Boala ficatului gras și fructoza

Ficatul gras este o boală ce poate fi datorată și consumului de fructoză. Prea mult zahăr rafinat sau fructoză pot conduce la acumularea de țesuturi grase în ficat, ceea ce poate duce la boală hepatică, chiar dacă nu sunteți supraponderal. Multe studii arată că zahărul este la fel de dăunător ca alcoolul.

Ficat gras și fructoza. Boala ficatului gras este relaționată cu consumul de fructoză.
Ficat gras și fructoza. Boala ficatului gras este relaționată cu consumul de glucoză și fructoză, inclusiv HFCS, siropul de glucoză-fructoză din porumb.

Tratamentul avizat pentru boala ficatului gras este recomandat de medic. Acesta poate permite și tratament naturist cu plante medicinale și legume, iar în acest sens poate fi util să vă informați cât mai bine.

Implicațiile bolii ficatului gras

Implicațiile pentru o persoană care dezvoltă boli de ficat sunt grave, indiferent de cauză. Ficatul este probabil cel mai multifuncțional organ solid din organism și este implicat în detoxifiere, depozitarea nutrienților și homeostazia glucozei. Afectarea acestor procese poate duce la boli hepatice. În cazul bolii ficatului gras, apar probleme în capacitatea ficatului de a procesa lipide, iar cauza a fost legată de modificări multifactoriale în genetică, floră intestinală, dietă, țesut adipos, reglare hormonală și sistem imunitar.

“Apariția bolii este un proces silențios, la fel ca hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat”, explică Manal Abdelmalek, specialist în boli hepatice de la Universitatea Duke. Dar, spre deosebire de hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat, pe care medicii le pot detecta cu teste ieftine și ușoare în timpul unei verificări de rutină, steatohepatita nonalcoolică este dificil de diagnosticat. Majoritatea persoanelor care au cicatrici pe ficat nu prezintă simptome și, în momentul de față, nu există un biomarker clar pe care un panou de sânge de rutină ar ridica. Singura modalitate de încredere de depistare este biopsia hepatică. Mai mult, boala progresează încet – de-a lungul anilor sau chiar a deceniilor – și cercetătorii încă nu și-au dat seama când cineva cu un ficat gras este în pericol pentru dezvoltarea inflamației și fibrozei care definesc steatohepatită nonalcoolică.

Prevenirea și tratamentul naturist al bolii ficatului gras

Primul pas pentru Tratamentul PREVENTIV al bolii ficatului gras este să aveți un regim alimentar optim în care să eliminați băuturile zaharoase și alimentele procesate, în special pe cele care conțin sirop de glucoză și fructoză. Apoi, dieta potrivită va aduce cu sine scăderea în greutate care poate ajuta la scăderea excesului de grăsime din ficat. După aceea, se recomandă o dietă sănătoasă și consumul de legume, de preferință organice, care nu sunt expuse toxinelor hepatice cum ar fi pesticidele.

Ficatul este cel mai mare și cel mai greu organ intern. El procesează tot ceea ce mâncăm sau bem, stochează vitamine și ajută la detoxifierea organismului. Atunci când ficatul nu funcționează corect, corpul nu mai poate să absoarbă, să stocheze sau să utilizeze toate substanțele nutritive din alimente, ceea ce poate duce la balonare, constipație, scăderea energiei și probleme de sănătate. Fără un ficat sănătos, este aproape imposibil să existe un metabolism corespunzător, o circulație sănătoasă, hormoni echilibrați și o digestie bună.
Vestea bună este că un regim bun pentru sănătatea ficatului vă poate ajuta să vă însănătoșiți ficatul. În primul rând trebuie să ne gândim ”la ce alimente renunțăm”?

Eliminați siropul de fructoză de porumb din alimentația dvs!

Siropul de fructoză din porumb este cauza numărul 1 al bolii hepatice grase și se găsește în atât de multe alimente comune și populare încât majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de mult îl consumă în mod regulat. Siropul de glucoză și fructoză din porumb, cunoscut și sub denumirea de HFCS, se găsește în alimente variate precum biscuiți, dulciuri pentru copii, cereale pentru mic dejun, supe și legume la conservă, sucuri, ketchup, maioneză, iaurt. Citiți etichetele tuturor produselor cumpărate din magazine. Dacă pe etichetă vă apar denumiri precum sirop de fructoză sau grăsimi de palmier (și da, apar extrem de des), atunci aveți grijă când cumpărați și gândiți-vă la ficatul dvs.

”Spre exemplu, o persoană care mănâncă în mod obișnuit cereale îndulcite la micul dejun, iaurt cu fructe ca gustare, bea suc procesat industrial (nu neapărat acidulat, ci chiar suc așa numit de fructe sau ceai îndulcit și aromatizat), biscuiți dulci (fie ei și cu cereale integrale) și înghețată tocmai și-a ”bombardat” ficatul cu fructoză din porumb. Fructoza ”se plimbă” prin organismul și nici o celulă nu o vrea.” spune Elena Roșu, Tehnician Nutriționist și editor al revistei proDieta.ro

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

De ce fructoza nu este bună pentru ficat?

Unii dintre dvs ar putea spune: ” Dar de ce este atât de rea fructoza din porumb? Doar și fructele au fructoză în starea lor naturală, pură!”
Iată ce ne sfătuiește și Doctorul Nutriționist Mihaela Bilic referitor la fructoză, inclusiv la cea prezentă în mod natural în fructe: ”Fructoza obosește ficatul. Toată lumea știe că alcoolul e un produs care se metabolizează exclusiv în ficat și, ca urmare, consumat în exces, poate duce la steatoză hepatică (ficat gras), colesterol și trigliceride crescute și grăsime pe/în abdomen. Adică acea grăsime care se infiltrează printre organele interne, le sufocă și le îmbolnăvește, chiar dacă pe cântar nu avem o greutate de speriat.
Dar el alcoolul, din ce se obține, de unde provine? Alcoolul este un zahăr fermentat și provine din…fructe și cereale. Da, dragii mei, etanolul este un carbohidrat ce are la bază molecula de fructoză. O moleculă considerată până nu demult benignă că doar, nu-i așa, zahărul din fructe e sănătos!
Ei bine, spre deosebire de molecula de glucoză care poate fi folosită drept combustibil de orice celulă, de la creier până la inimă și mușchi, pe fructoză nu o vrea nimeni. Cu alte cuvinte, când mâncăm pâine, paste, mămăliga, orez sau fasole boabe, toate celulele se hrănesc din amidonul ce conține glucoză. Când mâncăm fructe, toată fructoza se duce în ficat.
Atenție, fructoza se metabolizează EXCLUSIV în ficat, iar capacitatea lui enzimatică e limitată (maxim 10-15 g/zi). Consumată în exces (peste 500 g fructe/zi), fructoza ia calea metabolizării alcoolului și duce la grăsime abdominala, ficat steatozic și colesterol crescut. Concluzia: fructele sunt un desert și se mănâncă cu măsura. Mestecate! Pentru că un pahar de suc conține apă și fructoză din 3 fructe, adică materie primă pentru grăsimea de pe burtă :(”

Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

De ce este SIROPUL DE FRUCTOZĂ DIN PORUMB nociv? Și dacă este atât de nociv, de ce este atât de mult folosit în industria alimentară?

Când ne gândim la porumb, sună sănătos. Cu toate acestea, siropul de fructoză nu este același lucru cu mâncatul unui porumb sau al fulgilor neîndulciți de porumb. Siropul de fructoză din porumb este un ingredient controversat care este folosit ca înlocuitor de zahăr lichid. Modul în care a fost procesat îl transformă într-un ingredient mai degrabă chimic.

  • Unul dintre principalele motive pentru care siropul de fructoză din porumb a devenit un ingredient comun în alimentele ambalate este prețul! De fapt, siropul de fructoză din porumb este mult mai ieftin decât zahărul alb. Guvernul joacă un rol în acest domeniu, deoarece oferă subvenții financiare pentru agricultori. Din păcate, o mare parte a porumbului este modificat genetic și tratat cu substanțe chimice.
  • De parcă prețul mic nu era suficient, siropul de porumb are și gust delicios. Ne place la gust, însă ficatul este nevoit să achite nota de plată atunci când trebuie să proceseze siropul de glucoză fructoză.
  • Pe lângă prețul scăzut, siropul de porumb cu fructoză ajută la prelungirea duratei de viață a produselor alimentare. Acesta este adesea adăugat la produsele alimentare procesate din acest motiv. Produsele ambalate din rafturile magazinelor au termen de valabilitate mult mai mare și rezistă mai bine la raft. Sunt delicioase dar… nesănătoase!
Extract de plante medicinale pentru tratamentul naturist al ficatului. Concentratul de rădăcină de fructe de armurariu, anghinare, frunze de salvie, papadie și mentă produs de Medicura Germania este un tratament naturist obținut prin presare la rece deosebit de eficient pentru ficat sanatos.
Extract de plante medicinale pentru tratamentul naturist al ficatului. Concentratul de rădăcină de fructe de armurariu, anghinare, frunze de salvie, papadie și mentă produs de Medicura Germania este un tratament naturist obținut prin presare la rece deosebit de eficient pentru ficat sanatos. Este disponibil cu livrare rapidă, citește mai multe informații.

Așadar, siropul de glucoză fructoză din porumb este ieftin, foarte bun la gust și prelungește termenul de valabilitate al produselor. Păi cum să nu fie preferat de industria alimentară în aceste condiții? A, dar mai este un amănunt. Obezitatea, inclusiv infantilă, atinge cote alarmante…

Chiar dacă industria alimentară preferă anumite ingrediente, prin informare corectă putem face alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația noastră zilnică!

Link studiu privind impactul siropului de glucoză fructoză asupra ficatului: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4405421

Restricționați cerealele rafinate

Limitați consumul de alimente bogate în amidon, zahăr și sirop de glucoză și fructoză, cum ar fi pâine albă și biscuiți, cereale rafinate pentru micul dejun și orez alb. Aceste alimente ating nivelurile de glucoză și insulină și pot contribui la un ficat gras.

Alegeți boabe integrale bogate în fibre, cum ar fi orez brun, quinoa, paste din hrișcă, fasole, mazăre, năut, pâine integrală de cereale integrale și cereale și făină de ovăz, alimente care cresc treptat glicemia, nu rapid.
Ca sursă de prebiotice (carbohidrați din fibre), boabele integrale ajută de asemenea la proliferarea bacteriilor intestinale benefice. Studii recente arată că un microbiom intestinal modificat joacă un rol în boala hepatică grasă.

Puteți renunța la dulciuri dar nu trebuie să renunțați la grăsimi dacă le alegeți pe cele sănătoase!

O dietă care elimină pe cât posibil grăsimile saturate (de palmier sau de origine animală) va ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate și ameliorarea problemelor ficatului gras. De asemenea, s-a arătat că dietele bogate în grăsimi saturate induc rezistența la insulină.
Alegeți grăsimea mononesaturată, exemple bune în acest sens fiind uleiul de măsline, ulei de arahide, ulei de canola, avocado, migdale. S-a arătat că grăsimile monosaturate pot avea beneficii antiinflamatorii. Mâncați pește gras (de exemplu, somon, păstrăv, sardine) de două ori pe săptămână pentru a obține acizii grași Omega-3 antiinflamatori. Dacă aveți trigliceride în sânge, discutați cu dieteticianul sau medicul dumneavoastră despre suplimentarea cu ulei de pește, de in sau de krill Omega 3.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Faceți sport!

Includeți cel puțin 30 de minute de exerciții aerobice de cinci ori pe săptămână și antrenament de rezistență de două ori pe săptămână. Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea ficatului gras, reduce cantitatea de zahăr din sânge și poate reduce riscul bolilor cardiace indiferent de faptul că slăbiți sau nu. Multe persoane sunt descurajate de faptul că nu slăbesc făcând sport și renunță la activitatea fizică. Este greșit să gândim astfel. Sportul va ajuta organismul să metabolizeze grăsimile nocive și carbohidrații. Nu uitați că fructoza se depune ca grăsime exact în zona abdominală! Sportul ne va ajuta să ardem acea grăsime.

Plante medicinale și tratament naturist

Păpădia ajută la protejarea ficatului. Extractul de păpădie este cel mai frecvent utilizat pentru a trata și vindeca ficatul. Puteți bea ceai de păpădie în fiecare zi, puteți alege extractul lichid sau puteți lua capsule. Anghinarea este planta supranumită și ”prietena ficatului” datorită beneficiilor pentru sănătate și proprietăților curative aparte.

Sănătatea Ficatului înseamnă și: DETOXIFIERE, scăderea colesterolului, diminuarea trigliceridelor și regenerare. Anghinarea suc și Sfecla Roșie suc prezintă cea mai mare încredere în rândul consumatorilor. În loc de a consuma capsule, aceștia aleg suc, practic extract lichid prin presarea la rece a plantelor din culturi curate, certificate ecologic. Produsele Alnavit și Voelkel Germania sunt disponibile și în România cu livrare rapidă și plata la curier (numai 10 lei transportul): www.proDietaBio.ro

Despre anghinare și păpădie, tratamente naturiste cu plante, extracte lichide și suplimente pentru sănătate puteți citi mai multe informații în site www.proDietaBio.ro, magazin de produse 100% naturale, special dedicate sănătății ficatului.

Scrie un raspuns: