Boli renale și tratamente naturiste pentru rinichi

Ceaiul alcalin și cel de urzică sunt recomandate pentru durerea de rinichi.

Bolile renale sunt asociate cu foarte multe complicații și degradarea mai multor funcții în organism. Tratamentele naturiste pentru rinichi sunt recomandate persoanelor care au remarcat la analizele medicale că au nivelului crescut de uree și creatinină. Pentru a preveni pietrele la rinichi și infecțiile de tract urinar sunt recomandate anumite sucuri (cel de merișoare și de aronia), seva de mesteacăn sau ceaiuri și extracte de coada șoricelului, urzică, păpădie, coada calului, turmeric.

Ceaiul recomandat pentru durerea de rinichi este cel de urzică sau alcalin. Durerea de rinichi nu trece însă chiar atât de ușor, cu ceaiuri, ci trebuie să faceți analize medicale și să urmați sfatul medicului specialist.
Ceaiul recomandat pentru durerea de rinichi este cel de urzică sau alcalin. Durerea de rinichi nu trece însă chiar atât de ușor, cu ceaiuri, ci trebuie să faceți analize medicale și să urmați sfatul medicului specialist.

Ştiaţi că o persoană îşi poate pierde până la 90% din funcţia renală înainte ca primele simptome care indică boala cronică de rinichi să apară? Diabeticii și persoanele care suferă de hipertensiune arterială sunt predispuși la boli de rinichi.

De aceea, este bine să facem analize medicale și să urmăm tratamente naturiste preventive care susțin funcția sănătoasă a rinichilor. Boala cronică de rinichi presupune o degradare progresivă şi ireversibilă a funcţiei renale, de aceea prevenirea şi diagnosticarea precoce sunt esenţiale.

Ce analize medicale facem pentru a depista bolile de rinichi?

Afecţiunea rinichilor poate fi depistată prin trei analize simple: glicemie, creatinină şi sumar de urină. Medicii recomandă tinerilor să-şi facă aceste trei analize o dată la trei ani, în timp ce persoanele cu vârste peste 50 de ani ar trebui să şi le facă anual. De asemenea, medicii recomandă controlul regulat al rinichilor, în special fumătorilor şi persoanelor care au rude directe cu boală cronică de rinichi.

Simptome rinichi bolnavi

Rinichii sunt organe complexe care îndeplinesc multe funcții în organism. În plus față de filtrarea sângelui, rinichii secretă hormoni care reglează tensiunea arterială și formarea celulelor roșii din sânge. Multe dintre funcțiile rinichilor sunt complementare altor sisteme, cum ar fi menținerea sănătății oaselor și controlul echilibrului acido-bazic în organism.

Rinichii sunt formați dintr-o mulțime de unități structurale (anatomo-funcționale), numite nefroni. Aceștia, la rândul lor, sunt alcătuiți din glomeruli , în construcția cărora se află un ghem de capilare sanguine, o suprafață avorabilă pentru filtrarea plasmei și formarea urinei și din tuburi care reprezintă continuarea glomerurilor și care, unindu-se din ce in ce mai mari, vor forma căile urinare (uretere, vezica, uretra), prin care se elimina urina.

Unele semne și simptome de rinichi bolnavi sunt evidente :

 • urina tulbure sau de culoare închisă,
 • prezența sângelui în urină (hematurie),
 • micțiuni frecvente, în special noaptea,
 • cantitate redusă de urină,
 • durere sau dificultăți în timpul micțiunii.

Simptome legate de incapacitatea rinichilor de a elimina toxinele și lichidele în exces din organism sunt :

 • edeme ale pleoapelor, membrelor superioare si inferioare,
 • hipertensiune arterială,
 • oboseala,
 • pierderea apetitului, grețuri și vărsături,
 • prurit (mâncărimi) persistent și generalizat,
 • crampe musculare,
 • cefalee (durere de cap).

În cazul în care boala cronică de rinichi se agravează, iar toxinele se acumulează în sânge, pot sapărea chiar crize epileptice și confuzie mentală. Unele simptome pot sugera debutul complicațiilor : slăbiciune pronunțată, dispnee, durere toracică, grețuri, vomă, hemoragie severă, pierderi de cunoștință, dureri severe articulare și osoase, prurit, echimoze.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Regimul alimentar în insuficiența renală cronică

În cazul în care bolnavul a ajuns în stadiul de insuficiență renală cronică, asistăm la apariția unor tulburări de metabolism hidroelectrolitic, la alterarea stării generale de sănătate, la acumularea în sânge a produșilor toxici care rezulta din metabolismul protidic și care nu mai pot fi eliminați de rinichiul bolnav (creșterea ureei sanguine).

Regimul bolnavului va fi adaptat de medicul specialist în funcție de starea acestuia, respectiv va fi :

 • hipercaloric (pentru a împiedica folosirea țesuturilor proprii, în scopul obținerii caloriilor necesare, fapt care ar duce la creșterea deșeurilor metabolice, deci și a azotemiei).
 • hipoprotidic (proteinele reprezinta substratul formării unor compuși de tipul ureei, care nu se pot elimina prin rinichiul bolnav și se acumulează în sânge). Regimul alimentar al bolnavului de rinichi va trebui să conțină cât mai puține proteine , pentru a evita instalarea unei acidoze metabolice. Preparatele vor fi prioritar glicolipidice și complet lipsite de sare.
 • hiperglucidic și normo sau hiperlipidic moderat pentru a asigura aportul crescut decalorii, necesar.

Link alimentație în site-ul nostru, exemplu de regim alimentar în articol dedicat.

Plante recomandate, ceai, tratamente naturiste pentru rinichi:

Ceaiul de turmeric ajută sănătatea rinichilor

Turmericul este planta nr 1 în ceea ce privește proprietățile antiinflamatorii. Acest beneficiu se datorează substanţei sale principale, curcuminul, care ajută la menţinerea sănătăţii rinichilor, contribuind la dizolvarea pietrelor la rinichi formate din săruri şi proteine. Ingredientele antioxidante ale curcuminului sunt și  agenţi chimioterapici împotriva tumorilor renale. Curcuminul poate fi un agent terapeutic ce poate ajuta bolnavii de glomerulonefrită, poate atenua disfuncţia renală, dar şi stresul oxidativ, transformându-l într-un potenţial agent de a trata sau ameliora neuropatia diabetică.

Extract și ceai de urzică pentru rinichi

Un ceai indicat pentru sănătatea rinichilor este cel de urzică, ce poate reduce semnificativ riscul de infecţii la nivelul tractului urinar şi cancerul renal. Urzica este o plantă cu acţiune antiinflamatorie şi detoxifiantă.

Proprietăţile sale diuretice fac din această plantă și o soluție pentru detoxifierea organismului. Urzica ajută la eliminarea excesului de calciu şi acid uric din organism, elemente principale care favorizează apariţia pietrelor la rinichi. Ceaiul de urzică este indicat şi în curele de slăbire, pentru că ajută la eliminarea toxinelor din colon şi ameliorează digestia.

Urzica ceai sau extract reprezintă un tratament eficient pentru rinichi, reumatism, picioare și mâini umflate.
Urzica ceai sau extract reprezintă un tratament eficient pentru rinichi, reumatism, picioare și mâini umflate. Mai multe informații regăsim în site prodietabio.ro

Ceai de păpădie pentru rinichi. Extract de păpădie.

Păpădia este o plantă medicinală bogată în vitamina K, A, calciu și antioxidanţi cu excelente proprietăţi curative.

Ceaiul de păpădie este o metodă naturală de protecție a ficatului, dar constituie un remediu naturist și pentru rinichi. Aceste beneficii pentru rinichi ale păpădiei se datorează propietăţilor sale diuretice şi antibacteriene, care ajută la distrugerea microbilor care pot cauza infecţii şi la eliminarea acestora prin urină.

Ceaiul de păpădie este adesea indicat în infecţiile tractului urinar, dar şi în prevenirea pietrelor la rinichi sau a bolilor renale cronice, în paralel cu tratamentul recomandat de medic.

Păpădia extract lichid este obținut din plante proaspete, crude, culese din culturi certificate ecologic. Sunteți curioși cum este cafeaua de cicoare cu păpădie și de ce este atât de consumată?
Păpădia extract lichid este obținut din plante proaspete, crude, culese din culturi certificate ecologic. Sunteți curioși cum este cafeaua de cicoare cu păpădie și de ce este atât de consumată? Citiți mai multe informații în site proDietaBio.ro

Extractul de păpădie are o concentrație mai mare de nutrienți și de aceea este recomandat persoanelor care doresc să urmeze un tratament eficient.

Scrie un raspuns: