Beneficii ulei de galbenele

Crema de gălbenele este binecunoscută printre adepții tratamentelor naturiste, dar uleiul de gălbenele aduce beneficii net superioare.

Lista ingredientelor nu este prea lungă în acest caz, căci uleiul de gălbenele conține doar ceea ce îi exprimă și numele, ulei de floarea soarelui nerafinat și eventual vitamina E suplimentar adăugată. O cremă de gălbenele are, desigur, mai multe ingrediente, multe cu denumiri pe care nu toți le înțelegem dacă nu suntem chimiști sau farmaciști.

Gălbenele extract și ulei, proprietăți și beneficii.
Gălbenelele (Calendula Officinalis) pot fi folosite sub formă de ceai, extract, ulei.

Cum se obține uleiul de gălbenele? Prin macerarea florilor de gălbenele în ulei de floarea soarelui.

Care este secretul gălbenelelor? De ce tratamentul naturist cu gălbenele este eficient într-o serie de afecțiuni? 

Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale.
Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale. Ulei de avocado premium este disponibil în magazin cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaNaturala.ro

Utilizările gălbenelelor pentru piele au scopuri diferite, de la înfrumusețare până la acordarea primului ajutor. Gălbenelele cresc viteza proliferării celulare, ceea ce grăbește vindecarea. De asemenea, acestea împiedică rigidizarea rănilor și formarea cicatricilor. Ele ajută la vindecarea arsurilor (inclusv solare), vânătăilor și bolilor inflamatorii ale pielii.

Nu toate gălbenelele sunt la fel. US National Institutes of Health explică faptul că acele flori pe care le găsiți în majoritatea grădinilor sunt din soiul Tagetes, pur ornamental. Tipul de gălbenele care aduce beneficii pentru sănătate este calendula. Florile gălbenelelor calendula au fost utilizate secole de-a rândul pentru beneficiile lor asupra sănătății.

Calendula officinalis, sau gălbenelele, fac parte din familia margaretelor, având flori de un galben deschis sau oranj. Originare din regiunea mediteraneană, gălbenelele se găsesc în toată lumea și reprezintă o importantă plantă medicinală în medicina tradițională occidentală și asiatică. Uleiul esențial obținut din florile și frunzele de gălbenele este popular și util în tratamentul naturist pentru mai multe afecțiuni. Gălbenelele pot fi utilizate extern prin creme, cataplasme, comprese și loțiuni, sau intern, sub formă de tincturi și ceaiuri. Gălbenelele funcționează bine și alături de alte plante și loțiuni.

Beneficii antiinflamatorii

Gălbenelele sunt utile pentru multe tipuri de inflamații ale pielii, cauzate fie de infecții, fie de accidentări. Înțepăturile de albine, dermatita, psoriazisul și mușcăturile de insecte răspund toate la acțiunile antiinflamatorii ale gălbenelelor.

Botanistul David Hoffmann, în cartea sa din 2003, „Medical Herbalism: the Science and Practice of Herbal Medicine”, recomandă utilizarea gălbenelelor în tratarea ulcerelor gastrice și duodenale datorită acțiunii sale antiinflamatorii. Un studiu publicat în 2009 în Indian Journal of Experimental Biology a descoperit că această plantă acționează prin inhibarea moleculelor și enzimelor ce trimit semnale care declanșează răspunsul inflamator al organismului.

Băutura kombucha se găsește și în România (de obicei de import UE Germania) în magazine tip Plafar precum www.proDietaBio.ro la preț de 12 sau 14 lei în sticlă brună de 330 ml.

Kombucha sortimente, rețeta clasică dar și în amestec cu plante medicinale, lime, ghimbir, sfeclă roșie, vișine, mentă. Preț mic în magazin online proDietaNaturala.ro
Kombucha sortimente, REȚETA CLASICĂ dar și în amestec delicios cu plante medicinale, lime, ghimbir, sfeclă roșie, vișine, mentă. Preț mic în magazin online proDietaBio.ro

Care sunt beneficiile cremei de gălbenele / uleiului de gălbenele față de steroizii cu aplicare locală?

Steroizii cu aplicare locală, cunoscuți și sub denumirea de unguent cu corticosteroizi, sunt adesea prescriși pentru a reduce inflamația și disconfortul dermatitei severe precum eczema, reacțiile alergice sau psoriazisul. Cu steroizii cu aplicare locală este posibilă apariția efectelor secundare, mai ales dacă sunt utilizați pe termen lung. Gălbenelele calendula sunt niște plante asemănătoare gălbenelelor decorative și au anumite proprietăți antiseptice și antiinflamatorii similare cu cele ale unguentului cu corticosteroizi. Pentru majoritatea persoanelor, tincturile, spray-urile sau cremele care conțin gălbenele sunt mai sigur de utilizat decât steroizii cu aplicare locală. Efectele secundare ale steroizilor cu aplicare locală: deși steroizii cu aplicare locală, aflați sau nu sub prescripție medicală, pot fi destul de eficienți în reducerea inflamației și pruritului în cazul mai multor tipuri de dermatită, unguentele cu steroizi pot avea efecte secundare grave. În aplicările locale, steroizii pot provoca subțierea pielii, depigmentare permanentă și umflarea suprafeței vaselor de sânge. Dacă steroizii sunt aplicați frecvent pe părți mari ale corpului, este posibil ca medicamentul să pătrundă în fluxul sanguin și să ducă la suprimarea creșterii sau la supresie corticosuprarenală, mai ales la copii. Solicitați sfatul medicului pentru tratamentul afecțiunilor dvs.

Proprietăți astringente. Tonic facial pentru ten gras.

Gălbenelele au niște proprietăți puternic astringente. Această abilitate transformă galbenelele într-o plantă preferată în tratarea tăieturilor și arsurilor minore. De asemenea, gălbenelele sunt utilizate ca tonifiant facial pentru tenul gras.

Proprietăți antibacteriene

Gălbenelele sunt eficiente împotriva bacteriilor și sunt folositoare ca loțiune antiseptică pentru vânătăi. Gălbenelele acționează și împotriva bacteriilor ce cauzează infecții gastrointestinale. Un studiu publicat în 2009, în Phytotherapy Research, a descoperit că acestea fac parte din cele mai eficiente plante ce inhibă dezvoltarea Campylobacter jejuni, o bacterie obișnuită ce cauzează diaree severă la copii.
Gălbenelele, sub formă de extract de plante, au fost utilizate de-a lungul istoriei în preparatele pentru piele. Gălbenelele sunt benefice pentru pielea uscată sau deteriorată, susținând totodată vindecarea rapidă și regenerarea pielii datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene.

Aplicarea locală a gălbenelelor poate ajuta la diminuarea inflamației și susținerea vindecării rănilor, arsurilor, eczemei și a altor afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Vindecarea rănilor, arsurilor solare, mușcăturilor de insecte, iritațiilor

Poate că cea mai des întâlnită utilizare terapeutică pentru piele a gălbenelelor este pentru vindecarea rănilor. Datorită proprietăților antiinflamatorii și antiseptice ale gălbenelelor, acestea sunt folosite adesea în preparate ce tratează arsurile solare, eczemele, mușcăturile de insecte și alte iritații ușoare ale pielii. Tratamentele cu gălbenele pot ajuta la calmarea dermatitei de contact cauzată de factorii de mediu. Efectul gălbenelelor asupra iritațiilor și a regenerării țesuturilor o transformă într-un remediu natural și eficient pentru tratarea rănilor.

Piele suplă, hidratată, strălucitoare și sănătoasă cu ulei de gălbenele

Extract și ulei de gălbenele, preț, proprietăți și info în site www.prodietabio.ro

Uleiul de gălbenele este utilizat adesea pentru pielea uscată sau deteriorată. Acesta deține proprietăți naturale reconfortante care fac pielea să strălucească de tinerețe. Uleiul de gălbenele este folosit și pentru a proteja pielea de îmbătrânire prematură și subțiere. Gălbenelele sunt suficient de sigure pentru a fi utilizate pe pielea delicată de sub ochi pentru a ajuta la prevenirea încrețirii pielii, numită popular laba-gâștii. De asemenea, cremele și uleiurile ce conțin gălbenele se folosesc la tratarea iritațiilor provocate de scutece.

Scrie un raspuns: