Biscuiții fără gluten cu făina de migdale au un preț relativ mare în magazin dar puteți și dvs pregăti o rețetă rapidă acasă cu ingrediente simple. Copiii care au intoleranță la gluten sau alergii alimentare, precum și adulții de altfel, nu pot consuma alimente care au în componența lor făină de grâu, orz, secară. Ovăzul nu are în componența sa gluten în mod natural.

Rețeta de biscuiți fără gluten
Pentru rețeta rapidă de biscuiți fără gluten pentru copii cu boala celiacă sau alergii alimentare avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 250g de făină de migdale
- 80 gr fulgi de cocos
- 1/2 linguriță praf de copt fără gluten și fără fosfați
- 1 linguriță de praf de vanilie autentică (preferabil nu vanilină sintetică)
- 120 gr piure de banane
- 80 ml ulei de cocos
- 3 linguri de sirop de mere ca îndulcitor natural (fără zahăr)
- Un vârf de cuțit de sare roz de Himalaya (ce asigură necesarul de fier zilnic).
- Toate ingredientele listate sunt disponibile în site www.ProDietaBio.ro, folosiți bara de căutare pentru a vedea mai multe opțiuni.
Pregătirea rețetei de biscuiți fără gluten se face în următorii pași:
- Se amestecă ingredientele uscate: făina de migdale cu fulgii de cocos, praful de copt, vanilia și sarea.
- Se adaugă banana pisată ca un piure, uleiul de cocos și siropul natural de mere.
- Se amesteca bine toată compoziția până se formeaza un aluat. Se acoperă cu un prosop și ținem la frigider 1 ora.
- Se scoate aluatul de la figider, se întinde cu sucitorul și se dă forma dorita. Puteți insera bucățele de fructe dacă doriți (afine, stafide, etc) sau pepite de ciocolată.
- Se așează biscuiții fără gluten pe tavă și se coc la cuptor aproximativ 15-20 de minute la 180 de grade.
Sunt un deliciu! Poftă bună! Biscuiții fără gluten pregătiți după rețeta simplă pot fi oferiți ca pachețel la școală, la grădiniță sau în parc.

Ingredientele rețetei de biscuiți fără gluten, proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate.
Făina de migdale nu are gluten și este delicioasă.
Bogată în proteine și grăsimi bune pentru sănătate, făina de migdale este recomandată chiar și pentru mămici, atunci când vă aflați la dietă. Datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi este ideală pentru persoanele care urmăresc o dietă cu nivel redus de carbohidraţi.

Făina de migdale este versatilă, deosebit de gustoasă și ușor de utilizat în orice preparat. În magazinul prodietabio.ro regăsim făină de migdale la preț mic și de foarte bună calitate. Clienții o solicită atât pentru rețete rafinate precum cea de macarons cât și pentru rețete fără gluten, chiar pentru copii cu boala celiacă sau cu alergii alimentare. Făina de migdale are aceleaşi proprietăţi nutritive precum sâmburii de migdal şi anume bogăția de fibre şi proteine, vitaminele A, B şi E, minerale (fier, magneziu, sulf, potasiu etc) şi acizi graşi omega 3.
Rețetă de prăjitură fără gluten cu făină de migdale.
Ingrediente necesare:
- 225 g făină de migdale;
- 3 mere mici răzuite;
- 3 ouă (veganii pot înlocui cu 3 linguri de făină de semințe de in sau de psyllium cu apă);
- 100 ml miere;
- 50 ml ulei sau 50 gr de unt de cocos moale;
- 1 linguriță rasă de scortișoară macinată
- 1 linguriță rasă de praf de copt fără gluten;
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu;
- ½ linguriță de sare;
- fulgi de migdale pentru ornarea prăjiturii.
- Toate ingredientele listate sunt disponibile în site www.ProDietaBio.ro, folosiți bara de căutare pentru a vedea mai multe opțiuni.

Mod de preparare a prăjiturii fără gluten:
Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade, iar într-o tavă rotundă așează un strat de hârtie de copt. Se rad merele (cu coajă sau fără, după preferință) printr-o răzătoare mare. Într-un castron se amestecă ingredientele uscate, respectiv făina de migdale, scortișoara Ceylon, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Separat, într-un vas batem ouăle și adăugăm mierea, uleiul sau untul de cocos topit și merele rase. Apoi punem ingredientele uscate și omogenizăm bine. Turnăm compoziția în tavă și presărăm fulgii de migdale. Se bagă la cuptor și se ține aproximativ o oră. Facem și testul scobitorii după primele 30 de minute.
Verificați pe site-ul www.proDietaBio.ro prețul tuturor ingredientelor rețetei de biscuiți fără gluten. Folosiți bara de căutare pentru a verifica disponibilitatea.
Fulgii de cocos au fibre sănătoase
Fulgii de nucă de cocos sunt fără gluten și reprezintă o alta modalitate de utilizare și consumare a nucilor de cocos. Sun extrem de hrănitori și bogați în fibre, vitamine și minerale. Fulgii de cocos sunt preferați în rețete de biscuiți și prăjituri fără gluten pentru că țin de foame datorită aportului de fibre dietetice (un tip de carbohidrați care dau senzația de plin în stomac). Bogat în proteine, miezul alb al nucii de cocos conține vitamina B, zinc, fosfor și fier.

Uleiul de cocos aduce beneficii sănătății și este gustos.
Uleiul de cocos are componente deosebit de benefice sănătății. Acidul lauric din acest ulei, convertit de organism în monolaurin are efecte antivirale și antibacteriene, putând chiar distruge diverse bacterii patogene. Multe studii au subliniat efectele antimicrobiene ale acidului lauric din untul sau uleiul de cocos. Este eficace și persoanelor cu hipotiroidie în stimularea metabolismul și pierderea kilogramelor acumulate în plus.

Surse (en):
http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut
http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut_oil
http://www.homemade-baby-food-recipes.com/can-babies-eat-coconut.html
http://products.mercola.com/coconut-oil/
