Cafea cu Seminte de Canepa

Cafeaua naturală măcinată cu semințe din cânepă se asociază minunat pentru un gust autentic dar și pentru a aduce reale beneficii sănătății. Sunt beneficiile incontestabile ale cafelei standard împletite armonios cu bogăția de vitamine, minerale, acizi Omega 3 si 6 din semințele ecologice de cânepă. Cafeaua naturală arabica este amestecată de producători cu semințe de cânepă cultivate ecologic și măcinate fin. Semințele de cânepă au un gust delicios de nucă iar asocierea cu cafeaua tip Arabica creează un gust savuros.

Este posibil să obțineți zâmbete din partea persoanelor care vă vor sugera faptul că ingredientul cânepă poate avea legătură cu drogul, însă ținem să vă informăm încă de la început că această cafea nu conține THC (componenta psihoactivă din marihuana) și este 100% legală. Cele mai multe semințe de cânepă recoltate pentru consum uman, inclusiv cele măcinate pentru cafeaua din cânepă, au mai puțin de 0,3 % THC, procent mult prea mic pentru al fi înregistrat ca drog. Semințele de cânepă sunt ca și cele de mac: putem adăuga mac pe corn sau pe diverse produse de patiserie sau panificație fără nici un efect nociv deși este aceeași plantă din care se extrage opium. Cânepa este un ingredient vedetă al alimentației sănătoase, căci aduce reale beneficii pentru o dezvoltare armonioasă a organismului și pentru un sistem imunitar perfect funcțional.

Așa cum menționam mai devreme, cânepa este bogată în Omega 3 și Omega 6 care pot ajuta la reducerea inflamației cronice, la reglarea tensiunii arteriale și a factorilor de coagulare asociați cu bolile de inimă. Semințele de cânepă înfrumusețează și tenul căci conținutul lor în acid gama-linolenic și acidul stearidonic produce un efect favorabil asupra pielii. Datorită aportului mare de acizi graşi, seminţele de cânepă flexibilizează textura epidermei și regenerează celulele moarte. Aminoacizii sănătoși din semințe reduc riscul bolilor de inimă și alină durerea de poliartrită reumatoidă.
Semințele de cânepă sunt bogate în proteine ​​ușor de digerat (conțin 10 de aminoacizi esențiali) cânepa fiind una dintre puținele plante care oferă proteine ​​complete. Semințele de cânepă sunt bogate în fibre și minerale, inclusiv magneziu, fier, zinc, potasiu. Semințele de cânepă sunt foarte rar alergenice, spre deosebire de multe alte nuci și semințe. Sunt recomandate și pentru vegetarieni sau vegani pentru că suplinesc aportul de proteine pe care îl aduce la ceilalți consumul de carne.

Iată că seminţele de cânepă reprezintă baza unui regim alimentar sănătos şi sunt unele dintre cele mai hrănitoare alimente. Dar cum să le consumăm?

  • O modalitate ar fi pudra proteică (semințe de cânepă măcinate foarte fin) pe care să o amestecăm în shake-uri de fructe și legume, smoothie-uri pentru slăbire sau în orice fel de aluat, în cerealele de dimineață sau presărate peste salate. Pudra proteică din semințe de cânepă, dovleac, in putem găsi în » magazinul online prodieta aici «
  • O altă modalitate de a consuma semințe de cânepă este aceea de a bea cafea cu acest ingredient. Cafeaua amestecată cu semințe de cânepă măcinate fin are un gust delicios, este prietenoasă cu stomacul și aduce un real aport de vitamine, minerale și proteine.

Semințele de cânepă utilizate pentru cafea conțin acizi esențiali Omega 3 și Omega 6, fibre, aminoacizi importanți, vitamina E și proteine. Cafeaua din cânepă este mai puțin acidă decât cafea obișnuită și este suportată mai ușor de stomac. Studiile arată că la consumatorii de cafea din cânepă se reduc palpitațiile și stările nervoase cauzate de cafeaua obișnuită.

1 comentariu

Scrie un raspuns: