Artere infundate. Deblocare, remedii, tratamente.

Dacă vă confruntați cu artere înfundate sau blocate, acest lucru este cauzat cel mai probabil de depozitul de grăsimi format pe pereții vaselor de sânge. De asemenea, ați putea suferi de o boală cardiovasculară precum ateroscleroza. Doctorul v-a vorbit despre artere înfundate și nu știți probabil cum să tratați problema naturist…

Artere înfundate, tratament naturist. Recomandari alimentație și suplimente naturiste.
Artere înfundate, tratament naturist. Recomandări alimentație și suplimente naturiste.

Anumite suplimente naturale și remedii pe bază de plante medicinale pot ajuta la tratamentul arterelor blocate, însă ar trebui să consultați un medic înainte de a urma orice tratament naturist pentru a discuta efectele secundare, doza optimă și posibilele interacțiuni cu alte medicamente. Dacă urmați un tratament medicamentos, nu îl înlocuiți cu un remediu naturist. Tratamentele și remediile naturiste sunt deosebit de utile în stadii incipiente, pentru prevenire sau în completare.

Suplimente naturale

Pentru a ajuta la deblocarea arterelor, ar trebui să luați suplimente precum acidul alfa-linolenic, sau „ALA”, acizi grași omega-3, sitostanol sau beta-sitosterol, calciu, coenzima Q10 sau ulei din ficat de cod, precizează Mayo Clinic, una dintre cele mai renumite clinici la nivel mondial. De asemenea, puteți lua crom, cupru, magneziu, luteină, vitamina C, seleniu, resveratrol, trimetilglicină, sau „TMG”, sau proantocianidine, prescurtate „OPC”, susține University of Pittsburgh Medical Center. Mezoglicanul, l-carnitina, arginina, policozanolul și hexaniacinatul de inositol sunt și ele suplimente care sunt uneori recomandate pentru tratarea sau prevenirea blocării arterelor sau pentru a ajuta la tratarea claudicației intermitente. De asemenea, multe alte suplimente naturale pot contribui la prevenirea acumulării plăcii de aterom, precum tocotrienolii, acidul folic, uleiul de pește, sulfatul de condroitină, licopenul, quercetina și anumite vitamine din complexul B, cum ar fi B-6 și B-12, precizează University of Michigan Health System. Discutați cu medicul de familie înainte de a lua unul dintre aceste suplimente destinate reducerii și prevenirii plăcii de aterom.

Remedii pentru artere pe bază de plante medicinale

Numeroase remedii naturiste pot înlătura sau preveni problemele legate de blocarea arterelor. Acestea includ usturoiul, psyllium, schinduful, guggul, ceaiul verde și iarba țapului, declară experții de la University of Michigan Health System. De asemenea, puteți folosi turmeric, ghimbir, ginkgo biloba, rozmarin, semințe de cânepă, rădăcină de bujor, ghimpe pădureț sau afin pentru proprietățile lor ce aduc beneficii sănătății cardiovasculare. Potrivit informațiilor oferite de Mayo Clinic, anghinarea, cacao, tărâțele de orz și ovăz sunt și ele uneori utile în vindecarea arterelor blocate sau în prevenirea aterosclerozei. Alte soluții naturiste care pot contribui la sănătatea cardiovasculară sunt polenul, astragalus, semințele de in, păducelul și cătina, adaugă University of Pittsburgh Medical Center.

Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, tratament naturist pentru constipație și DETOX
Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, tratament naturist pentru constipație și DETOX

Beneficii aduse de tratamente naturiste

Se pare că uleiul de cod, de pește sau de semințe de in, precum și acizii grași omega-3, contribuie la încetinirea procesului de instalare a aterosclerozei prin reducerea nivelului de colesterol și a valorilor tensiunii arteriale, susține University of Pittsburgh Medical Center. Nivelurile ridicare de colesterol și trigliceride pot contribui indirect la formarea plăcii de aterom. Schinduful, guggul, drojdia de orez roșu și usturoiul pot să scadă nivelurile de colesterol și trigliceride. În plus, usturoiul poate diminua tensiunea arterială și subțiază sângele, prevenind infarctul sau accidentul vascular cerebral. Consumul de tocotrienoli, ceai verde sau quercetină poate preveni deteriorarea arterelor cauzată de LDL sau „colesterolul rău”, precizează experții de la University of Michigan Health System.

Complex CARDIOLOGIC, Inima Sanatoasa Natural cu Omega 3 din peste, Q10, Usturoi, L-Carnitina (60 cps / 1 pe zi)
Complex CARDIOLOGIC, Inima Sanatoasa Natural cu Omega 3 din peste, Q10, Usturoi, L-Carnitina (60 cps / 1 pe zi). Vezi preț și mod de livrare rapidă www.proDietaPlant.ro

Suplimentele cu seleniu pot să scadă riscul de boli de inimă sau vă pot proteja de ulterioarele infarcte. Administrarea de vitamine B-6 sau B-12, TMG sau acid folic, ar putea ajuta la reglarea nivelurilor de homocisteină, un aminoacid care poate avea legătură cu riscul de ateroscleroză sau boli de inimă. Resveratrolul, prezent în vinul roșu, poate „subția” sângele și are efecte antioxidante care pot preveni decesul cauzat de bolile de inimă. De asemenea, rădăcina de bujor și turmericul pot reduce numărul excesiv de trombocite care contribuie la coagularea sângelui, în timp ce rozmarinul și ghimpele pădureț par să stimuleze circulația sangvină. Discutați aceste aspecte și alte suplimente cu medicul de familie înainte de a lua orice remediu naturist pentru curățarea arterelor.

Foarte multe dintre alimentele și plantele medicinale recomandate în acest articol pentru tratamentul naturist al arterelor înfundate se găsesc și în site-ul www.proDietaBio.ro.

Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

Scrie un raspuns: