Canepa pudra proteica si ulei

În primul rând, puteți să fiți siguri că semințele de cânepă comestibile din magazinele naturiste nu conțin TXC (componenta psihoactivă din marihuana). De fapt, trebuie să ne gândim la cânepă în același mod în care avem în minte macul: facem liniștiți prăjituri cu mac și îl consumăm pe chifle conștienți fiind că este aceeași plantă din care se extrage opium.

Profilul nutrițional al semințelor de cânepă este, probabil, cel mai important motiv pentru recenta (și istorica) ascensiune, ca fiind unul dintre alimentele cu adevărat perfecte ale naturii: bogate în proteine, în acizi grași esențiali Omega – 3 și Omega – 6 (cu un raport perfect între Omega 6 : Omega 3 important pentru sănătatea creierului), bogate în clorofilă și fitonutrienți precum cei din legumele cu frunze vrezi, cu conținut redus de carbohidrați / zaharuri și bogate în fibre (care ajută tranzitul intestinal). Proteina din semințele de cânepă, numită şi edestină, este uşor de digerat. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece stimulează producerea de anticorpi care susțin un bun sistem imunitar şi ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi.
Mai mult decât atât, semințele de cânepă au un gust minunat, cu o aroma de alune şi de floarea soarelui. Nu conțin estrogeni precum cei din soia și nu au alte proprietăți negative. Acizii grași esențiali alcătuiesc o mare parte a creierului și de aceea semințele de cânepă sunt deosebit de benefice pentru sănătatea creierului, în special pentru funcția de memorie. Nivelul scăzut al acestor acizi grași este direct asociat cu afecțiuni grave precum bolile Parkinson și Alzheimer. Cercetările au arătat că o dietă cu un echilibru adecvat de acizi grași Omega 6 și Omega 3 poate ajuta la întârzierea sau reducerea efectelor neurologice ale acestor boli și per ansamblu îmbunătățește calitatea vietii. (Este bine de știut, ca o paralelă, că uleiul de floarea soarelui, deosebit de mult consumat în România are un dezechilibru uriaș între acizii grași Omega 6 și Omega 3.)

Semințele de cânepă aduc numeroase beneficii pentru sănătate și de aceea au devenit disponibile în tot mai multe magazine naturiste și supermarketuri sub formă de pudră proteică, lapte, unt și uleiuri.

Iată câteva argumente în favoarea consumului de semințe de cânepă:

  • Semințele de cânepă sunt foarte bogate în proteine de înaltă calitate și toți aminoacizii esențiali de care avem nevoie. Doar 2 linguri de semințe de de cânepă măcinate fin oferă 5 grame de proteine – aproape la fel de mult ca un ou, care are 6 grame. De fapt, semințele de cânepă conțin mai multe proteine decât un pahar de lapte sau de tofu, carnea de pui și alte tipuri de carne, pește, soia și diferite fructe cu coajă lemnoasă.
  • Cânepa este bogată în acizi grași esențiali, cum ar fi grăsimile Omega – 3, care pot ajuta la reducerea inflamației cronice și a factorilor de coagulare asociați cu bolile de inimă. Cânepa este, de asemenea, o sursa bună de acid gamma – linolenic ( GLA ), un acid gras Omega 6 care joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale și inflamației. Un alt avantaj adus de consumul de semințe de cânepă este dat de echilibrul aproape perfect între grăsimile Omega 6 si Omega 3 la un raport de 3:1.
  • Ca și alte semințe, cânepa oferă o cantitate semnificativă de vitamina E, un antioxidant esențial pentru sănătate. Magneziul și fierul sunt alte două elemente nutritive importante pentru sănătate pe care le regăsim în cânepă.
Seminte de canepa macinate fin
Seminte de canepa macinate fin >> vezi detalii si pret seminte de canepa <<

Cum consumăm semințele de cânepă

Sunt recomandate măcinate fin sub formă de pudră și adăugate în iaurt, în cerealele pentru mic dejun, în shake-uri, brioșe, clătite și prăjituri, aluaturi de tot felul. Pudra obținută din semințe de cânepă se poate adăuga peste orice fel de mâncare sau poate intra în compoziţia unui shake concentrat pentru micul dejun: pudră proteică, apă, polen crud, miere, fructe proaspete. Semințele de cânepă au un preț mic, mai mic chiar decât prețul semințelor de dovleac.

Ajută la slăbire

Dacă presărăm pudra proteică din cânepă pe cereale sau fructe la micul dejun, proteinele si fibrele conținute de aceasta ajută la realizarea sațietății, practic scăpăm repede de senzația de foame și ne simțim sătui pentru mai mult timp.

Ulei din semințe de cânepă

Ulei de canepa
Ulei BIO de canepa – afla pret si detalii privind proprietatile nutritive –

Uleiul din semințe de cânepă are reputația de “uleiul perfect echilibrat al naturii” căci este singurul ulei care conţine acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 în raportul optim de 3:1. Uleiul de cânepă conține acizii grași esențiali de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos, fiind recomandat atât pentru copii cât și pentru adulți sau vârstnici. În plus, în uleiul de cânepă se regăsește acid gamma-linolenic, “super acidul gras polinesaturat”. Uleiul de seminte de canepa Crudolio Italia este presat la rece, obţinut exclusiv prin procedee mecanice, fără adaos de solvenţi, urmate de filtrare. Este hrănitor, dând şi o savoare deosebită preparatelor la care îl adăugăm. Este important să nu se încingă, de aceea este bine să fie adăugat direct în farfurie. Folosiți 2 linguri de ulei de cânepă pe zi la salate, paste, orez, tăiței konjac.
Acizii graşi din uleiul de cânepă scad nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, prin accelerarea proceselor metabolice.

Site-ul www.proDietaNaturală.ro oferă foarte multe produse pe bază de cânepă la preț foarte bun: pudră proteică de cânepă, semințe de cânepă bio sparte, cafea bio măcinată cu cânepă, făină de cânepă, ulei bio din semințe de cânepă, lapte de cânepă și mix natural cu fructe pudră special pentru shake! Totul pe site >> www.proDietaNaturală.ro

1 comentariu

  1. Uleiul de cânepă obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale. Din pacate sunt putine locuri de comercializare a acestuia. Eu, personal am cumparat de la ***. Sunt multumit de rezultatele obtinute pana acum la problemele cu parul , precum si cu colesterol marit pe care il aveam. Si printr-o alimentatie echilibrata acesta s-a echilibrat in mare masura. Va multumesc

Scrie un raspuns: