirea stării de sănătate. Toxinele se acumulează în organism datorită alimentației deficitare, medicamentelor, aditivilor de sinteză, poluării și stresului. Acești factori cauzează deteriorarea celulelor ceea ce conduce către îmbătrânirea prematură. Cel mai bun mod de a lupta cu toxinele și de a obține detoxifierea corpului este abundența de antioxidanți din alimentație și apă. Alături de o alimentație bio-organică, diversificată, puteți lupta la fel de ușor pentru sănătate și prin introducerea apei alcaline în coșul de cumpărături. Deșeurile acide colectate în organism pot conduce la deteriorarea gravă a stării de sănătate. Apa alcalină consumată zilnic poate neutraliza aciditatea și înlătura substanțele acide din celule și țesuturi.

Antioxidantă

Apă alcalină acționează ca un antioxidant pentru neutralizarea radicalilor liberi. Deoarece apa alcalină are capacitatea de a renunța la electroni, ea poate bloca și neutraliza eficient radicalii liberi din organism. Foarte multe boli nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin și de aceea o cură de alcalinizare cu alimente și apă alcalină este recomandabilă.

Tratament pentru boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian poate fi ameliorată cu apă alcalină. Refluxul acidului gastric înseamnă că acidul din stomac se ridică în esofag, uneori ajungând în gât sau gură. Mulți oameni suferă de reflux de acid gastric iar tratamentul acestei afecțiuni se poate face și consumând exclusiv apă alcalină. Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este considerată o afecțiune digestivă cronică în care acidul (uneori și bila) din stomac refulează în esofag (tubul care leagă faringele de stomac), iritând mucoasa esofagiană și cauzând simptome precum arsuri, eructații (râgâieli), regurgitații, tuse, durere în piept. Sfincterul esofagian inferior care nu se închide în mod eficient și sfincterul piloric sunt sensibile la pH. Cafeaua, ceaiul negru şi alcoolul în cantități mari (care sunt foarte acide) ca şi fumatul contribuie la instalarea acestei boli. În loc să administrăm multe medicamente care reduc aciditatea, putem încerca măsuri generale de alcalinizare şi o schimbare permanentă a dietei și a stilului de viață.

Mesele bogate în carne au însă nevoie de aciditate

Atunci când mâncați carne încercați să nu beți apă alcalină cu o oră înainte sau după masă. Mesele bogate în proteine animale solicită organismul să folosească mai mult acid din stomac pentru a putea digera. Majoritatea oamenilor au nevoie de mai mult de acid în stomac atunci când consumă carne căci digestia se poate îmbunătăți printr-un plus de acid clorhidric. Un pahar de apă alcalină nu ajută la digestia alimentelor bogate în proteine. Nu uitați însă că necesarul de carne al unui organism uman este de 3 ori pe săptămână iar bucata de carne să fie de dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Un consum mai mare de carne crește aciditatea și poate crea uzura organelor interne ori boli precum guta.

Scăderea colesterolului rău cu apă alcalină

Acidoza metabolică schimbă negativ chimia vaselelor de sânge și poate determina colesterolul LDL (colesterolul rău, cel care provoacă bolile cardiovasculare) să se depună în ritm accelerat. Totodată, împreună cu colesterolul se facilitează şi depozitarea metalelor grele şi a altor poluanţi.

Aspectul fizic este mult îmbunătățit

Sănătatea internă se vede și la exterior. Un organism echilibrat, detoxifiat și hidratat într-un mediu alcalin va arăta mai bine: pielea hidratată va fi mai elastică și strălucitoare, părul mai des, unghiile mai puternice, musculatura mai tonifiată. Atunci când echilibrul pH-ului este ținut sub control prin consumul de alimente benefice, nutrienții (vitaminele, grăsimile sănătoase) pot fi mai ușor absorbiți de piele. Acest lucru contribuie la un aspect mai tineresc. Apa alcalină ajută totodată la slăbire și la eliminarea retenției de apă prin defalcarea acizilor grași esențiali din produsele alimentare. Toate aceste îmbunătățiri fizice combinate ne vor face sa ne simțim revitalizați și mai tineri.

Alt beneficiu al apei alcaline este acela că ajută la curățarea organelor, în special a colonului. Acest lucru ajută la scăderea constipației repetate și a altor probleme de sănătate. Un organism permanent detoxifiat și echilibrat va fi în stare bună de funcționare și va deveni mai puțin sensibil la virusuri, bacterii în stomac, gripă, răceli sau alte boli care sunt destul de comune.

Și în România avem apă alcalină cu pH 8,8 dintr-un acvifer deschis prin foraj de adâncime 210 m acreditat » vezi aici despre ce apă este vorba «.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


4 Raspunsuri la discutia despre “Ce este apa alcalina”

 1. 4
  Ioana spune:

  Apa alcalina este buna pentru organism in orice situatie, la fel si alimentele alcaline, adica fructele si legumele crude

 2. 3
  vespan Gheorghe spune:

  articol consistent de mare importanta pentru fiecare dintre noi noi indiferent de vârstă. FELICITĂRI!

 3. 2
  apa structurata spune:

  Inca de la introducerea apei alcaline ionizate in clinica noastra in 1985, am avut multe experiente clinice interesante in utilizarea acestui tip de apa. Pacienti nostrii au resimtit imbunatatiri ale starilor lor de sanatate, iar unele dintre acestea au fost considerate chiar miraculoase la acel moment.
  Astfel de experiente clinice ne-au determinat sa recunoastem faptul ca apa alcalina ionizata este nu numai eficienta pentru refacerea florei intestinale si a metabolismului, dar, de asemenea, este eficace in neutralizarea oxigenului activ (O+) (Apa alcalina ionizata). Metabolismul celular depinde de apa intracelulara. Chiar si celulele canceroase si-ar putea pierde trasaturile lor caracteristice de proliferare nelimitata atunci cand acestea sunt scufundate in apa bogata in molecule de hidrogen incarcat negativ (H-)(H- forta universala a vietii). Solutia ar putea fi acum in mainile noastre. Aceasta “apa noua” ar trebui sa fie prima noastra alegere atat pentru baut, cat si chiar pentru gatit.
  http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html

 4. 1
  Ce este apa alcalină | Doctor Pronat spune:

  […] Articol preluat de pe  www.prodieta.ro […]

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.