Ashwagandha, tratament naturist pt depresie, anxietate, atacuri de panica

Ashwagandha, “ginseng indian” sau „cireașa de iarnă”, este o plantă adaptogenă utilizată adesea în medicina ayurvedică, o formă de medicină holistică ce își are originile în India.

Ashwagandha
Ashwagandha

Ashwagandha are calități de tonifiere și întinerire, relaxare nervoasă, precum și proprietăți antiinflamatoare.

Ashwagandha poate ajuta în tratamentul naturist pentru depresie, anxietate, atacuri de panică.

Cum se utilizează pudra de ashwagandha: amestecați o jumătate de linguriță sau 1 linguriță cu 250 ml apa plată, ceai sau suc.
Puteți să adăugați pulberea în shake-uri, smoothies, deserturi diverse, pe salate.

Ashwagandha este o plantă medicinală provenită din rădăcinile unui arbust mic și pururea verde ce crește în India, în nordul Africii și în Orientul Mijlociu, însă cultivat și de-a lungul Statelor Unite. Datorită compușilor săi activi, în special alcaloizii, lactonele steroidale, saponinele și withanolidele, ashwaghanda are proprietăți anti-anxietate, antidepresive, antiinflamatoare și antiartritice ce pot fi eficiente în reducerea stresului cauzat de oboseala fizică și emoțională; crește vigilența, atenția și concentrarea; elimină tensiunea nervoasă și anxietatea putând trata natural atacul de panică; revigorează corpul; scade inflamația și echilibrează starea de spirit, conform Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Cum scăpăm de anxietate, atac de panică tratament naturist

Anxietatea se manifestă prin sentimente de îngrijorare, teamă sau neliniște ce pot cauza mult stres și atac de panică. Persoanele care suferă de anxietate și de afecțiuni legate de aceasta caută adesea un tratament naturist deoarece gravitatea sentimentelor începe să le afecteze viața de zi cu zi. Ashwaghanda, cu efectele sale calmante, relaxante și sedative, poate contribui la tratarea și vindecarea anxietății fără a fi necesară prescripția de medicamente. Într-un studiu publicat în numărul din august 2009 al revistei medicale „PLoS One”, cercetătorii au descoperit că ashwagandha este o opțiune eficientă și sigură ce ajută la tratarea anxietății și anihilarea atacurilor de panică. Pe parcursul acestui studiu, participanților ce sufereau de peste șase luni de forme moderate până la severe de anxietate li s-a acordat fie îngrijire naturopatică ce a presupus consiliere alimentară, tehnici de respirație adâncă și relaxare, administrarea multivitaminelor standard și a 300 mg de ashwagandha, fie intervenție psihoterapeutică standard, ce a inclus psihoterapie, tehnici de respirație adâncă și relaxare și medicament placebo, de-a lungul a peste 12 săptămâni. Participanții care au primit îngrijire naturopatică, inclusiv suplimentul cu ashwagandha, au prezentat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește sănătatea mintală, nivelul de oboseală, viața socială, vitalitatea și calitatea generală a vieții, spre deosebire de participanții care au beneficiat de psihoterapie și tratament placebo. De fapt, în cadrul Beck Anxiety Inventory, acei participanți care au consumat ashwagandha și-au redus scorul cu peste 26 la sută, spre deosebire de cei care au luat doar placebo. Într-un alt studiu publicat în numărul din 2011 al revistei „Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine”, medicii clinicieni au descoperit că o formulă pe bază de mai multe plante medicinale ce conține și extract de ashwagandha are același grad de eficiență ca benzodiazepinele prescrise de obicei în afecțiunile ce țin de anxietate și poate fi folosită ca tratament alternativ pentru anxietate.

Depresia, tratament naturist

Depresia este o boală gravă ce are ca simptome tristețea, pierderea interesului față de activități ce înainte aduceau bucurie, problemele cu somnul, lipsa de energie și gândurile ce duc către sinucidere și moarte. Ashwagandha poate fi de folos în prevenirea și tratamentul naturist al depresiei. În numărul din decembrie 2000 al revistei „Phytomedicine”, cercetătorii au descoperit că rădăcina de ashwagandha acționează ca antidepresiv. În timpul acestui studiu, cobailor din laborator li s-a administrat fie ashwagandha, fie imipramină, un antidepresiv obișnuit. Rezultatele au fost aproape identice, arătând că ashwagandha are abilitatea de a stabiliza anumite stări de dispoziție și poate fi utilizată ca antidepresiv eficient dar în mod natural. De asemenea, șapte ani mai târziu, în numărul din decembrie al revistei „Indian Journal of Physiology and Pharmacology”, ashwagandha a fost calificată drept la fel de eficientă ca diazepamul în cazuri de depresie și anxietate asociată cu izolarea socială.

Efecte secundare posibile. Utilizarea plantei ashwagandha pare a fi o soluție sigură, având efecte secundare minore, precum mic disconfort gastrointestinal ce poate include durere de stomac, greață, balonare, scaune moi și flatulență. Ar trebui consultat un medic înainte de a folosi această plantă medicinală. Femeile însărcinate ar trebui să evite obligatoriu utilizarea plantei ashwagandha deoarece nu sunt studii derulate pe gravide. De asemenea, această plantă medicinală nu ar trebui folosită alături de medicamente aflate sub prescripție medicală, precum benzodiazepinele, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei sau inhibitori ai recaptării serotoninei și norepinefrinei, deoarece acest fapt poate cauza somnolență excesivă.

Eliberare de stres, tratament naturist cu ashwagandha

În vremurile moderne, extractul de ashwagandha este clasificat de către mulți botaniști ca fiind un adaptogen. Adaptogenul este o substanță specifică despre care se crede că îmbunătățește abilitatea organismului de a face față stresului. Administrarea suplimentelor cu extract de ashwagandha poate reduce stresul și oboseala.

O funcționare mai bună a sistemului imunitar

Extractul de ashwagandha poate contribui și la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva invadatorilor patogeni. Nivelul ridicat de fier din acest supliment poate contribui la stimularea producerii de globule roșii sau la susținerea dezvoltării sănătoase, precizează Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Preparat sub formă de ceai, extractul de ashwagandha poate crește numărul de celule imunitare responsabile cu distrugerea agenților patogeni infecțioși din corp.
Activitatea antiinflamatorie și antitumorală. Compușii steroidali din ashwagandha, numiți withanolide, pot determina scăderea inflamației din organism, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor de durere sau umflare. În plus, studiile in vitro realizate utilizând linii celulare tumorale demonstrează că extractul de ashwagandha poate distruge celulele canceroase, declară Sloan-Kettering. Deși aceste rezultate preliminare sunt încurajatoare, este nevoie de mai multe studii realizate pe oameni pentru a concluziona proprietățile antiinflamatorii, dar și antitumorale ale acestui supliment.

Ashwagandha BIO pudra 200 gr
Ashwagandha BIO pudra 200 gr. Vezi preț, mod de administrare și livrare rapidă.

Principalele beneficii asociate cu extractul de ashwagandha sunt, așadar, îmbunătățirea funcționării cerebrale și ameliorarea stărilor de depresie și anxietate.

Scrie un raspuns: