Aronia, beneficii in tratamentul diabetului

Fructele de aronia sunt îndelung studiate și promovate pentru beneficiile aduse în tratamentul diabetului și infecțiilor urinare, pentru susținerea sistemului imunitar și reducerea inflamației legate de diabet.

Aronia sub formă de suc sau fructe este recomandat ca tratament naturist pentru diabet, infecții urinare.
Aronia sub formă de suc sau fructe este recomandat ca tratament naturist pentru diabet, infecții urinare, pentru reducerea inflamațiilor, colesterol mărit sau probleme cardiace.

Studii recente au constatat că nivelurile de glucoză din sânge și obezitatea au fost influențate  benefic de aronia, ceea ce indică semnale bune pentru tratamentul diabetului. Aronia au un conținut ridicat de antocianine, fitonutrienți speciali care ajută sănătatea.

Aronia melanocarpa este un arbust care face fructe cu un gust dulce acrișor. Aronia se poate consuma sub formă de fructe proaspete, deshidratate, dulceață, gem, ceai sau suc.

De ce este atât de apreciat și în mediul științific fructul de Aronia melanocarpa?

Aronia este o plantă apreciată pentru că aduce multe beneficii pentru sănătate, având inclusiv proprietăți anti-cancer. Multe dintre beneficiile dovedite pentru sănătate ale fructelor și sucului de aronia sunt legate de conținutul ridicat de substanțe nutritive numite polifenoli. O sinteză din 2015 în revista Food Technology & Biotechnology a remarcat o concluzie uimitoare: cercetările anterioare au constatat că aronia prezintă cel mai mare conținut de polifenoli dintr-un total 143 de plante analizate. Impresionant, așadar!

S-au derulat deja numeroase studii clinice care cuprind diferite produse din aronia pentru tratamentul sindromului metabolic, hipercolesterolemiei și diabetului de tip 2. Toate studiile au evidențiat îmbunătățiri semnificative ale parametrilor observați la un nivel clinic.

Ce este diabetul și cum ne afectează sănătatea?

Diabetul este o tulburare metabolică a sistemului endocrin și este considerată în prezent o pandemie globală. Cauza diabetului este multidimensională. Atât factorii genetici, cât și factorii de mediu, cum ar fi obezitatea și lipsa de exercițiu, par să joace roluri critice.
Boala este răspândită în toate părțile lumii și este în special în creștere în țările în curs de dezvoltare și în noile națiuni dezvoltate. Persoanele cu diabet zaharat nu sunt capabile să producă sau să utilizeze corect insulina în organism, ceea ce duce la creșterea nivelului de glucoză.

Cum a ajuns aronia să fie un fruct atât de apreciat în întreaga lume? Cum ajută în tratamentul diabetului?

Utilizarea inițială a fructelor de Aronia melanocarpa de către americanii nativi a fost pentru tratamentul răcelii, însă popularitatea sa a crescut, fiind introdusă în Rusia și Europa de Est, unde a fost folosită pe scară largă ca medicament antihipertensiv. Diabetul zaharat nu era în trecut o problemă atât de des întâlnită precum este astăzi. Stresul, alimentația dezechilibrată și lipsa exercițiului fizic sun câteva dintre cauzele pandemiei diabetului.

Cultură de Aronia în Germania.
Cultură de Aronia în Germania. Produsele originale din Aronia, respectiv suc inclusiv cutia de 3L , ceai, dulceață sau fructe deshidratate sunt disponibile și în România prin magazinul proDietaBio.ro cu livrare rapidă.

Diabetul zaharat este o pandemie globală care justifică o atenție urgentă din cauza prevalenței sale crescătoare și a poverii economice. Astfel, multe terapii alternative sunt cercetate pentru beneficii antidiabetice, având în vedere ineficacitatea tratamentelor curente. Din această perspectivă, Aronia melanocarpa sau Black Chokeberry a fost investigată pentru proprietățile sale terapeutice în multe studii, în special pentru capacitatea sa de a combate stresul oxidativ indus de hiperglicemie și complicațiile macrovasculare ale diabetului zaharat, inclusiv bolile cardiovasculare.

Deși Aronia melanocarpa este originară din zonele de est ale Americii de Nord, astăzi este plantată pe scară largă și în Europa și Asia. Mai multe studii in vivo au demonstrat proprietățile antioxidante curative ale sucului de boabe de Aronia și ale extractului de plante. S-a observat că markerii de stres oxidativ au avut reduceri semnificative. Unii dintre compușii bioactivi puternici prezenți în fructe și în alte părți ale plantei au fost identificați ca: epicatechină, acid clorogenic, acid neochlorogenic și cianidin-3-galactozidă. Aronia este, așadar, o sursă bună de antioxidanți, cu eficiență în combaterea stresului oxidativ indus de hiperglicemie.

Tot organismul este afectat de diabet. Alimentație și remedii naturiste  recomandate.

Leziunile cauzate de stresul oxidativ indus de hiperglicemie pot afecta toate organele. Alimentația raw-vegan și vegetariană este recomandată diabeticilor! Un număr tot mai mare de dovezi indică faptul că consumul de alimente vegetale este corelat cu un risc mai scăzut de dezvoltare a bolilor asociate stresului oxidativ, în special a diabetului. Deși există un număr de medicamente antidiabetice, nici un medicament comercializat singur nu a reușit să scadă stresul oxidativ indus de hiperglicemie. Majoritatea terapiilor vizează scăderea HbA1c. Cu toate acestea, aceste medicamente – atunci când sunt utilizate în combinație cu alți agenți farmaceutici – au tendința de a-și pierde o mare parte din eficacitatea lor în utilizarea continuă.
Când vine vorba de un punct în care terapiile orale nu mai pot controla în mod adecvat zahărul din sânge, singura opțiune rămasă este terapia cu insulină injectabilă. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste intervenții nu se adresează în mod adecvat stresului oxidativ și, prin urmare, complicațiile care decurg din starea bolii se agravează. Ca rezultat, există o nevoie existentă de terapii noi, de remedii eficiente și, mai important, de intervenții dietetice și de schimbări în stilul de viață. Câteva studii recente au vizat potențialul fructelor de aronia în acest context.

Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Cum ajută fructele și sucul de Aronia în tratamentul naturist al diabetului.

Fructele de aronia sunt bogate în antocianini. Din perspectiva stresului oxidativ, acestea au prezentat în studii și cercetări o multitudine de beneficii pentru sănătate, cum ar fi acțiune antiinflamatoare, antitumorală și antioxidantă.

În prezent, aproximativ 415 de milioane de persoane din întreaga lume au o formă de diabet, iar numărul este în creștere. Mai mult, pre-diabetul zaharat a înregistrat o creștere semnificativă a riscului de dezvoltare a diabetului zaharat și a complicațiilor acestuia, unde prevalența actuală este estimată la 6,7%. Calitatea vieții este afectată de această boală, în timp ce speranța de viață la diabetici este redusă cu 5-10 ani în comparație cu populația sănătoasă, complicațiile cardiovasculare reprezentând cauza majoră a mortalității.

Persoanele cu diabet zaharat cheltuiesc de 2,5 ori pentru îngrijirea sănătății din rezervele proprii de sănătate decât omologii sănătoși, mai ales dacă au dezvoltat boli cardiovasculare. Găsirea unei modalități de a reduce decalajul dintre tratamentele actuale, măsurile preventive (îndreptate spre pre-diabet, precum și întârzierea complicațiilor diabetului), posibilele terapii adjuvante și modificarea dietei și a modului de viață sunt încurajate în acest context.

Sucul de aronia și extractul de plante reprezintă un modulator puternic al stresului oxidativ asociat hiperglicemiei, care este direct corelat cu complicațiile sale, în special boala cardiovasculară. Se recomandă cure de 2-3 săptămâni cu suc de aronia urmate de 1-2 săptămâni pauză. Este important să știm că fructele de aronia au o multitudine de efecte benefice și împotriva altor boli.

Cutia de 3 Litri de suc de Aronia din culturi certificat Aronia Germania.
Cutia de 3 Litri de suc de Aronia din culturi certificat Aronia Germania. Sticle brune de 350 ml sau 700 ml suc de Aronia, ceai, gem, dulceață, batoane. Vânzare directă în România din magazin naturist proDietaBio.ro cu livrare în 1-3 zile lucrătoare. Cost transport, numai 10 lei.

Referință studiu: https://www.researchgate.net/publication/320490214_Anti-Diabetic_Effects_of_Aronia_melanocarpa_and_its_Other_Therapeutic_Properties

Scrie un raspuns: