Brusturele, planta detoxifianta

Brusturele (Arctium lappa) este o plantă înrudită cu margaretele, cu frunze în formă de inimă. Reprezintă una dintre cele mai cunoscute plante de detoxifiere utilizate în medicina naturistă.

Brusturele este planta recunoscută pentru tratamentul tenului și scalpului. Tratament natural pentru acnee, roșeață, piele solzoasă, mâncărime, eczeme, coșuri, mătreață.
Brusturele este planta recunoscută pentru tratamentul tenului și scalpului. Tratament natural pentru acnee, roșeață, piele solzoasă, mâncărime, eczeme, coșuri, mătreață.

Brusturele este recunoscut de secole în Europa pentru faptul că poate elimina toxinele care pot provoca afecțiuni cronice ale pielii. Rădăcina brusturelui este utilă în tratarea problemelor dermatologice, fiind de foarte mulți ani utilizat ca remediu naturist pentru ten cu probleme, dermatită, eczemă, psoriazis, mâncărimi, infecții locale ale pielii, acnee, mătreață. Multe persoane folosesc ulei din rădăcină de brusture și pentru a îmbunătăți rezistența părului și pentru a trata scalpul. Uleiul de brusture este un tratament eficient anti mătreață și împotriva pierderii părului.
Naturaliștii consideră că aceste probleme de piele ar putea apărea din cauza toxicității sau a problemelor digestive.

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale constipației, toxicității ridicate în sânge sau obiceiurilor alimentare dezechilibrate este inflamația pielii. Cel mai adesea inflamația este manifestată ca pete, coșuri, acnee, erupții cutanate sau decolorare. Brusturele este o plantă puternic detoxifiantă ce poate rezolva problemele de toxicitate sau constipație subiacente într-un mod rapid și eficient, ducând la o piele mai frumoasă și mai sănătoasă.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Un studiu german din 1967, citat în cartea “Encyclopedia of Herbal Medicine”, a arătat că rădăcina de brusture conține poliacetilenă cu proprietăți antifungice și antibiotice care ajută la combaterea bacteriilor și a ciupercilor care cauzează acnee și care infectează pielea crăpată. Planta oferă beneficii deosebit de valoroase și poate constitui un tratament eficient pentru coșurile eruptive și inflamate. Efectele benefice ale brusturelui includ creșterea circulației în piele, ajutând la detoxifierea țesuturilor epidermice.

Cum ajută brusturele la tratamentul problemelor dermatologice

Proprietățile anti-bacteriene, antiseptice și antiinflamatorii permit ca rădăcina de brusture să fie utilizată ca un remediu sigur, natural pentru probleme ale pielii, inclusiv eczeme și psoriazis. Brusturele este, de asemenea, destul de popular ca remediu naturist eficient pentru pielea uscată și afecțiunile asociate, cum ar fi dermatita. Este și un remediu eficient pentru ulcere de piele și acnee.

Având proprietăți detoxifiante, brusturele poate trata așadar acneea, coșurile, eczemele, pielea uscată și petele. Puteți folosi cremă cu brusture (una dintre cele mai cunoscute în Europa este crema de brusture de la Argital Spa Italia comercializată și în România de magazinul proDietaNaturala.ro ) sau mască cu ulei de brusture.
Pentru masca detoxifiantă anti-acnee și dermatite puteți combina ulei de brusture cu argilă verde și puțină apă călduță. Creați o pastă netedă pe care o aplicați pe față pentru 30 minute. Clătiți cu apă călduță. Repetați tratamentul de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Ce este uleiul de brusture?

Uleiul de brusture este extras din frunzele și rădăcinile plantei de brusture. Planta are numeroși constituenți naturali benefici sănătății. Rădăcinile și frunzele sale – principalele surse ale uleiului – conțin glicozide, flavonoide, tanini, ulei volatil (inclusiv lactozele sesquiterpenice), poliacetilene (care luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor care cauzează boli), rășină, mucilagii, inulină (până la 45%), alcaloizi, ulei esențial, fitosteroli și derivați ai acidului cafeic.

Beneficiile uleiului de brusture pentru piele și păr

Uleiul de brusture are efect antibacterian util și în tratamentul scalpului. Este deosebit de eficient în tratamentul tenului uscat. Acesta este motivul pentru care este folosit pe scară largă pentru a eradica mătreața! De asemenea, ajută la repararea scalpului uscat și deshidratat, favorizând creșterea părului și atenuarea scalpului subțire. Uleiul de brusture este eficient nu numai în combaterea căderii părului, ci și în tratarea mătreții și mâncărimii scalpului. Fiind un detoxifiant eficient, brusturele ajută la atenuarea stărilor de piele asociate cu astfel de probleme.

Având în vedere conținutul de vitamina A și acizii grași esențiali (care includ EFA cu catenă lungă, rare), uleiul de brusture vă poate ajuta să vă revigorați părul prin hrănirea scalpului. Aceste substanțe nutritive sunt necesare pentru menținerea unui scalp sănătos și pentru susținerea creșterii părului natural.

Crema cu extract de brusture de la Argital SPA Italia și uleiul de brusture obținut prin presare la rece pot fi cumpărate online din magazinul proDietaNaturala.ro
Crema cu extract de brusture de la Argital SPA Italia și uleiul de brusture obținut prin presare la rece pot fi cumpărate online din magazinul proDietaNaturala.ro

Uleiul de brusture aduce un sprijin combinat datorită efectului de detoxifiere și susținerii funcțiilor normale ale glandelor sebacee și ale foliculilor de păr. Acesta poate ajuta, de asemenea, în tratamentul infecțiilor scalpului și a iritațiilor cauzate de mătreață. Ajută la reducerea mâncărimii scalpului, roșeții și altor simptome și favorizează creșterea părului. Utilizarea regulată a uleiului de brusture este benefică pentru restabilirea și îmbogățirea sănătății și aspectului scalpului și părului.

Scrie un raspuns: