Câte calorii ar trebui sa consumam la pranz?

Întrebarea despre câte calorii ar trebui să consumăm la prânz are în vedere mai multe aspecte și anume dacă dorim să slăbim, să ne îngrășăm sau să ne menținem greutatea. În funcție de planul nostru caloric pentru întreaga zi, prânzul va avea un număr de calorii de variază între 200 și 1000 calorii.

Sunt atât de multe opțiuni pentru masa de prânz... Ce să alegem pentru un prânz cu puține calorii, care să nu îngrașe?
Sunt atât de multe opțiuni pentru masa de prânz… Ce să alegem pentru un prânz cu puține calorii, care să nu îngrașe?

Câte calorii ar trebui sa consumam la prânz dacă dorim să slăbim?

Când vine vorba de slăbit, prânzul nu se bucură de la fel de multă atenție ca micul dejun, însă o masă de prânz bună poate ajuta să faceți față poftelor de după-amiază. Un prânz care ajută la slăbit poate include 85 g piept de curcan, salată verde, roșie feliată și muștar, însoțită de iaurt fără grăsimi, toate însumând 285 calorii. Sau încercați paste dietetice din konjac și o salată de fasole alcătuite dintr-o ceașcă de penne SLIM fără carbohidrați cu ½ ceașcă fasole kidney, 1 ceașcă mix de legume gătite, de exemplu, morcovi, broccoli și conopidă, și 2 linguri de dressing din ulei și lămâie, cu un conținut scăzut de grăsimi, alături de o portocală mică, toate acestea având 270 calorii.
Numărul de calorii care ar trebui consumate la prânz depinde de necesarul zilnic de calorii, precum și de cât de mult mâncați la celelalte mese ale zilei. Necesarul zilnic de calorii se estimează de la 1800 la 3000 calorii, potrivit U.S. Department of Health and Human Services.

Persoanele care doresc să slăbească mult au în vedere mult mai puține calorii pentru o zi și anume circa 1200. În această idee, prânzul nu trebuie să depășească 400 calorii.

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Nu e ușor deloc având în vedere că numai 130 gr de pâine pot avea 400 calorii. O singură lingură de ulei are 100 calorii deci atenție chiar și la salate sau la legumele înăbușite dacă adăugăm ulei.

Principala masă a zilei în multe țări ale lumii, prânzul are o importanță culturală deosebită. În zonele în care se lucrează de la 9 la 17, masa de prânz nu este întotdeauna așa de importantă, însă timpul acordat unei mese de prânz sănătoase poate aduce beneficii fizice și psihice deopotrivă.

Mâncarea de la mijlocul zilei, la câteva ore de la micul dejun, energizează corpul și poate crește glicemia atunci când capacitatea de concentrare este slăbită. Dacă vă simțiți moleșiți, consumul mesei de prânz vă poate readuce energia și vă poate ajuta să vă simțiți înviorați și gata să faceți față următoarelor ore din zi. În plus, prânzul ajută la menținerea unui metabolism activ, mai ales dacă mâncați o porție moderată și câte o gustare înainte și după prânz. „Perioadele prelungite de înfometare dintre mesele principale creează goluri care împiedică metabolismul să fie activ”, declară dr. Kurt Hong, directorul Center for Human Nutrition din cadrul Huntington Medical Foundation.

Paste calorii alimente dieta konjac shirataki
Paste DIETETICE cu 7 calorii. Detalii si pret produse ce fac parte din planul de dieta rapida în >> site proDIETAmagazin.ro. Cum pregătim o masă DIETETICĂ în numai 5 minute? Specialiștii DIET FOOD UE s-au gândit la tot și aduc soluția produselor lor care au mai puțin de 10 calorii per 100 gr. Mâncăm și slăbim!

Exemplu de masă de prânz cu puține calorii, nutritivă și ușor de pregătit

Iată mai jos un exemplu de masă de prânz cu puține calorii, nutritivă și ușor de pregătit: Orez cu legume și Păstrăv. (Puteți folosi orice fel de pește vă place sau piept de pui ori curcan).

Ingrediente:

Rețeta de orez cu pește usor de pregătit pentru masa de prânz
Rețeta de orez BIO cu pește. Ușor de pregătit pentru masa de prânz. Puține calorii!

Mod de pregătire:

  • punem într-o tigaie pe aragaz la foc mic 500 ml apă, apoi conținutul plicului de Orez Natur Compagnie. Atenție, acesta este un orez integral natural, BIO, fără nici un fel de chimicale, fără potențiatori de gust. Are legume și condimente așa încât să fie gustos după fierbere.
  • Fierbem 10 minute după care adăugăm cei doi păstrăvi. După 5-6 minute întoarcem păstrăvii pe partea cealaltă și după alte 5-6 minute oprim focul și punem capacul peste tigaie așa încât orezul să mai absoarbă din apă și să devină pufos.
  • Clătim orezul SLIM și îl amestecăm cu orezul din tigaie deja preparat.
Orezul dietetic SLIM este secretul unei mese cu puține calorii. De ce? Acest tip de orez nu are carbohidrați, deci nu îngrașă.
Orezul dietetic SLIM este secretul unei mese cu puține calorii. De ce? Acest tip de orez nu are carbohidrați, deci nu îngrașă. Îl putem găsi în site-ul proDietaBio.ro

200 grame de orez astfel amestecat și gătit și 100 gr păstrăv pregătit fără ulei înseamnă o masă de prânz cu mai puțin de 200 calorii ceea ce este extraordinar! Și vorbim despre o masă completă cu proteine de cea mai bună calitate, cu legume și condimente valoroase din punct de vedere nutrițional!

Reteta de orez cu peste, masa de pranz sub 200 calorii!
Rețeta de orez cu pește, masa de prânz sub 200 calorii! Ingrediente și detalii, livrare și prețuri putem afla în site-ul proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: