Arsuri solare tratament rapid, remedii naturale

Pentru arsuri solare dorim de obicei tratament rapid cu remedii naturale, însă pielea arsă de soare are nevoie de timp pentru refacere. Vindecarea arsurilor solare se poate face cu creme speciale, apa termală sau uleiuri speciale.

Trebuie să avem în vedere că după arsura solară ne putem alege și cu pete inestetice pe piele. Aceste pete trebuie prevenite prin tratament adecvat.

Arsurile solare pot avea tratament naturist cu aloe vera, argilă sau mușețel.
Arsuri solare tratament rapid, remedii naturale.

Lumina solară, cu moderație, oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Expunerea solară declanșează producția de vitamina D în organism, care susține sănătatea osoasă, întărește imunitatea și reglează tensiunea arterială. O expunere moderată la lumină solară poate juca un rol și în prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cel de prostată, de sân sau de colon. În plus, expunerea la soare crește nivelul de serotonină, o substanță chimică din creier ce oferă o stare de bine. Cei care nu sunt văzuți mult timp de soare pot ajunge să dezvolte depresii. Anumite persoane dezvoltă simptome de Tulburări Afective Sezoniere sau SAD (adică depresia de iarnă) atunci când lumina solară este limitată.

Totuși, la fel ca și în cazul altor lucruri din viață, moderația este cheia. Pentru majoritatea persoanelor, 5 până la 30 de minute pe zi de expunere solară pe față și mâini sunt suficiente.

Expunerea excesivă duce la arsuri solare care au loc atunci când corpul nu poate produce suficientă melanină, un pigment al pielii care o protejează de radiațiile ultraviolete dăunătoare ale soarelui și de radicalii liberi. Pe lângă roșeața temporară a pielii, durere, bășicare și exfoliere, expunerea excesivă la lumina solară poate duce la daune pe termen lung, inclusiv îmbătrânire prematură a pielii (cauzată de razele UVA) și mutații celulare în straturile pielii (declanșate de razele UVB), fapt ce poate duce la cancer.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Cea mai bună cale de a proteja pielea de radiațiile UV în exces este evitarea expunerii îndelungate la soare (mai ales atunci când soarele arde cel mai puternic) și purtarea hainelor care să ofere protecție. De asemenea, în timpul expunerii la soare este recomandată aplicarea unei loțiuni cu factor de protecție (SPF) suficient de mare. Pe lângă aceste măsuri preventive, puteți intensifica mecanismele de protecție a pielii prin alegerile alimentare.

Consumați multe alimente bogate în carotenoizi

Știați că prevenirea arsurilor solare se poate face și cu ajutorul alimentației sănătoase? Mulțimea remediilor nutriționale pentru protejarea pielii de efectele dăunătoare ale soarelui este largă și variată, de la consumul mai multor roșii la băutul ceaiului verde.

O alimentație bogată în carotenoizi poate contribui la protejarea pielii împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare ale soarelui. Carotenoizii sunt pigmenți care oferă fructelor și legumelor ca morcovii, pepenele cantaloupe, roșiile, varza kale, spanacul și varza collard culorile de oranj, roșu, galben și verde.

Aloe Vera este ușor de consumat sub formă de suc. Acesta poate ajuta la reglarea sistemului hormonal ca tratament naturist. Suc PUR de Aloe Vera, produs Medicura Germania este disponibil în site proDietaBio.ro, vezi mai multe informații
Aloe Vera este ușor de consumat sub formă de suc. Acesta poate ajuta la reglarea sistemului hormonal ca tratament naturist. Suc PUR de Aloe Vera, produs Medicura Germania este disponibil în site proDietaBio.ro, vezi mai multe informații.

Expunerea solară excesivă duce la ten neuniform, riduri și roșeață și este cea mai rapidă cale de a vă îmbătrâni pielea. Efectele negative ale soarelui asupra pielii se acumulează în timp și pot fi determinate chiar și de câteva minute petrecute afară la un moment dat. Cele mai timpurii efecte negative asupra pielii sunt de ordin cosmetic și sunt cauzate de producția crescută de melanocite, celule ale pielii care produc melanina, pigmentul de culoare închisă al pielii. Melanina în exces poate face pielea să aibă un aspect bronzat sau mai închis la culoare după expunerea la soare.

Aceste zone întunecate superficial și ridurile fine pot si reduse cu tratamente naturale aplicate pielii. Iată câțiva pași:

Pasul 1

Aplicați miere brună pe față și pe alte zone expuse ale corpului, pe post de mască rejuvenantă. Întindeți un strat subțire pe piele și lăsați să acționeze pentru 20-30 de minute. înlăturați mierea cu apă caldă și ștergeți ușor pielea uscată. Mierea, și mai ales tipurile de culoare brună, conține niveluri ridicate de antioxidanți naturali și curativi care ajută la diminuarea daunelor produse de radicalii liberi asupra pielii din cauza expunerii solare, poluării și stresului. Aceștia acționează pentru îmbunătățirea texturii, nuanței și hidratării pielii.

Pasul 2

Preparați în casă o loțiune tonică amestecând o lingură de suc de lămâie proaspăt stors într-o jumătate de ceașcă de apă distilată. Aplicați pe piele cu o dischetă demachiantă și lăsați să se usuce. Lăsați loțiunea tonică pe piele sau, dacă doriți, clătiți cu apă caldă timp de 30 de minute până la o oră. Sucul de lămâie conține acid glicolic și acizi alfa-hidroxi naturali care ajută la exfolierea blândă a stratului superficial de celule ale pielii pentru a ameliora textura aspră a acesteia și tenul neuniform generate de efectele dăunătoare ale soarelui.

Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro
Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro

Pasul 3

Consumați mai multe alimente bogate în vitamina A. Acestea includ pește, ouă și legume colorate. Vitamina A este un antioxidant natural ce susține vindecarea pielii și încetinește procesul de îmbătrânire și efectele dăunătoare acumulate din cauza toxinelor din mediu și luminii solare. Puteți lua vitamina A și ca supliment.

Pasul 4

Purtați loțiune de protecție solară în fiecare zi, indiferent de culoarea pielii sau de vreme, fie că e ploaie sau soare. Aplicați suficientă cremă pentru a acoperi orice porțiune expusă a pielii. Pentru a preveni arsurile solare, asigurați-vă că loțiunea oferă un spectru de protecție ce include radiațiile UVA și UVB deopotrivă. Purtarea regulată a protecției solare vă va ajuta să preveniți reapariția arsurilor solare și să dispară urmele oricărei arsuri solare precedente.

Pasul 5

Pregătiți pielea cu o lună înainte de expunerea la soare cu ajutorul uleiului de morcovi. Uleiul de morcovi hidratează pielea, îi conferă rezistență și, nu în cele din urmă, o ajută să capete o culoarea frumoasă, un bronz perfect, ca de reviste.

Extract din flori de mușețel cu magneziu recomandat pentru copii (cu vârsta peste 1 an), adolescenți și adulți.
Extract din flori de mușețel cu magneziu recomandat pentru copii (cu vârsta peste 1 an), adolescenți și adulți. Tratament naturist pentru afecțiuni digestive și imunitate. Inflamaţiile gâtului, rinitele şi sinuzitele pot fi tratate cu formula germană cu mușețel și magneziu în suc de fructe. Citește mai multe informații și mod de administrare.

Avertismente. Femeile însărcinate nu ar trebui să ia suplimente cu vitamina A fără supravegherea medicului lor.  Sucul de lămâie, chiar și diluat, poate fi iritant pentru piele. Dacă simțiți o senzație dureroasă sau de arsură după ce ați aplicat acest remediu preparat acasă sau oricare altul, clătiți imediat pielea cu apă caldă. Consultați medicul dacă prezentați orice simptom de reacție alergică, precum erupții cutanate sau urticarie, umflături, mâncărimi sau dificultate în respirație.

Sfaturi. Cancerul de piele reprezintă un risc foarte grav ce poate fi combătut prin purtarea de haine care să acopere cât mai multă piele și aplicarea de loțiune cu SPF foarte ridicat, purtarea ochelarilor de soare și pălăriei atunci când stați la soare. Loțiunea de protecție solară ar trebui purtată în fiecare zi, chiar dacă este înnorat sau soare.

Apa de Hamamelis

Hamamelis este un arbore nord-american cu numeroase virtuți curative. Substanţele benefice din hamamelis au efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, vasoconstrictoare şi tonice vasculare.
Apa florala de hamamelis este deosebit de utilă pentru tonifiere prin activarea microcirculației superficiale, tratarea tenului gras acneic, calmarea arsurilor lejere și a arsurilor solare.

Uleiul de ricin ajută la vindecarea petelor solare

Uleiul de ricin provine din semințele plantei Ricinus communis. Daunele produse de soare pot cauza excrescențe solzoase numite keratoze actinice, însă uleiul de ricin poate trata aceste zone aspre. Puteți achiziționa ulei de ricin de la majoritatea magazinelor naturiste și de la supermarketuri. Pentru a obține cele mai multe beneficii, aplicați uleiul de ricin direct pe zona afectată. Va pătrunde în profunzimea pielii și poate netezi aceste zone aspre, distruse de soare. Deoarece are și proprietăți antiinflamatorii, uleiul de ricin ajută în vindecarea petelor solare.

Scrie un raspuns: