Aronia proprietati si beneficii

Aronia sunt fructe de pădure cu un efect tonic general, ce cresc vitalitatea datorită bogăției și concentrației mari de vitamine și substanțe nutritive cu proprietăți benefice pentru sănătate. Studiile arată că, prin compușii săi speciali, aronia îmbunătățesc sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scad nivelul hormonilor de stres. Aronia sunt fructe bogate în pro antocianine, substanţe care se găsesc şi în seminţele de struguri. În plus, aronia au de 10 ori mai mult acid chinic decât merișorul.

Aronia Original Fructe plantatie in Germania
Aronia Original Fructe plantație în Germania. Fructele aronia au proprietăți nutritive valoroase și aduc numeroase beneficii sănătății. Au cele mai mari valori ORAC (Antioxidanți).

Consumând 100 g din aceste fructe vom acoperi necesarul de acid folic. De aceea aronia sunt indicate și pentru femeile însărcinate. Fructele de aronia sunt hipotensive și, datorită conținutului de inulină, sunt indicate pentru diabetici.

Aronia este recomandat de nutriționiști și datorită conţinutului ridicat în vitamina P (mai ridicat decât în orice alt fruct). Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C în organism și de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia conține de 5 ori mai multă vitamina P decât strugurii. 100 ml de suc ​​de aronia pe zi sau 15 g de fructe de padure Aronia sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substanțe vitale importante. Din fructe se obține suc, prin metoda presării, care din punct de vedere a structurii chimice și întrebuințării este identic fructelor proaspete.

Suc, fructe, dulceață, ceaiuri de aronia în magazinul online proDietaBio.ro. Produse Aronia-Original BIO Germania.
Suc, fructe, dulceață, ceaiuri de aronia în magazinul online proDietaBio.ro. Produse Aronia-Original BIO Germania.

Aronia (de asemenea cunoscut și ca aronia berry sau choke berry) s-a dovedit a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți ai naturii. În termeni simpli, antioxidanții sunt compuși precum vitaminele E și C, care se găsesc în produsele alimentare naturale și care protejează celulele organismului de efectele nocive ale oxidării. Fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) arată că nivelul de antioxidanți ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g. Este una dintre cele mai mari valori de antioxidanți dintre cele 277 de alimente studiate în această privință.

Cum au reușit fructele de aronia să ne cucerească și să ne determine să le introducem in alimentația noastră zilnică?

Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este în magazin www.proDietaBio.ro
Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere este la modă în țările occidentale și nordice. De aceea, compania Heirler Austria aduce această combinație eficientă și bună la gust pentru a urma mai ușor o dietă hipocalorică. Sucul de aronia este recunoscut ca fiind eficient pentru slăbire, tonifiere și bunăstare. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este o compoziție gustoasă de suc natural din fructe de aronia, oțet din cidru de mere și miere de albine. Produsul este disponibil și în România în magazin proDietaBio.ro

Prin faptul că au un nivel al antioxidanților benefici sănătății mult mai mare decât orice alte fructe de pădure (despre care știam deja că sunt foarte sănătoase și extrem de bogate în vitamine). Nu numai că au un conținut scăzut de zahăr, dar fructele de aronia conțin, de asemenea, substanțe nutritive care aduc multe beneficii sănătății, cum ar fi quercetina, quinic, antocianine, acizi organici, carotenoide, multe minerale și vitamine. Fructele de aronia conțin cele mai înalte niveluri de antocianine (pigmentul din boabe care le dă culoarea violacee-negru închis) și proantocianidine (super-antioxidanți din plante), în comparație cu multe alte super-fructe.

Studiile științifice au demonstrat că alimentele bogate în antocianine protejează celulele de la daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Aceste concentrații mari de antocianine pot ajuta sănătatea în general și pot reduce nivelul inflamației și pe cel de proteină C reactivă.

Aronia grafic antocianine

Proantocianidinele aduc și ele o mare varietate de beneficii pentru sănătate. Studiile au demonstrat că alimentele bogate în conținut proantocianidine pot ajuta în tratamentul natural al multor afecțiuni precum:

 • Îmbunătățirea circulației prin consolidarea pereților capilarelor;
 • Inhibarea enzimelor care descompun colagenul;
 • Reducerea alergiilor.

Componentele din aronia au efecte benefice și pentru aparatele circulator, respirator și sistemul digestiv. Pot proteja celule cardiace de la deteriorarea membranei celulare și fragmentarea ADN-ului, protejează  ficatul de daune chimice și consolidează sănătatea în ansamblu.

Atunci când alegeți să cumpărați fructe de aronia, suc de aronia, gem sau alte derivate, vă recomandăm produsele originale, respectiv Aronia Naturproduckte GmbH Germania. Compania a fost fondată în 2008 de către Jörg Müller care are mulți ani de experiență profesională în privința fructelor de pădure și super-fructelor. Astăzi Aronia Naturproduckte GmbH Germania este lider de piață pentru produsele exclusive de aronia, cu propriile plantații de aronia certificată ecologic în Germania, Bulgaria și Polonia. Produsele sunt aprobate de Agenția Federală pentru Controlul Organic în Agricultură și Nutriție. Magazinul online www.prodietabio.ro aduce aceste produse și în România » vezi aici detalii, produse și preț pentru aronia fructe deshidratate, suc, gem și altele «

6 Comentarii

 1. Fructele si sucul de aronia sunt suplimente alimentare, care trebuie să facă parte din alimentația copiilor, persoanelor în vârstă, sunt benefice pentru cei care suferă de diabet, în convalescență, și în general pentru toți cei care au grijă de sănătate. Fructele de aronia sunt considerate ca fiind super-alimente, ele sunt apreciate ca și unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume.

 2. As dori sa cultiv si eu, pe o suprafata mica, si ma intereseaza sa CUMPAR BUTASI. DE UNDE POT CUMPARA SI La ce pret?
  Va multumesc anticipat.

  In rest, cred ca este indicata o reclama mai agresiva la cultivarea acestor plante. Va sugerez sa dati sursele de procurare a rasadurilor pentru toate fructele de padure.

  Toate cele bune

 3. As dori sa stiu cat poate consuma zilnic un diabetic din aceste fructe. Am mancat si le-am gasit extraordinare, nu doar benefice, ci si gustoase!Eu am diabet tip 2. Va multumesc.

Scrie un raspuns: