Artrita reumatoida tratament naturist

Artrita reumatoidă (AR) este o boală autoimună ce cauzează inflamații la nivelul mucoasei articulațiilor. Tratamentul naturist pentru artrita reumatoidă implică plante precum ghimbirul, condimente precum turmericul (curcuma), fructe ca ananasul și cireșele, ulei de pește sau de krill. Tratament naturist artrita reumatoidaIngredientele naturale din acestea ajută în lupa împotriva inflamației și completează necesitățile organismului pentru a funcționa optim.

Artrita reumatoidă este o boală cronică, ceea ce înseamnă că deși pot exista ocazional perioade în care simptomele nu se vor manifesta, boala se poate înrăutăți de-a lungul timpului și cel mai probabil nu se va vindeca niciodată. Tratamentul timpuriu și activ este cheia care încetinește sau chiar oprește înaintarea bolii.

Simptomele de artrita reumatoidă

Inflamarea articulațiilor provocată de artrita reumatoidă generează pe lângă durere, încălzirea și umflarea zonei respective. Inflamația este de obicei simetrică, afectând ambele laturi ale corpului în același timp (spre exemplu, încheieturile mâinilor, genunchii sau brațele). Alte simptome ale AR includ rigiditate la nivelul articulațiilor (mai ales dimineața sau după perioade lipsite de activitate), oboseală continuă și febră ușoară. În mod normal, aceste simptome se dezvoltă gradual de-a lungul anilor, dar la unele persoane pot să apară mai repede.
AR apare de două sau trei ori mai des în rândul femeilor decât al bărbaților. Istoricul familial și fumatul sunt alți factori de risc care ar putea determina instalarea acestei boli.

Cauzele artritei reumatoide

Țesutul organismului este în mod eronat atacat de către propriul său sistem imunitar. De asemenea, artrita reumatoidă poate afecta pielea, ochii, plămânii, inima, sângele sau nervii. Celulele imunitare protejează în mod normal organismul de invadatorii străini. Este necunoscut motivul care le determină să acționeze împotriva țesuturilor și articulațiilor sănătoase. Cercetătorii cred că în acest sens poate juca un rol important o combinație de factori genetici și de mediu. În cazul unor persoane, poate exista o tendință genetică de a dezvolta această boală dacă anterior contactează o infecție cu o anumită bacterie sau un anumit virus. Însă până acum, nu a fost identificată nicio infecție de genul acesta.
Inflamarea mucoasei articulațiilor poate distruge cartilajele și oasele, cauzând deformări ale articulațiilor. Odată cu avansarea bolii, articulațiile pot deveni foarte dureroase și devin mai puțin funcționale.
Artrita reumatoidă poate afecta, în afară de articulații, organe și zone ale corpului generând:

  • Nodului reumatici: umflături întărite pe sub piele și la nivelul organelor interne;
  • Sindromul Sjogren: inflamarea și distrugerea glandelor de la nivelul ochilor și gurii; și alte părți ale corpului pot fi afectate;
  • Pleurită: inflamația membranei care învelește plămânul;
  • Pericardită: inflamația pericardului, învelișul inimii;
  • Anemie: scăderea numărului de globule roșii din sânge;
  • Sindromul Felty: scăderea numărului de globule albe din sânge, asociată cu o splină mărită;
  • Vasculită: inflamație la nivelul vaselor sanguine, ce poate afecta alimentarea cu sânge a țesuturilor.

Artrita reumatoidă juvenilă (ARJ)

Artrita reumatoidă juvenilă este cel mai întâlnit caz de artrită la copii. Ca și în cazul adulților cu artrita reumatoidă, aceasta cauzează inflamația articulațiilor, rigiditate și degradarea acestora. Totuși, poate afecta și creșterea și dezvoltarea copilului. AR juvenilă este cunoscută și sub numele de artrită idiopatică juvenilă. Termenul „idiopatic” sugerează că boala are cauze necunoscute.

Artrita reumatoidă și sarcina

În mod surprinzător, artrita reumatoidă este atenuată cu până la 80% în cazul femeilor însărcinate. Cel mai probabil va reveni însă după naștere. Încă este neclar cum și de ce se întâmplă acest lucru. S-ar putea să fie necesar să faceți anumite schimbări în medicație înainte de a rămâne însărcinată și în timpul sarcinii.

Diagnosticarea AR:

Analize de sânge. Dacă există suspiciuni de AR, medicul vă poate prescrie o trimitere pentru a vă efectua analize de sânge cu scopul de a identifica astfel semnele unei inflamații în organism. Alte analize caracteristice sunt pentru factorul reumatoid (RF) și pentru anticorpi anti-peptide citrulinate ciclic (anti-CCP), prezente la majoritatea persoanelor cu AR.
Investigații imagistice. Razele X ajută la diagnosticarea AR și reprezintă o bază de comparație pentru mai târziu, când boala progresează. O analiză MRI sau cu ultrasunete poate fi efectuată pentru a ajuta la detectarea inflamației sau deteriorării articulațiilor.

Tratament pentru artrita reumatoidă

Nu există vindecare pentru AR. Scopul tratamentului este de a reduce durerea și inflamația articulației, de a preveni deteriorarea acesteia și de a o face cât mai funcțională. Tratamentul activ ar trebui început cât mai devreme posibil. Acesta constă într-o combinație de medicamente și exerciții fizice pentru întărirea musculaturii care susține articulația. Tratamentul poate include și operația. El este adaptat fiecărui individ, ținând cont de vârstă, de articulațiile afectate, precum și de progresul bolii.

Unii pacienți cu AR găsesc alinare în următoarele soluții: tratamente cu aburi, remedii de relaxare și acupunctură. Suplimentele alimentare care s-au dovedit a fi într-o oarecare măsură eficiente în artrita reumatoidă sunt uleiul de pește, uleiul din semințe de limba-mielului și gheara-mâței. Consultați-vă cu medicul înainte de a lua suplimente deoarece pot avea efecte secundare și pot interacționa cu medicația dumneavoastră.

Importanța exercițiilor fizice. Poate părea de necrezut, dar supunând acele articulații rigide și dureroase unui program regulat de exerciții fizice, durerile generale cauzate de AR pot fi reduse. În plus, astfel puteți menține oasele și mușchii puternici și puteți diminua rigiditatea articulațiilor. Alegeți exerciții fizice precum stretching-ul, antrenamentul de rezistență și aerobicul ușor (înot, aerobic acvatic). Fiți atenți cu orice exercițiu care pune presiune asupra articulațiilor, precum jogging-ul și ridicarea de greutăți mari. Iar dacă simțiți brusc dureri, luați o mică pauză de la activitățile fizice. Consultați medicul înainte de a începe un program de exerciții fizice.

Dieta sănătoasă

Cea mai importantă dietă este una sănătoasă și cu un conținut echilibrat de nutrienți. Deși nu există o dietă specială pentru artrită, multe persoane afectate de artrita reumatoidă precizează că evitarea sau consumul unor anumite alimente ajută la ameliorarea simptomelor. S-a demonstrat că alimentele bogate în grăsimi saturate (șuncă, friptură, unt) determină o creștere a inflamației în organism. Multe persoane cu artrita reumatoidă consideră ca fiind de mare ajutor o dietă bogată în acizi grași Omega 3 (somon, tofu, nuci). Unele persoane sunt de părere că alte alimente precum roșiile, citricele, cartofii albi, ardeii, cafeaua și lactatele înrăutățesc simptomele AR.

Cireșele

Cercetările demostrează că anumiți compuși prezenți în cireșe pot fi de folos în reducerea inflamației și durerii în cazul persoanelor care suferă de artrită reumatoidă. Sistemul de Sănătate al Universității din Michigan precizează că persoanele care consumă 230 gr de cireșe zilnic pentru o perioadă de câteva săptămâni au observat schimbări semnificative în privința gradului de durere și o reducere a rigidității, durerii și inflamației articulațiilor. Orice tip de cireșe poate furniza antioxidanții și antocianinele care reduc inflamația; totuși, se pare că cireșele pentru tarte și sucul de cireșe oferă cea mai bună alinare. Asigurați-vă un consum zilnic de aproximativ 230 g de cireșe sau beți două pahare pe zi de suc de cireșe, în timpul unui atac acut. „Ghidul farmaceutic pentru remedii naturale preparate în casă” recomandă amestecarea a 120 ml de suc de cireșe neîndulcit cu 120-180 ml de apă. Dacă alegeți să mâncați cireșe, le puteți consuma în varianta lor prospătă, gătită, la conservă, fiartă, dulce sau sub formă de tartă cu fructe.

Ghimbirul este un tratament naturist eficient pentru artrita reumatoidă

Practicienii medicali orientali au folosit ghimbirul vreme de secole pentru a reduce durerea și inflamația articulațiilor, potrivit „Manualului Farmaciei Verzi” („The Green Pharmacy Herbal Handbook”). Aici se arată că ghimbirul are cel mai mare și cel mai indicat conținut de compuși chimici medicinali care cresc reacția sistemului imunitar. Sorbiți din proaspătul ceai de ghimbir preparat dintr-o bucată de ghimbir crud de 2,5 cm și o ceașcă de apă, care au stat împreună 15 minute.

Extract de Ginger (ghimbir) Schoenenberger Germania >> cititi mai multe informatii <<
Extract de Ginger (ghimbir) Schoenenberger Germania >> cititi mai multe informatii <<

Îndepărtați ghimbirul și lăsați ceaiul la răcit. Adăugați miere sau stevia pentru a-l îndulci. Ghimbirul are un efect liniștitor pentru stomac și este eficient în reducerea durerii în întreg organismul. Ghimbirul poate subția sângele, așadar consultați medicul înainte de a-l consuma în scopuri medicale dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui. Puteți folosi și tinctura de ghimbir fără zahăr sau alcool. Tincturile produse de Schoeneberger Germania sunt obținute prin presare la rece și ambalate în numai câteva ore pentru a păstra toate proprietățile curative.

Ananasul conține enzime ce reduc inflamația

Ananasul conține o enzimă numită bromelaină, cunoscută pentru capacitatea de a reduce inflamația și rigiditatea asociate cu artrita reumatoidă sau de orice alt tip, potrivit Centrului Medical al Universității Maryland. Ananasul crud sau deshidratat și sucul acestuia sunt cele mai bune surse ale acestei enzime importante. Dacă nu puteți mânca ananas sau bea sucul acestuia, puteți achiziționa suplimente de bromelaină sub formă de capsule de la majoritatea magazinelor cu alimente sănătoase. Pentru a obține cele mai bune rezultate în tratamentul inflamațiilor, capsulele trebuie administrate între mese. Deoarece bromelaina poate subția sângele, consultați medicul înainte de a începe un regim pe bază de bromelaină dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui.

Turmericul(curcuma), condimentul galben ce tratează natural artrita reumatoidă

Turmericul este un condiment faimos încă din antichitate, fiind folosit de mii de ani în medicina ayurvedică pentru reducerea inflamației și durerii, după cum menționează specialiștii de la Centrul Medical al Universității Maryland. Acesta poate ameliora simptomele de artrita reumatoidă și a altor forme de artrită, precum și a bolilor autoimune în care există dureri la nivelul articulațiilor. S-a demonstrat că turmericul este mai eficient dacă este combinat cu bromelaină, rezultatul fiind reducerea durerii și încetinirea procesului de inflamare. Puteți adăuga acest condiment în meniul zilnic și să-l luați sub formă de suplimente, pe care le puteți găsi în magazinele cu alimente sănătoase. Ca și bromelaina și ghimbirul, turmericul poate subția sângele. Întotdeauna discutați cu medicul înainte de a-l folosi, mai ales dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui.

» Mai multe suplimente nutritive pentru tratamentul naturist al artritei reumatoide și informații suplimentare privind mod de administrare și prețuri «

Scrie un raspuns: