Catina. Cura de vitaminizare si detoxifiere.

Cătina (Lycium) este deosebit de apreciată în România și nu are nevoie de foarte multă promovare. 

Catina proprietati si beneficii.

Cătina proprietăți și beneficii. Cum consumăm cătina: preț cătina în variante de sucuri, gem, batoane.

O iubim și consumăm din principiu suc de cătină, sos, dulceață, gem de cătină, miere cu cătină, suplimente alimentare. Cura de vitaminizare și detoxifiere a organismului cu cătină, miere, polen este binevenită oricând dorim să ne întărim sistemul imunitar. Dar știm oare care sunt toate proprietățile și beneficiile aduse de cătină pentru sănătate?

Cătina produce fructe care rezistă pe timpul iernii, furnizând vitaminele C, E, folat, carotenoizi, flavonoizi și acizi grași. Uleiul din semințe de cătină este bogat în acizi grași și în vitaminele E și K, carotenoizi și steroli, substanțe ce ajută la funcționarea celulelor.

Deși de-a lungul mileniilor cătina a fost utilizată sub o varietate largă de metode locale și interne, abia recent a început să fie remarcată de medicina occidentală și de către specialiștii în sănătate holistică. Pe măsură ce a devenit tot mai cunoscută, au fost făcute descoperiri uimitoare în ceea ce privește beneficiile sale pentru organismul uman, apărând în mod constant tot mai multe noutăți în legătură cu acestea.

Industria de sănătate și frumusețe a stimulat interesul inițial manifestat către produsele pe bază de cătină, din moment ce aceasta a fost pentru mult timp cunoscută pentru proprietățile de vindecare a unui număr mare de probleme ale pielii și de susținere a sănătății pielii și părului. O mulțime din aceste proprietăți care au stimulat industria de înfrumusețare a trezit și interesul practicienilor homeopați datorită acțiunii generale anti-îmbătrânire și, mai specific, posibilității de a inversa efectele negative asupra pielii ale înaintării în vârstă.

De asemenea, s-au desfășurat cercetări despre beneficiile cătinei asupra organelor interne și a potențialului său de a vindeca mai multe probleme de sănătate. Aceste studii arată că aceasta poate fi adjuvant în tratamentele pentru cancer de prostată, ficat, rinichi sau alte tipuri de cancer.

Mai recent, industria dietelor și-a manifestat interesul în privința cătinei după ce Dr. Oz a prezentat rezultatele unui studiu ce arăta că acei cobai care au fost hrăniți cu ulei de cătină nu au mai luat în greutate deși li s-a administrat o dietă bogată în grăsimi și calorii, în timp ce ceilalți cobai din studiu care au urmat aceeași dietă aproape că și-au dublat greutatea corporală și au suferit de numeroase boli legate de aceasta. În prezent, se desfășoară mai multe teste în acest sens.

Fructele cătinei au fost multă vreme onorate în medicina tradițională chinezească și ayurvedică, unde sunt folosite în tratarea bolilor de inimă și a altor afecțiuni. Bogate în nutrienți și în pigmenți vegetali benefici, fructele de cătină sunt comercializate în Statele Unite ca nutraceutice (sau alimente cu beneficii pentru sănătate) pentru întărirea sistemului imunitar și menținerea stării generale de bine.

Adevaratul Goji este rugat sa se ridice!

Știați că …termenul „goji” se referă doar la specia tibetana de cătină de garduri care este originară din regiunile din Tibet si Mongolia? Există mai mult de 40 de specii de catină, cunoscute și sub denumirea de licină. Varietatea cea mai cunoscută pentru consum este Lycium barbarum. Bobițele, micuțe și portocalii până la roșu, sunt deosebit de bogate în vitamine. Gustul este o combinație între afine și cireșe.

Cătina este o plantă rezistentă, de climat rece, ce crește și pe teritoriul României și în multe zone muntoase ale planetei, de la China și Rusia până în America. Această plantă valoroasă este o sursă de hrană și medicament deopotrivă, precum și o barieră ce previne eroziunea solului în climatele nordice. Denumirea sa latină, Hippophae rhamnoides, se traduce „face caii să strălucească”, fiind o referire la hrana cailor ce aparțineau trupelor lui Ginghis Han.

Citiți și despre Cura de detoxifiere, vitaminizare si sustinere a sistemului imunitar cu Catina + Miere cu Propolis.

Fructele de cătină au fost utilizate încă din anul 1000 î.Hr. în Asia, atât în alimentație, cât și în medicină. Pe lângă tratarea bolilor de inimă, fructele de cătină au fost folosite în medicina tradițională chinezească drept remediu pentru afecțiunile hepatice, febră, inflamații, tuse, iritații ale pielii, răni și diferite tipuri de cancer; astăzi încă sunt adăugate în prescripțiile medicale din India și Tibet. În Rusia, uleiul din fructe de cătină era folosit ca remediu popular pentru degerături.

Proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate

Fructele de cătină conțin peste 100 de fitochimicale și nutrienți antioxidanți diferiți, inclusiv steroli, flavonoizi, tanine și antioxidanții acizi galic și elagic. De asemenea, fructele sunt bogate în pigmenți vegetali (sau carotenoizi) printre ei aflându-se licopenul, zeaxantina și criptoxantinele; antioxidanții vitamine C și E sunt și ei prezenți la niveluri ridicate. Drugs.com – pagină ce furnizează consumatorilor informații medicale verificate – susține că fructele de cătină au efecte antimicrobiene, chimioprotectoare și puternic antioxidante. În studiile efectuate pe animale, fructele de cătină s-au dovedit a avea efecte protectoare și curative asupra ulcerelor gastrice, au susținut vindecarea rănilor și au prezentat proprietăți antiinflamatorii; un studiu clinic sugerează că ar fi folositoare în prevenirea și tratarea bolilor hepatice. Nivelurile ridicate de carotenoizi din fructele de cătină pot ajuta la protejarea împotriva degenerării maculare, o boală de ochi legată de înaintarea în vârstă.

Boli cardiovasculare, tratament naturist

Chinezii utilizează cătina în medicina alternativă pentru a trata bolile de inimă. Cercetătorii au evaluat efectele cătinei asupra cobailor predispuși infarctului miocardic. Acest studiu, publicat în numărul din iunie 2008 al revistei „Clinical Hemorheology and Microcirculation”, a presupus tratarea cobailor timp de două luni cu o pulbere preparată din fructe uscate de cătină. Cobaii cărora li s-a administrat pulberea au prezentat o scădere a tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace, a colesterolului plasmatic și trigliceridelor, fiind redus totodată stresul exercitat asupra vaselor mici de sânge din cadrul inimii. Într-un studiu publicat în mai 2008 în China, cercetătorii au descoperit că flavonele din cătină pot preveni circulația slabă de la nivelul inimii, reglând nivelul proteinelor din organism.

Cum putem consuma cătina? Ce preț are cătina?

Cătina poate fi consumată sub formă de suc, la un preț ce variază în funcție de calitate, certificare bio, gramaj. Alegeți sucuri preparate din fructe sănătoase și bine coapte provenite din culturi biologice. Datorită bogăției de vitamine din aronia, veți regăsi în magazinele naturiste și suc de cătină combinat cu aronia bio. Ba chiar putem consuma cătina și sub formă de batoane (în combinație cu alte fructe benefice) sau dropsuri pentru gât și tratament al răcelii. Gemul de cătină bio (cu 70% fructe de cătină) este și el recomandat pentru că este simplu de consumat la micul dejun ori în combinație cu deserturile de casă.

Cătina conține o concentrație naturală de acizi grași omega, inclusiv omega-7. Potrivit paginii web Seabuckthorninsider.com, singura plantă care mai conține omega-7 este macadamia, însă cătina conține de două ori mai mult decât uleiul de macadamia. Unul dintre motivele pentru care cătina este utilă în problemele digestive este conținutul său ridicat de omega-7 și abilitatea sa de a pătrunde în stomac și intestine.

Puteti posta comentarii mai jos .


Slabire cu paste fara calorii. Orez fara calorii.

Magazin online cu produse din catina

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.