De ce cafeaua decofeinizată natural este sănătoasă?

Cafeaua decofeinizată are aproximativ aceleași beneficii pentru sănătate precum cea cu cofeină!

Alegeți cafea decofeinizată bio, natural, cu vapori de apă, care este permisă și în perioada de sarcină și de alăptare. Cafeaua fără cofeină cu specificația Bio este recomandată tuturor persoanelor care doresc să aibă încredere și să fie sigure că, într-adevăr, cafeaua lor este fără cofeină, gustoasă și sănătoasă. Deco sau decaf este prescurtarea pentru cafeaua decafeinizată.

Cafea decofeinizată prin metode cu vapori de apă, certificată BIO. Este recomandată și femeilor însărcinate sau care alăptează.

Este cafeaua decofeinizată este la fel de sănătoasă precum cafeaua obișnuită cu cofeină?

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Cafeaua cu cafeina poate crește tensiunea arterială și poate afecta sănătatea persoanelor cu boli cardiovasculare. Din fericire, cafeaua decofeinizată nu prezintă acest risc. Așa să puteți să beți și să vă bucurați de un somn bun, știind că o cafea decofeinizată vă protejează eficient creierul și corpul. Femeile însărcinate sau care alăptează doresc să se bucure de gustul bogat al cafelei și de beneficiile ei, dar fără efectele cofeinei și, de aceea, aleg varianta decofeinizată prin metode naturale cu vapori de apă.

Cofeina poate să crească temporar ritmul cardiac și tensiunea arterială, conform Harvard Health Publishing. Aceasta poate reprezenta o problemă pentru persoanele care au deja hipertensiune arterială sau pentru cei care au suferit anterior de un atac de cord. Mai mult, cofeina nu este recomandată pentru femeile care sunt însărcinate, căci compusul traversează placenta și ajunge la făt. Prin urmare, profesioniștii din domeniul sănătății recomandă limitarea cofeinei sau evitarea acesteia în întregime de către femeile gravide sau care alăptează.

De ce bem cafea decofeinizată? Care sunt beneficiile?

Este sfârșitul zilei și ați neglijat să consumați cantitatea recomandată de cafea pentru a preveni boala Parkinson și Alzheimer, cancerul de prostată sau diabetul de tip II? În ciuda faptului că a fost demonizată în trecut, adevărul este că, de fapt, cafeaua este foarte sănătoasă.  Poate că este timpul să beți o ceașcă de cafea decofeinizată. Probabil că vă întrebați totuși, oare cafeaua decofeinizată oferă aceleași beneficii pentru sănătate precum cafeaua cu cofeină?

Răspunsul este unul afirmativ. Din fericire, cu sau fără cofeină, cafeaua este bogată în substanțe biologic active care contribuie la aroma, gustul și culoarea sa. Unele dintre acestea au fost cercetate pentru a se determina științific care anume componente ale băuturii sunt responsabile pentru beneficiile bine documentate ale acesteia.

Cafea BIO decofeinizată prin metode naturale (fără solvenți chimici).  Cafea autentică Solomoni Italia din culturi organice.
Cafeaua BIO este decofeinizată prin metode naturale cu vapori de apă, fără solvenți chimici. Cafea autentică Solomoni Italia provine din culturi organice din zone montane înalte. Nu vrei să renunți la cafea? Alege varianta NATURALĂ de cafea măcinată decofeinizată pentru moka, filtru și ibric.
>> Vezi preț, detalii, mod de livrare rapidă <<

Acidul cafeic se găsește în cafea, așa cum sugerează și numele său, dar nu are nicio legătură chimică cu cafeina și nu împărtășește niciuna dintre acțiunile sale stimulatoare în organism. Este un membru al unei mari clase de substanțe chimice găsite în cafea numite fenoli. Mulți dintre acești fenoli, cum ar fi acidul cafeic, prezintă proprietăți antioxidante și anti-carcinogene. Acidul dicafeoilchinic protejează de radicalii liberi și are acțiuni antioxidante. Multe studii recente arată că acidul dicafenoilchinic este un inhibitor al virusului imunodeficienței umane. (SURSA: https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-brain-food/201105/why-decaf-coffee-is-just-healthy)

Acidul clorogenic este de asemenea un antioxidant și poate reduce producția de glucoză în ficat și reduce vârful hiperglicemic din sânge după consumul de zahăr sau de carbohidrați. Planta de cafea  folosește acid clorogenic pentru a se apăra de viruși, bacterii și ciuperci; poate oferi aceleași beneficii și pentru oameni. Beți, așadar, o cană de cafea decofeinizată după ce mâncați dulciuri sau desertul!

Acidul ferulic este, de asemenea, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi și poate împiedica deteriorarea oxidativă a corpului, cauzată de expunerea la lumina ultravioletă atunci când uităm să folosim protecția solară. Beți, așadar, o cană de cafea decofeinizată atunci când mergeți în drumeții sau la plajă!

Acidul ferulic poate scădea, de asemenea, nivelurile de glucoză din sânge și poate reduce nivelul colesterolului și trigliceridelor. Acidul ferulic este, de asemenea, un antiinflamator puternic capabil să reducă semnificativ inflamația creierului care se crede că stă la baza riscului bolii Parkinson și a bolii Alzheimer. Quinidele sunt grăsimi care sunt produse atunci când boabele de cafea sunt prăjite. Unele studii sugerează că aceste grăsimi pot îmbunătăți capacitatea organismului de a controla concentrațiile de zahăr din sânge prin creșterea capacității insulinei de a elimina zahărul din sânge.

Trigonelina poate preveni cariile dentare, împiedicând bacteriile Streptococcus mutans să adere la dinți. Trigonelina este instabilă la peste 160 de grade și se transformă spontan în vitamina B3, adică niacina. Niacinul se formează și din trigonelină în timpul procesului de prăjire a fasolei de cafea. Astfel, câteva cani de cafea în fiecare zi pot oferi aproximativ jumătate din necesarul zilnic recomandat pentru această vitamină; prezența sa în cafea poate fi responsabilă de capacitatea sa de a reduce nivelul de colesterol din sânge.

Un efect secundar comun al consumului de cafea este reprezentat de arsurile la stomac sau reflux gastroesofagian. Cafeaua decofeinizată provoacă un acid de reflux mai scăzut decât cafeaua obișnuită cu cofeină.

Cafeaua, în toate formele sale, este o sursă importantă de antioxidanți benefici sănătății, potrivit unui studiu publicat în noiembrie 2014 în revista Molecules. Antioxidanții luptă împotriva atacurilor de radicali liberi, care sunt substanțe chimice ce afectează celulele și materialul genetic. Radicalii liberi provin aproape de pretutindeni, inclusiv de la razele daunatoare ale soarelui pana la poluarea din aer. Ele sunt chiar generate de corpul vostru ca urmare a transformării alimentelor în energie.

ȘTIAȚI CĂ… cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate atribuite cafelei provin mai degrabă din compușii din băutură decât din cafeină? Prin urmare, cafeaua decofeinizată are aproximativ aceleași beneficii pentru sănătate precum cea cu cofeină!

Antioxidanții ne apără organismul împotriva acestor radicali liberi. Deși există puține dovezi în sprijinul faptului că antioxidanții pot scădea riscul de a dezvolta boli cronice, conform studiului Harvard T.H. Chan School of Public Health, ei ajută la minimizarea impactului radicalilor liberi în corpul dvs.

Cafeaua decofeinizată scade riscul de diabet zaharat

Cercetările continue privind consumul de cafea fără cofeină constată că băutura poate reduce și riscul unor boli specifice. O meta-analiză a studiilor publicate în februarie 2014 în Diabetes Care a stabilit că fiecare ceașcă de cafea decofeinizată consumată zilnic a fost asociată cu un risc de diabet zaharat de tip 2 cu 6% mai mic.

În plus, un studiu din martie 2018 publicat în British Journal of Nutrition a constatat că un consum moderat zilnic de cafea decofeinizată a îmbunătățit sensibilitatea la insulină la bărbați (care joacă un rol în diabetul de tip 2). Studiul a analizat în mod special efectul cafelei decofeinizate.

Doriți să slăbiți? Atenție și la zahărul din cafea!

Cafea BIO decofeinizată prin metode naturale (fără solvenți chimici).  Cafea autentică Solomoni Italia din culturi organice.
Cafeaua BIO este decofeinizată prin metode naturale cu vapori de apă, fără solvenți chimici. Cafea autentică Solomoni Italia provine din culturi organice din zone montane înalte. Nu vrei să renunți la cafea? Alege varianta NATURALĂ de cafea măcinată decofeinizată pentru moka, filtru și ibric.
>> Vezi preț, detalii, mod de livrare rapidă <<

Există multe dovezi și studii care leagă cafeaua însăși de pierderea în greutate și de controlul greutății. Un studiu, publicat în International Journal of Epidemiology în 2015, a studiat obiceiurile dietetice ale mai mult de 93.000 de persoane pentru a căuta modele asociative între consumul de cafea și greutatea corporală. Autorii studiului au constatat că persoanele care au băut mai multă cafea au avut un risc mai scăzut de obezitate, precum și un risc mai scăzut de diabet de tip 2. Chiar și persoanele cu o dietă bogată în grăsimi se vor îngrășa mai lent decât cei care nu beau cafea.

Dacă beți cafea, decizia de a o bea neagră și simplă este cea mai bună opțiune pentru pierderea în greutate. Cafeaua neagră este lipsită de calorii, dar frișca, laptele condensat și zahărul pot aduga multe calorii. O singură ceașcă de cafea cu 2 lingurițe de zahăr și o cutiuță de lapte condensat implică 70 de calorii. Si pentru că multe persoane consumă aproximativ 3 cani de cafea pe zi, aceasta înseamnă un aport de până la 210 calorii zilnic. Dacă ați trece de la cafea cu zahăr și lapte condensat  la cafea neagră în fiecare zi timp de un an, ați salva mai mult de 76.650 de calorii – echivalentul a aproape 11 de kilograme de grăsime. O soluție pentru îndulcirea cafelei este stevia, singurul îndulcitor 100% natural agreat de toată lumea occidentală ca fiind ideal.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, întărirea sistemului imunitar.
Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA PENTRU SĂNĂTATEA TA! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric, întărirea sistemului imunitarCura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. Produs de Medicura Germania și disponibil în România cu livrare rapidă în site proDietaBio.ro.

Scrie un raspuns: