Beneficii aduse de laptisorul de matca

Lăptișorul de matcă, cunoscut și ca ”laptele albinelor” se remarcă printr-o varietate de beneficii aduse sănătății dar și frumuseții. Lăptișorul de matcă (royal jelly) este comercializat numai în forma naturală căci nu poate fi duplicat în niciun laborator datorită structurii sale chimice complicate. Secretul lăptişorului de matcă, substanţă produsă de albinele tinere, constă în varietatea dar și densitatea de nutrienţi indispensabili organismului.

Lăptișorul de matca este cel mai complet şi totodată cel mai nutritiv și energizant aliment cunoscut omului modern. Este produs de glandele hipofaringiene ale albinelor lucrătoare. Acestea se hrănesc cu lăptișor de matcă în primele trei zile, iar regina, se hrănește în exclusivitate cu lăptișor de matcă, toată viața. 

Ce beneficii aduce lăptișorul de matcă pentru sănătate. Unele dintre principalele beneficii aduse de lăptișorul de matcă sunt: prevenirea anumitor tipuri de boli degenerative, scăderea tensiunii arteriale, ameliorarea problemelor de infertilitate, scăderea colesterolului, protejarea ficatului, a rinichilor, reducerea inflamațiilor, vindecarea bolilor digestive, întărirea sistemului imunitar și prevenirea îmbătrânirii premature. În plus, lăptișorul de matcă vine în ajutorul efortului de a slăbi și îmbunătățește circulația sângelui.

Bogăție de vitamine, minerale, enzime. Lăptișorul de matcă conține o gamă variată de nutrienți, inclusiv minerale ca fier, calciu, fosfor, silicon, sulf, potasiu, precum și o mulțime de vitamine din complexul B, biotină, inozită (hexahidrociclohexan), acid folic, acizi nucleici, gamaglobulină și alți 17 diverși aminoacizi, inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali pe care corpul uman nu îi poate produce și pe care este nevoit să îi preia din alte surse pentru o dietă optimă.

Cum se formează lăptișorul de matcă. Spre deosebire de mierea de albine, lăptișorul de matcă nu este colectat din flori. Este o substanță cremoasă, de culoare galben deschis sau pal, creată de albinele lucrătoare, care amestecă mierea și polenul cu enzimele aflate în glandele lor hipofaringiene pentru a produce acest aliment extraordinar. Toate albinele larvă sunt hrănite gură la gură de albinele lucrătoare în primele trei sau patru zile de la eclozare. Matca, pe parcursul întregii sale perioade de maturitate, nu se hrănește cu nimic altceva în afară de acest aliment perfect și trăiește cu până la de opt sau zece ori mai mult față de albina lucrătoare, care are o medie de viață de 2-3 luni.
Lăptișorul de matcă este excretat, de fapt, din partea de sus a capului albinei și este colectat în ceea ce se numește celula mătcii (un fagure special). Când larvele albină se nasc, sunt hrănite cu lăptișor de matcă direct de către albinele lucrătoare pentru a le da un impuls de sănătate și nutrienți ca să poată, astfel, să supraviețuiască în primele zile de viață. După 3-4 zile, larvele nu mai consumă lăptișor de matcă. Însă, pentru potențialele mătci, lăptișorul de matcă este de departe cel mai important. De fapt, mătcile larvă sunt puse în aceste celule speciale ale reginei și sunt înconjurate de lăptișor de matcă. Acesta este factorul ce le ajută să dezvolte ”morfologia mătcii”.

Lăptișor de matcă pentru întărirea sistemului imunitar. Lăptișorul de matcă aduce beneficii și pentru imunitate. Studiile au demonstrat că acțiunea imunostimulatoare a lăptișorului de matcă se datorează conținutului său ridicat în vitamine, acizi grași, proteine și flavonoide. Acesta are și proprietăți antiinfecţioase conferite de substanţa 10-HDA. Puteți urma o cură cu lăptișor de matcă pentru imunitate, mai ales înainte și după sezonul de vreme rece. Puteți lua un gram de lăptișor de matcă dimineața, cu 20 de minute înainte de micul dejun, timp de 20 de zile.

Ideal pentru înfrumusețare. Lăptișorul de matcă ocupă pe rafturile magazinelor locul celui mai scump produs, iar popularitatea sa ca produs de frumusețe este într-o continuă creștere. Prețios și rar, acest produs de înfrumusețare este preferat de toate persoanele preocupate de înfrumusețarea naturală. Acest ”lăptișor” special este considerat hrănitor pentru sănătatea interioară a corpului, revitalizând la fel de bine și aspectului fizic. Cum beneficiile sale sunt asociate cu o piele și un păr mai sănătos și cu întinerirea, din ce în ce mai multe persoane au început să vorbească despre acest produs. Nu este folosit doar ca supliment dietetic, ci este adăugat și în loțiunile de piele, creme și cosmetice. Bogat în estradiol, un estrogen major ce funcționează ca hormon principal al sexului feminin, eficiența acestui produs este bine cunoscută privind tratarea femeilor cu probleme menstruale (ciclul dereglat, durere, discomfort, oboseală).

Cele mai comune întrebuințări ale lăptișorului de matcă

Proclamat „unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale naturii” de către Royden Brown, autorul „Bee Hive Product Bible” (Avery, 1993), acest aliment regesc conține o concentrație extrem de mare de vitamina B5, B6 și aminoacizi și este considerat un antioxidant puternic, o substanță revitalizantă specială care ajută la creșterea țesutului celular și la regenerarea mușchilor și a celulelor. Este considerat un tonic al sănătății și energiei, precum și un remediu natural pentru o mulțime de boli precum:
• Constipație;
• Ulcer (stomacal);
• Colesterol ridicat;
• Insomnie;
• Simptome ale menopauzei;
• Anti-îmbătrânire/ Creșterea libidoului/ Întreținerea sănătății spermei și a ovarelor;
• Răceală și gripă;
• Oboseală/ Simptome de stres (precum agitația, lipsa concentrației, anxietate, erupții pe piele).
Pe lângă minerale, aminoacizi și vitamine, acest lăptișor special conține și acid 10-hidroxi decenoic, ce oferă acel gust acru și inhibă înmulțirea bacteriilor nocive. Cum „laptele albinelor” este foarte acru, are un gust amar și un miros puternic, este vândut, de obicei, sub formă de capsule pentru un consum mai facil și mai convenabil.

Ajutor în diabet. Având proprietăți asemănătoare cu cele ale insulinei, lăptișorul de matcă a fost studiat și ca tratament pentru diabetici. Rezultatele cercetărilor, publicate în Jurnalul Chinezesc al Medicinei Integrativă (Martie, 2014), indică abilitatea lăptișorului de matcă de a ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în timp ce controlează stresul oxidativ, sugerând faptul că ar putea fi o alternativă naturală pentru prevenirea și chiar regresul diabetului de tip 2. În cadrul studiului de 8 săptămâni, ce a inclus 50 de femei ce sufereau de diabet de tip 2, jumătate au luat 1000 mg de lăptișor de matcă, iar cealaltă jumătate au luat o substanță placebo (inactivă chimic), cercetătorii au conchis: ”După suplimentarea cu lăptișor de matcă, valoarea medie a glucozei din sânge a scăzut în mod remarcabil. Suplimentarea cu lăptișorul de matcă a dus la o reducere considerabilă a nivelului de hemogobline glicozilate, precum și la o creștere considerabilă a concentrației de insulină. Suplimentarea a crescut în mod semnificativ superoxid-dismutaza eritrocitară și activitățile glutation-peroxidazei. De asemenea, a redus nivelul malondialdehidei (P<0.05).”

Tensiunea arterială. Cercetările au arătat că unele proteine ce se găsesc în lăptișorul de matcă au efecte directe asupra nivelului tensiunii arteriale la oameni. Această proteină hidrolizată poate avea un impact pe termen lung asupra presiunii sângelui. Când proteina aceasta este combinată cu potasiul conținut de lăptișorul de matcă, care acționează, de asemenea, și ca vasodilator pentru a reduce stresul vaselor de sânge și a inimii, acest super-aliment devine o metodă extraordinară de prevenire a multor boli de inimă.

Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună.
La o persoană sănătoasă, tensiunea arterială are o valoare de aproximativ 120 până la 80 mmHG. Pentru a contracara fluctuațiile puternice, suferinzii pot lua suplimente naturiste precum sucul Rabenhorst Germania.Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună. Ingrediente 100% Naturale de la Rabenhorst Germania disponibil și în România www.proDietaBio.ro

Îmbunătățește memoria. Două dintre substanţele de bază din lăptișorul de matcă sunt acetilcolina şi inozitolul (ce îmbunătăţeşte memoria de lungă durată). Acetilcolina este un neurotransmițător care stimulează neuronii. Este indispensabilă procesului de memorare. Inozitolul si colina sunt cele două componente principale ale lecitinei.

Protejarea rinichilor. Potrivit unui studiu inițiat de Universitatea Erciyes din Kayseri, Turcia, cu ajutorul lăptișorului de matcă rinichii sunt protejați de efectele dăunătoare ale medicamentelor pentru chimioterapie. În acest studiu, cobailor de laborator li s-a administrat lăptișor de matcă, împreună cu cisplatină, un medicament folosit în chimioterapie. Au fost observate îmbunătățiri la unii marcatori ai stresului oxidativ, iar schimbările induse de cisplatină au fost parțial reversate de lăptișorul de matcă. Raportul a fost publicat în ediția de februarie 2011 a Ziarului Mondial de Urologie. Deși rezultatele obținute din studiile efectuate pe animale nu reflectă cu exactitate efectele pe care le-ar putea avea la oameni, indică totuși posibilitatea ca lăptișorul de matcă să aibă aceste beneficii.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Scăderea colesterolului. Deși mulți oameni asociază alimentele dulci cu un colesterol mărit, nu este și cazul lăptișorului de matcă. De fapt, cercetările au arătat că adăugând lăptișorul în dieta dumneavoastră, puteți experimenta o scădere a colesterolului „rău”, ajutând, deci, la prevenirea aterosclerozei și a bolilor cardiovasculare subsecvente, precum infarctele sau atacurile cerebrale.

Probleme de infertilitate. Deși funcționalitatea lăptișorului de matcă în problemele de infertilitate nu este foarte clară, unii cred că efectul acestuia asupra fertilității are legătură cu royalactina (proteina care afectează morfologia mătcii și o ajută să devină viabilă din punct de vedere sexual). Oricare ar fi motivul, lăptișorul de matcă și-a dovedit eficiența în creșterea fertilității la bărbați, crescând implicit și șansele partenerei de a rămâne însărcinată.

Inflamațiile. Conținutul ridicat de vitamine și enzime active din lăptișorul de matcă îi atribuie proprietatea de potențial factor anti-inflamator.

Îmbătrânirea prematură. Așa cum ajută la prelungirea vieții mătcii, compușii antioxidanți din lăptișorul de matcă pot lucra și pentru eliminarea radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea prematură a celulelor organismului uman. Antioxidanții pot elimina ridurile, pot menține o strălucire sănătoasă a pielii, previn căderea părului și degenerescența maculară, și prelungesc viața prevenind apariția anumitor boli cronice.

Ginkgo Biloba este util pentru oxigenarea sangelui.
Antioxidant puternic, ginkgo, întărește pereții capilarelor și ajută la protejarea celulelor creierelui (neuronii) împotriva leziunilor, îmbunătățește circulația sanguină cerebrală. Astfel, prin oxigenarea creierului, memoria și capacitatea cognitivă se îmbunătățesc la rândul lor. Detalii preț și mod de livrare rapidă în site www.prodietaplant.ro

Ameliorarea simptomelor menopauzei. O cură de 3 săptămâni cu lăptișor de matcă poate ajuta la ameliorarea transpiraţiilor nocturne, bufeurilor şi schimbările bruşte de dispoziţie. Un studiu realizat pe cobai în anul 2008 şi publicat în revista „Evidence-based Complementary and Alternative Medicine” a arătat că lăptişorul de matcă poate înlocui terapia de substituţie homonală, fiind lipsit de efectele secundare ale acesteia.

Slăbire. O componentă importantă a lăptișorului de matcă, lecitina poate reduce nivelul colesterolului, îmbunătățește funcționarea ficatului și contribuie la o digestie sănătoasă. Toate aceste beneficii pentru sănătate contribuie la efortul de a slăbi. Combinația dintre un metabolism rapid (datorat tot lăptișorului de matcă) și conținutul ridicat de proteine al acestui supliment nutritiv poate fi un accelerator în pierderea kilogramelor.

SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD.
SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD. www.ProDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și transport gratuit în funcție de comandă.

Activitatea metabolică. Faptul că lăptișorul de matcă are în componența sa toți cei 8 aminoacizi necesari (dar pe care organismul uman nu îi poate produce singur) face din acesta o sursă alimentară foarte importantă. Acești 8 aminoacizi pot fi greu de obținut, dar sunt necesari pentru a produce alte proteine în corp și pentru a menține buna funcționare a metabolismului. Lăptișorul de matcă poate favoriza regenerarea celulară, poate impulsiona dezvoltarea musculară, întări oasele și optimiza procesele hormonale și enzimatice ale organismului, aducând și alte beneficii sănătoase stilului nostru de viață!

Precauții: unele persoane sunt alergice la miere, polen de albine și lăptișor de matcă. Pentru majoritatea persoanelor, este un aliment sigur.

1 comentariu

  1. Bună. Am o întrebare…scrie clar că este prea slăbit dar,ptr îngrășat exista vreo șansă? Atât eu ,cât și fetițele mele,suntem slabe .Ne puteți recomanda acest lăptișor de matcă ptr îngrășat? Ele sunt diagnosticate și cu rahitism și cu scolioza.

Scrie un raspuns: