Beneficiile lampilor din sare de Himalaya

Ce sunt lămpile de sare Himalaya și de ce sunt menționate atât de des atunci când vine vorba despre sănătatea noastră?

Beneficiile lămpilor (veiozelor) din sare de Himalaya sunt recomandate atât pentru copii cât și pentru adulți. Starea de bine din organism este similară cu cea pe care o avem atunci când facem aerosoli lângă valurile mării, când ieșim afară după ploaie sau când stăm lângă o cascadă. Motivul: ionii negativi benefici.

Lampa din sare de Himalaya acționează ca un tratament natural pentru alergii, probleme respiratorii, astm bronșic, viroze, cu beneficii atât pentru copii cât și pentru adulți și seniori.
Veioza din sare de Himalaya poate sta aprinsă toată noaptea ca o lumină de veghe lângă patul nostru. Dormim și ne însănătoșim! Lampa din sare de Himalaya acționează ca un tratament natural pentru alergii, probleme respiratorii, astm bronșic, viroze, cu beneficii atât pentru copii cât și pentru adulți și seniori.

Lămpile de sare sunt pur şi simplu bucăţi mari de sare pură de Himalaya, cu un mic bec înăuntru. Lămpile de sare de Himalaya sunt realizate din cristale de sare de Himalaya, pură şi comestibilă.

Lămpile (veiozele) de sare de Himalaya îndeplinesc mai multe funcții benefice:
• Ionizează camera.
• Echilibrează frecvenţele şi undele electromagnetice artificiale generate de aparatele electronice.
• Produc unde de lumină din spectrul curcubeului care vă protejează organismul.

Beneficiile lămpilor de sare de Himalaya asupra sănătăţii

Persoanele care folosesc lămpile de sare observă o îmbunătăţire a stării fizice şi psihice la scurtă vreme după ce au început să le folosească. Acestea pot ajuta la tratarea mai multor afecțiuni:
• problemele respiratorii (inclusiv răcelile);
• alergii;
• probleme dermatologice;
• tulburări mintale şi legate de stres (inclusiv insomnia);
• dureri de cap şi migrene;
• reumatism;
• tulburări ale sistemului circulator.

Importanţa ionilor negativi…

Lămpile de sare sunt generatori naturali de ioni negativi. În orice moment, în aer există tât ioni pozitivi, cât şi ioni negativi. Astfel, ne amintim de lecţia de chimie din şcoală:
„Un ion este un atom sau o moleculă în care numărul total al electronilor nu este egal cu numărul total al protonilor, ceea ce îi oferă atomului o încărcătură electrică net pozitivă sau negativă.”
Ionii negativi sunt întâlniţi mai frecvent în natură şi sunt adesea creaţi de fenomene precum furtunile, razele soarelui, cascadele şi valurile mării. Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii se simt relaxaţi şi cu forţe proaspete după o furtună, lângă o cascadă sau la plajă lângă valurile care se sparg.
Ionii pozitivi sunt adesea creaţi de către dispozitivele electronice precum calculatoarele, televizoarele, cuptoarele cu microunde şi chiar aspiratoarele şi pot accentua de multe ori probleme ca alergiile, stresul şi tulburările de somn. Ionii negativi îi pot neutraliza pe cei pozitivi (se leagă unul de altul) şi contribuie astfel la purificarea aerului.

Combinaţia unică dintre sare şi sursa de lumină din lămpile de sare este cea care generează ionii negativi. Sarea este higroscopică, ceea ce înseamnă că atrage apa către suprafaţa ei, iar această apă se evaporă repede datorită cantităţii mici de căldură provenită din sursa de lumină (aceasta explică şi de ce lămpile de sare tind să transpire şi să apară ude în atmosferă umedă). Ionii negativi sunt generaţi în timpul procesului de evaporare. Din moment ce sporii de mucegai din aer, bacteriile şi alergenii sunt adesea încărcate pozitiv, acestea pot fi neutralizate de către ionii negativi.

WebMD explică o parte din beneficiile ionilor negativi din aer: „În general, ionii negativi cresc fluxul de oxigen din creier; de aici rezultă o vigilență sporită şi mai multă energie mentală”, spune Pierce J. Howard, doctor şi autor al studiului The Owners Manual for the Brain: Everyday Applications from Mind Brain şi director de cercetare la Center for Applied Cognitive Sciences din Charlotte, N.C.
„De asemenea, ei oferă protecţie împotriva microbilor din aer, rezultând un grad mai mic de iritabilitate generată de inhalarea diverselor particule care provacă strănut, tuse sau dureri în gât.”
Iar pentru una din trei persoane sensibile la efectul lor, ionii negativi pot da o stare de plutire în aer. Puteţi fi acea persoană dacă simţiţi că prindeţi forţe noi în momentul în care deschideţi fereastra şi respiraţi aerul proaspăt şi umed.

Locuri precum cascadele şi plajele, unde ionii negativi sunt generaţi în mod natural, pot avea o concentraţie de ioni negativi de până la 10.000 de ioni negativi pe centimetru cub, în timp ce oraşele mari pot avea nivelurile de ioni negativi extrem de joase, de 100 de ioni pe centimetru cub.

Aţi observat vreodată cât de împrospătaţi fizic şi psihic vă simţiţi după ce petreceţi un timp lângă o cascadă mare? Sau cum vă umpleţi de energie după ce petreceţi o vreme pe o faleză sălbatică? Ceea ce determină starea de bine în astfel de locuri este abundenţa de ioni negativi, care sunt generaţi în anumite locuri din natură.

Acum, există o cale prin care puteţi reproduce aceste circumstanţe perfecte în propria locuinţă şi în spaţiile închise unde petreceţi mult timp. Lămpile de sare de Himalaya au capacitatea de a transforma o cameră chimic şi fizic, având efecte curative unice. Descoperiţi cu funcţionează lămpile de sare de Himalaya, unde să le folosiţi şi ce beneficii aduc sănătăţii.

Mai multe sortimente de veioze, lămpi din sare de Himalaya regăsim în site cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro
SPA-urile și zonele de relaxare cu pereți din sare de Himalaya și lămpi din sare sunt tot mai des întâlnite și apreciate pentru efectul lor benefic asupra sănătății. Dacă nu puteți ajunge foarte des într-un astfel de SPA, puteți să folosiți chiar acasă una sau mai multe lămpi, pe noptiera dvs lângă pat sau canapea. Mai multe sortimente de veioze, lămpi din sare de Himalaya regăsim în site cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

“Eu folosesc frecvent lămpi de sare acasă şi mai ales iarna când este imposibil să ținem ferestrele prea mult deschise sau să petrecem foarte mult timp afară. Acum avem o lampă solidă de sare sau o lampă de tip coş în fiecare cameră a locuinţei noastre şi le iubesc pentru strălucirea ambientală şi ionii negativi pe care îi generează.” spune Andreea Valeria Pascu, consultant privind tehnici de relaxare și antrenor de fitness.

Ameliorează tusea, plămâni mai curați

Atunci când lămpile de sare roz de Himalaya se încălzesc şi începe ciclul higroscopic al particulelor din aer, se schimbă şi moleculele care sunt eliberate. Majoritatea locuinţelor sunt pline de ioni încărcaţi pozitiv care nu sunt chiar benefici pentru sănătate. Ionii pozitivi sunt creaţi de mai multe lucruri, însă sursa principală pentru majoritatea dintre noi o reprezintă electronicele.
Pe măsură ce lampa de sare roz de Himalaya absoarbe apa şi particulele din aer, leagă şi ionii pozitivi odată cu ele. Atunci când sarea încălzită eliberează vaporii de apă înapoi în aer, generează şi ioni negativi care au un efect opus asupra căilor noastre respiratorii, cresc activitatea ciliară şi menţin plămânii curaţi. Pe scurt, aceasta înseamnă că: în plus față de faptul că elimină microbii din aer, lămpile de sare roz de Himalaya ajută organismul să filtreze aerul mai eficient astfel încât nicio particulă străină pe care se întâmplă să o inspiraţi nu ajunge în plămâni.

Lămpile din sare de Himalaya cresc nivelul de energie

O plimbare cu maşina la ţară, cu geamurile coborâte, petrecerea timpului la plajă sau cu cortul la munte, sau pur şi simplu un duş la prima oră a dimineţii sunt momente pe care multe persoane le consideră revigorante. Nu este o coincidenţă, căci toate acestea sunt activităţi care ne expun la concentraţii mari de ioni negativi ca și cei generaţi de lămpile de sare de Himalaya.

Dacă vă simţiţi mai mereu obosiţi şi nu ştiţi de ce, încercaţi să ţineţi o lampă de sare de Himalaya în cameră sau în spaţiile unde vă petreceţi cea mai mare parte a timpului. Ar trebui să observaţi rapid diferenţa.

Neutralizează radiaţiile electromagnetice

În ziua de azi, majoritatea trăim, în sens figurat, într-un ocean de radiaţii electromagnetice (EM) care provin din aparatura electronică (ex.: televizore, calculatoare, telefone mobile, tablete, instalaţii, combine muzicale etc.). Deşi sunt invizibile, efectele pe termen lung ale expunerii la radiaţii EM pot fi destul de grave. Se ştie că expunerea constantă la radiaţii EM creşte nivelul de stres, cauzează oboseala cronică şi, printre altele, scade imunitatea organismului.

Pe măsură ce emit ioni negativi în aer, lămpile de sare de Himalaya neutralizează radiaţiile electromagnetice. Plasaţi una lângă calculator, televizor şi alte dispozitive electrice pe care le utilizaţi frecvent pentru a reduce potenţialul pericol care vă ameninţă pe voi şi familia voastră.

Un somn mai bun

Un alt efect secundar ce rezultă din expunerea excesivă la ionii pozitivi din aer este acela că ei vă răpesc somnul de calitate. Acest lucru are loc deoarece acele particule încărcate pozitiv pot să scadă alimentarea cu sânge şi oxigen a creierului, rezultând somnul neregulat. Lămpile de sare roz de Himalaya sunt generatori naturali de ioni negativi, aşadar pot rezolva problema. Ţineţi una sau două în dormitor pentru a avea un somn mai bun pe timpul nopţii.

Dacă nu puteţi dormi decât dacă în cameră este complet întuneric, puteţi oricând să stingeţi lampa la când vă culcaţi. Trebuie doar să o lăsaţi aprinsă în timpul zilei. Persoanele din zonele cu un climat umed ar trebui să ştie că lămpile HPS au tendinţa de a se umezi când sarea se răceşte. Va trebui să protejaţi suprafaţa pe care se află lampa, amplasând o farfurioară sub ea şi asigurându-vă că urmaţi instrucţiunile de utilizare care ar trebui să însoţească lampa!

Îmbunătăţesc starea de spirit şi capacitatea de concentrare

Lămpile cu sare roz de Himalaya reprezintă o metodă naturală de a vă îmbunătăţi starea de spirit sau de a vă relaxa şi deconecta la finalul unei zile. Pe de altă parte, lămpile HPS pot totodată să vă ajute să vă concentraţi mai bine. Iarăşi, acest lucru se datorează efectului ionilor negativi asupra organismului, îmbunătăţind irigarea şi oxigenarea creierului şi a altor organe, precum şi oferind o creştere a serotoninei, un neurotransmiţător ce ne face să ne simţim (la propriu) fericiţi.

De ce este atât de specială sarea roz de Himalaya?

Eleganță și sănătate la noi acasă. Lămpile cu sare de Himalaya ajută sănătatea sistemului respirator și combat alergiile. Sunt disponibile cu livrare în site www.proDietaBio.ro

Până acum câțiva ani sarea de Himalaya nu era atât de apreciată, însă cercetătorii au decis în 2003 să studieze componența sării roz care se vindea în magazinele naturiste din Germania. Concluzia acestora a fost uluitoare, această sare fiind pură, nepoluată și conținând 84 de minerale benefice pentru organismul nostru. Culoarea rozalie este dată de oxidul de fier. Se pare că sarea de Himalaya are o vechime de peste 250 milioane de ani și păstrează compoziția pură a mărilor preistorice.

Scrie un raspuns: