Cate calorii e bine sa consumam la cina?

Numărul caloriilor chiar contează în demersul nostru de a slăbi iar în acest articol este momentul pregătirii cinei. Câte calorii trebuie să consumăm la cină și cum trebuie aceasta să fie compusă dacă ne dorim să slăbim în mod sănătos? Sănătos înseamnă ca organismul nostru să primească în continuare vitamine, minerale, fibre, proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase chiar dacă noi tăiem drastic din aportul caloric.

Câte calorii ar trebui să consumăm la cină dacă dorim să slăbim?
Câte calorii ar trebui să consumăm la cină dacă dorim să slăbim?

Vom vedea că există alimente non calorice și moduri de a găti în maxim 20 de minute mese complete, porții de peste 200 gr care să aibă mai puțin de 200 calorii!

Potrivit Dietary Guidelines din 2010 aparținând U.S. Department of Health and Human Services, necesarul zilnic pentru femei este în jur de 2000 calorii, iar pentru bărbați, 2500 calorii. Vorbim de necesarul zilnic de calorii al persoanelor tinere, active, care doresc să își mențină greutatea (atenție, nu să slăbească!) Dacă doriți să consumați trei mese pe zi, acestea ar trebui să conțină 650-700 calorii pentru femei sau 800-850 calorii pentru bărbați. Gustările dintre mese pot fi o metodă bună de a potoli foamea, dacă mențineți aportul de calorii la nivel scăzut. Dacă alegeți să consumați două gustări a câte 200 calorii zilnic, mesele principale ar trebui să conțină între 450 și 500 calorii la femei și între 600 și 650 calorii la bărbați. Dacă doriți să slăbiți un kilogram pe săptămână trebuie să tăiați 1000 calorii zilnic.

Scortisoara, Gymnema sylvestre si frunze de dud alb pentru reglarea poftei de dulce.
De fapt problema oricărei diete este pofta de dulce continuă și sâcâitoare? ALEGE slăbire cu plante medicinale care taie senzația de foame: Scorțișoara, Gymnema sylvestre și frunze de dud alb pentru REGLAREA / ANULAREA POFTEI DE DULCE! Vezi detalii, pret, beneficii în site www.proDietaPlant.ro.

Câte calorii sunt recomandate la o masă principală?

Numărul de calorii consumate la fiecare masă depinde de obiceiurile alimentare și de necesarul zilnic de calorii al fiecăruia. Copiii aflați în perioada de creștere au un necesar caloric mai mare decât adulții sedentari, spre exemplu. Un maratonist poate consuma și 7000 calorii într-o zi, poate chiar și mai mult, în timp ce o persoană care ăși petrece timpul la calculator și în mașină poate avea un necesar caloric de numai 1500. Lucrurile variază extraordinar de mult în funcție de activitățile zilnice, de vârstă, de ereditate (tipul somatic) și chiar și de mediul înconjurător (în aer curat consumăm mai multe calorii decât la sală spre exemplu).

Semnificația supraalimentației

Dacă înțelegeți de câte calorii are nevoie organismul puteți deține controlul asupra greutății corporale. Dacă consumați mai multe calorii decât ardeți, acest lucru poate duce la îngrășare, iar dacă consumați mai puține, puteți slăbi. Supraalimentația la o masă poate duce la un val de insulină în exces urmat de o scădere bruscă a glicemiei ce creează poftă de zahăr și carbohidrați. Acest ciclu poate duce la luare în greutate. Consumul excesiv de calorii la o singură masă poate schimba și abilitatea naturală a stomacului de a se simți plin și poate cauza golirea prea rapidă a acestuia, ceea ce face ca senzația de foame să devină mai frecventă.
Omiterea meselor poate părea o cale de a reduce caloriile, mai ales dacă încercați să slăbiți. Rețineți că dacă omiteți constant mesele principale, puteți ajunge să vă supraalimentați cu prima ocazie din cauza foamei extreme. Fie că mâncați trei mese pe zi, fie cinci mese mai mici, trebuie să găsiți o strategie care să funcționeze pentru dumneavoastră.

Cum trebuie să organizăm cina din punct de vedere caloric?

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Rezervați jumătate din farfurie verdețurilor și legumelor fără amidon, precum spanacul, castraveții, ridichiile, ruccola, fasolea verde sau roșiile. Două legături de spanac proaspăt adaugă numai 50 calorii unei mese. Puneți deasupra o lingură de dressing dietetic de salată și 4 jumătăți de nucă și ați adăugat astfel 90 calorii de grăsimi polinesaturate sănătoase pentru inimă. Un sfert din farfurie ar trebui să conțină quinoa și cereale integrale, precum orezul brun, orezul negru sau cel roșu. O porție de 2/3 ceașcă orez brun conține 160 calorii. Ultimul sfert din farfurie trebuie ocupat de proteine. O porție de 113 g de carne de pui, pește sau vită slabă are 100 calorii. Preparați-o cu 2 linguri de ulei de avocado, de măsline sau de nucă pentru încă 90 calorii de grăsimi sănătoase. Încheiați masa de seară fie cu o porție de ananas, un fruct special foarte bogat în enzime care ajută digestia, fie cu o ceașcă de lapte fără grăsimi care face ca cina să însumeze un total de 650 calorii.

Câte calorii ar trebui consumate la cină?

Numărul de calorii care ar trebui consumate la cină depinde de necesarul zilnic de calorii, precum și de cât de mult mâncați la celelalte mese ale zilei. Necesarul mediu zilnic de calorii se estimează de la 1800 la 3000 calorii, potrivit U.S. Department of Health and Human Services. Dacă vă sunt necesare 2200 calorii pe zi și consumați două gustări, scădeți câte 100 calorii pentru fiecare, rămânând astfel 2000 calorii. O modalitate de a plănui aportul de calorii la mic dejun, prânz și cină este să împărțiți acest număr în mod egal la cele trei mese, ceea ce înseamnă că cinei îi revin 650 calorii. În funcție de preferințe, puteți decide dacă împărțiți restul caloriilor într-un mic dejun limitat și un prânz mare sau viceversa.

Cum pregătim o cină rapidă și gustoasă cu foarte puține calorii? Slăbire sănătoasă. Ingredientele pot fi găsite în magazinul online proDietaBio.ro
Cum pregătim o cină rapidă și gustoasă cu foarte puține calorii? Slăbire sănătoasă. Ingredientele pot fi găsite în magazinul online proDietaMagazin.ro

Persoanele care doresc să slăbească trebuie să taie drastic din calorii, reducând totalul acestora la circa 1200 zilnic. Dacă împărțim în 3 mese fără gustări, asta înseamnă că fiecare masă ar trebui să aibă 400 calorii. Ușor de zis și greu de făcut având în vedere că o porție mică de 100 gr de paste de grâu cu sos de roșii are peste 500 calorii. Cei mai mulți dintre noi ne săturăm după ce mâncăm 200 – 250 gr de mâncare, deci numai o singură masă precum prânzul sau cina pot ajunge cu ușurință la 1000 calorii și sabota astfel cura de slăbire.

Paste calorii alimente dieta konjac shirataki
Paste DIETETICE cu 7 calorii. Detalii si pret produse ce fac parte din planul de dieta rapida în >> site proDIETAmagazin.ro. Cum pregătim o masă DIETETICĂ în numai 5 minute? Specialiștii DIET FOOD UE s-au gândit la tot și aduc soluția produselor lor care au mai puțin de 10 calorii per 100 gr. Mâncăm și slăbim!


Secretul este să știm să alegem alimente cu foarte puține calorii. Pastele din grâu pot fi înlocuite cu cele SLIM din konjac ce au numai 9 calorii la 100 gr. Orezul standard poate fi și el înlocuit cu orez din konjac. Ce e drept, mâncarea dietetică cu puține calorii nu prea are gust! Dacă pur și simplu nu puteți renunța la gustul mâncărurilor dvs puteți folosi semipreparatele integral naturale și BIO din orez standard, mei sau cuscus. Acestea sunt deja preparate cu legume și condimente deshidratate iar prepararea este extrem de simplă și de rapidă: punem 500 ml de apă într-o crăticioară și turnăm conținutul plicului. După ce acestea au fiert adăugăm pastele sau orezul SLIM, mai lăsăm câteva minute la fiert și oprim focul. Punem capacul alte 5 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Marele AVANTAJ este acela că, adăugând paste sau orez SLIM din konjac practic tăiem la aproape JUMĂTATE caloriile preparatelor. Prin urmare, tăind la jumătate caloriile prânzului și cinei ajungem să slăbim circa 1 kilogram pe săptămână! Cum așa? Se poate explica matematic. 1 kg = 7000 calorii. Ne îngrășăm 1 kg atunci când ingerăm alimente care au 7000 calorii pe care organismul nu le poate arde (ci, dimpotrivă, le depozitează sub formă de grăsime). Și invers, slăbim un kilogram atunci când corpul nu primește alimente echivalentul a 7000 calorii și e nevoit să ardă din depozitele sale de grăsime.
De aceea, dacă organismul dvs arde circa 2000 calorii zilnic dar dvs mâncați alimente echivalente a numai 1000 calorii, asta înseamnă că 7 zile ale săptămânii x 1000 calorii deficit zilnic = 7000 calorii arse de corp deci slăbim exact un kilogram. Succes vă dorim!

Scrie un raspuns: