Calorii zilnic

Dieta sanatoasa implica un calcul zilnic al caloriilor si un balans optim intre proteine, carbohidrati si lipide. Nu numai numarul de calorii zilnic sau cate grame de carbohidrati mancam conteaza totusi. Mancarea sanatoasa presupune respectarea unor principii de baza.

Calorii recomandate zilnic. Câte calorii putem consuma în fiecare zi?
Calorii recomandate zilnic. Câte calorii putem consuma în fiecare zi?

Cate calorii au proteinele, carbohidratii sau lipidele?

 • 1 (un) gram de proteine are 4 calorii
 • 1 (un) gram de carbohidrati are tot 4 calorii
 • 1 (un) gram de grasimi sau lipide are 9 calorii

In plus fata de a sti cate calorii sunt intr-un gram de proteina, grasime sau carbohidrat trebuie sa stim si cate grame din fiecare putem manca pe zi intr-o dieta sanatoasa, o dieta prin care sa pierdem din grasime.

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Pentru a fi o persoana sanatoasa (cu un trup subtire sau bine facut) nu este suficient sa mancam numai mancare cu putine calorii sau mancare sanatoasa pur si simplu, ci mancare sanatoasa pentru care s-a calculat un balans optim intre cele 3 mari substante organice: proteine, grasimi si carbohidrati. Ca atare un calculator al caloriilor alimentelor nu este singura optiune pentru o dieta sanatoasa.


Va intrebati cate proteine trebuie sa consumam zilnic? Cati carbohidrati “avem voie” de la nutritionist? Cate lipide sunt recomandate pe zi?

Daca dorim sa ardem grasimile trebuie sa respectam un balans optim zilnic astfel:
30% proteine, 15-20% grasimi, 50-55% carbohidrati.

Trebuie sa avem in vedere ca o dieta care ne propune valori extrem de mici din cele trei elemente are foarte putine sanse de reusita pe termen lung.
Este usor sa calculam cate grame din fiecare substanta organica trebuie sa mancam.

Pudre proteice cu certificare BIO = ORGANIC de la Diet Food și Mandorle UE. Aminoacizii necesari în formulă naturală. Pregătire instant. Disponibile în România prin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă.
Pudre proteice cu certificare BIO = ORGANIC de la Diet Food și Mandorle UE. Aminoacizii necesari în formulă naturală. Pregătire instant. Disponibile în România prin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă.

Cum calculam necesarul de calorii zilnic:

• Calorii zilnic x procent proteine / 4 calorii per gram = grame din proteine
• Calorii zilnic x procent grasimi / 9 calorii per gram = grame din grasime
• Calorii zilnic x procent carbohidrati / 4 calorii per gram = grame din carbohidrati
CALCUL: Spre exemplu, intr-un plan de dieta cu un necesar de 2000 calorii zilnic si procentele recomandate mai sus de 30% proteine, 20% grasimi si 50% carbohidrati:
• (2000 x 0.30) / 4 = 150 grame proteine
• (2000 x 0.20) / 9 = 44 grame grasimi
• (2000 x 0.50) / 4 = 250 grame carbohidrati

Untul si uleiul contin exclusiv grasimi iar zaharul si mierea contin exclusiv carbohidrati. Nu toate alimentele au insa o singura substanta organica in compozitie ci mai degraba sunt compuse din diverse procente din fiecare dintre acestea trei.

Puteti proceda in urmatorul mod: va cumparati diverse produse, cititi etichetele si va organizati.

Daca stiti cat din fiecare dintre aceste substante se afla in fiecare, numarul de calorii si calculul acestora devine usor:

Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare.
Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro, livrare rapidă.

• (grame proteine x 4) + (grame grasimi x 9) + (grame carbohidrati x 4) = total calorii

Incercati sa respectati si balansul de 30% proteine, 15-20% grasimi, 50-55% carbohidrati.

>> Alegeti alimente sanatoase, 100% naturale, bogate in proteine, minerale, carbohidrati cu eliberare prelungita >> aici gasesti produse 100% naturale <<

5 Comentarii

 1. un gram de proteine 4.1 kcal
  glucide 4.1 kcal
  lipide 9.3 kcal

  o kcal= 1000 calorii

  Modificati si voi informatiile ca sa nu induceti lumea in eroare.

Scrie un raspuns: