Aronia – valori ORAC

Aronia sunt fructe de pădure cu o concentrație extraordinar de mare de antioxidanți, mult mai mare decât a oricăror altor fructe, așa cum se poate observa și în graficul de mai jos. Antioxidanții combat radicalii liberi despre care se ştie că sunt dăunători ADN-ului și sănătății în general.

Aronia valori ORAC grafic

Beneficii pentru sănătate aduse de sucul de aronia, conform măsurătorilor oficiale ORAC

Aronia. Grafic valori ORAC

Fructele de aronia, ori variantele lor de suc, ceai, capsule, extract, gem sau dulceață pot fi regăsite în magazinele cu livrare online la un preț comparabil cu al altor fructe de pădure. Beneficiile aduse de aceste fructe sunt certificate de numeroase studii.

Fructele de aronia (chokeberries) au o concentrație foarte mare de antioxidanți. Este vorba despre cea mai mare concentrație de antioxidanți ce poate exista într-un fruct, conform rezultatelor studiilor derulate până acum și valorilor certificate ORAC. De ce este acest lucru atât de important? Pentru că antioxidanţii protejează celulele organismului de efectele nocive ale oxidării. 

Fructul de Aronia a fost testat de către Departamentul de Agricultură din Statele Unite în noiembrie 2007. Rezultatele testelor arată că, în comparație cu alte 276 de alimente care pot fi găsite în SUA, fructul de aronia se situează pe locul 1 din punct de vedere al valorilor antioxidante. Dintre toate fructele, aronia are cea mai mare valoare ORAC (Capacitatea de Absorbție a Radicalilor de Oxigen – o modalitate de măsurare a puterii unui antioxidant de neutralizare a radicalilor liberi).

Ce este ORAC?

ORAC reprezintă inițialele de la Oxigen Radical Absorbance Capacity (mai precis, Capacitatea de Absorbție a Radicalilor Liberi ai Oxigenului). ORAC măsoară capacitatea antioxidantă a alimentelor.
Care sunt factorii pro-oxidanți (generatorii de radicali liberi) care dăunează sănătății? Fumatul, stresul, aerul poluat, praful industrial, gazele de eşapament, radiațiile, acetaldehida, consumul de alcool, modul greşit de preparare termică a alimentelor (prăjelile, fripturile, ”grătarul”), consumul de alimente râncede sau alterate, zahărul, dulciurile concentrate, uleiurile vegetale rafinate bogate în omega 6, margarina hidrogenată, expunerea prelungită la soare, bronzarea artificială, unii agenţi oxidanţi utilizaţi în industria alimentară drept conservanţi (nitraţii, nitriţii, sulfaţii, tiosulfaţii, sulfiţii, fosfaţii, metabisulfaţii, fosfiţii), toxinele, unele medicamente, depăşirea greutăţii corporale optime, diabetul zaharat, unele ”E”-uri alimentare, unele metale +/- grele +/- radioactive (Al, Pb, Cd, U), etc. Antioxidanții benefici (cei care provin din fructe și legume ori suplimente alimentare de cea mai bună calitate) contracarează toți acești factori negativi, respectiv radicalii liberi ce induc peroxidarea lipidică și lezează ADN-ul celular.

Aronia, mai eficientă decât merișoarele pentru infecțiile tractului urinar

Unul dintre beneficiile aduse de consumul fructelor sau sucului de aronia constă în asigurarea bunei funcționări a sistemului urinar. Infecțiile tractului urinar (ITU) sunt foarte des întâlnite iar cei mai mulți dintre noi căutăm un tratament naturist al acestei probleme. Principalul agent vinovat pentru ITU este Escherichia coli. Simptomele ar fi: senzație frecventă și / sau nevoia de a urina, dureri în timpul urinării și urina tulbure. Este bine cunoscut faptul că merişoarele sunt eficiente în lupta împotriva ITU, dar studiile arată că fructele de aronia sunt de cinci până la zece ori mai eficiente în tratamentul naturist pentru infecțiile urinare, datorită dozei mari de acid quinic. Acidul quinic din fructele sau sucul de aronia are rolul de a preveni infecțiile urinare. Studiile suplimentare în laborator au arătat că Aronia Melanocarpa este eficace în reducerea creșterii microorganismelor în cazul mai multor bacterii, inclusiv Escherichia coli, demonstrând astfel că fructele de pădure aronia ajută la prevenirea şi vindecarea infecțiilor tractului urinar.

Îmbunătățirea circulației sângelui și întărirea vaselor de sânge

Fructele de pădure aronia sunt, de asemenea, recunoscute pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Compușii naturali din aronia ajută vasele de sânge să fie mai puternice și reduc riscul apariţiei bolilor de inimă. Radicalii liberi sunt cei responsabili de apariţia diverselor boli în organism, iar fructele de aronia pot preveni formarea acestor radicali, prevenind implicit apariția mai multor boli, cum ar fi diabetul şi bolile cardiovasculare.

Fructele de aronia mature conțin o cantitate mare de fenoli, care ajută la detoxifierea fluxului sanguin și a întregului organism, accelerează vindecarea rănilor, reduc inflamaţiile, îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge și previn înfundarea lor.

Aronia grafic antocianine
Aronia este cel mai bogat fruct în antocianine dintre toate fructele studiate!

Au fost efectuate mai multe studii privind fructele de aronia, în special în Bulgaria și Europa de Est. Un studiu din 2002 (dr. Kowalczyk și colaboratorii), realizat în cadrul Departamentului de Farmacologie al Academiei Medicale Militare din Lodz, Polonia, a avut la bază testarea antocianilor din boabele de aronia. Rezultatul studiului a fost acela că antocianii fructelor de aronia sunt utili în lupta împotriva “stresului oxidativ” la pacienții cu probleme cardiovasculare.

Normalizarea tensiunii arteriale

Printre primele 5 beneficii ale fructelor de aronia se numără şi acela de a ajuta foarte mult în menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal. Sucul sau ceaiul de aronia sunt recomandate tuturor celor care au probleme cu sistemul circulator sau cu tensiunea arterială. În anul 2007 a fost efectuat un studiu dublu, în paralel, neimplicând senzaţia de placebo, de către profesorul M. Naruszewicz şi alţi câțiva oameni de știință, realizat în cadrul Departamentului de Farmacognozie şi Bază Moleculară a Fitoterapiei, Universitatea de Medicină din Varșovia și în cadrul Centrului de Cercetare a Aterosclerozei, Universitatea de Medicină Pomeraniană din Szczecin, Polonia. Acest studiu a presupus administrarea unui tratament cu statine, un extract din fructele de aronia, pacienţilor care aveau probleme cardiace. Indicatorii de risc cardiovascular s-au redus semnificativ şi s-a observat, de asemenea şi o scădere a tensiunii arteriale și a nivelului Ox-LDL.

Prevenirea şi facilitarea tratamentului diabetului

Au fost derulate mai multe studii care analizează modul în care fructele de aronia pot aduce beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat. Aronia pot fi benefice pentru persoanele care doresc să prevină diabetul și pot ajuta, de asemenea, la gestionarea diabetului în asociere cu tratamentul recomandat de medic. Un alt studiu (Simeonov şi colaboratorii, 2002) realizat la Universitatea de Medicină din Plovdiv, Bulgaria, a avut ca rezultat constatarea că sucul de aronia fără adaos de zahăr (sau îndulcitori artificiali) a fost “un adjuvant valoros” pentru tratarea pacienţilor cu diabet zaharat. Un studiu din 2007 (Valceva-Kuzmanova S. şi colaboratorii), realizat pe animale de către Departamentul de Farmacologie Preclinică si Biochimie, Universitatea de Medicină, Varna, Bulgaria, a arătat că utilizarea sucului de fructe de aronia melanocarpa ar putea fi utilă în prevenirea și controlul diabetului, dar şi în complicațiile acestuia.

Protejarea sistemului gastrointestinal

S-a dovedit că fructele de aronia ajută şi la tratarea problemelor de stomac, inclusiv ulcer gastric sau diaree. Această teorie a fost susţinută printr-un studiu pe animale derulat în anul 2004, care a arătat că substanţele antioxidante ale fructelor de aronia au avut un efect protector gastrointestinal. Acest studiu a sugerat oamenilor de știință că sucul de aronia poate fi un tratament natural eficient pentru problemele de stomac la oameni (inclusiv pentru ulcer). Fructul deshidratat de aronia este, prin urmare, un medicament foarte bun pentru probleme renale și de stomac.

» vezi aici detalii, produse și preț pentru Aronia fructe deshidratate eco, suc, gem, ceai, vin și altele «

Efect anti-cancerigen

În contextul “protecției gastro”, fructul de aronia poate fi utilizat, de asemenea, ca agent anti-cancerigen. Efectul fructelor de pădure de culoare neagră asupra cancerului este cunoscut a fi destul de eficient, în special pentru cei care suferă de cancer de colon. Un studiu efectuat în anul 2003 a demonstrat că fructele de pădure asigură o apărare naturală în lupta împotriva cancerului de colon. Articolul “Fructele închise la culoare pot lupta cu cancerul” evidenţiază concluziile cercetătorilor de la Universitatea Statului Ohio, care au constatat că fructele închise la culoare ar putea lupta cu cancerul. Fructele de aronia sunt astfel menționate în acest articol: “Pigmenţii antociani obținuţi din morcovii negri și din ridichi încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase cu 50%-80%. Dar compușii fructelor de aronia distrug aproape o cincime din celulele existente, fără să le afecteze pe cele sănătoase.”

Sucul de aronia original este disponibil și în cutie bag-in-box de 3 litri, la cel mai bun preț!
Sucul de aronia original este disponibil și în cutie bag-in-box de 3 litri, la cel mai bun preț! Detalii în magazin proDietaBio.ro cu livrare rapidă.

Proprietăți anti-inflamatorii, suprimarea virușilor

Dacă regimul nostru alimentar include fructe de aronia, în mod regulat, atunci putem fi siguri că răceala şi gripa nu ne vor face necazuri prea des! Aceste fructe luptă cu bacteriile şi virușii și stimulează sistemul imunitar.

Un alt studiu bulgar („Studiul sucului natural din fructe de Aronia Melanocarpa în lupta cu activitatea anti-virală”, Borissova şi colaboratorii, 1994) a arătat că sucul obţinut din fructe de aronia a avut o importantă valoare anti-inflamatoare atunci când inflamația a fost indusă de histamină şi serotonină. Efectul benefic este datorat flavonoidelor şi conţinutului de antociani.

Protecţie pentru ochi

În plus față de celelalte beneficii pentru sănătate, fructele de aronia asigură și o bună protecţie pentru ochi. Aceste fructe de pădure conţin o cantitate mare de caroten, care protejează celulele şi împiedică formarei cataractei. Ele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți flavonoizi, cum ar fi luteina şi zeaxantina. Zeaxantina are rol de foto-filtrare a razelor UV și astfel, protejează ochii și previne inflamarea lor. Cercetătorii din Japonia au analizat efectele benefice ale extractului de aronia neprelucrat asupra inflamaţiei ochilor. Studiul a fost publicat în „Oftalmologie investigativă şi Studii vizuale” acum câţiva ani.

Controlul greutăţii și al colesterolului

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Un alt important beneficiu al consumului de aronia este acela că ajută la reglarea greutăţii. Aronia (sub formă de fructe neîndulcite, capsule, suc sau ceai) poate stimula organismul să ardă depozitele de grăsime din jurul abdomenului, o problemă pe care mulți oameni o au în mod constant. Un beneficiu suplimentar adus de introducerea fructelor de aronia în dieta zilnică este îmbunătăţirea colesterolului și nivelului de trigliceride. Acest mare beneficiu pentru sănătate este analizat de oamenii de ştiinţă de la Departamentul Agriculturii din SUA cu sediul în Beltsville, Maryland, care au realizat un studiu ce atestă efectele pozitive ale fructelor de aronia privind controlul greutăţii și nivelului de colesterol.

Fructele de aronia sunt, cu adevărat, suplimente naturale delicioase şi eficiente, iar beneficiile lor sunt multiple. În plus față de cele menţionate mai sus, aronia inhibă dezvoltarea cheagurilor de sânge şi aterosclerozei. Conţinutul în vitamina P al fructului de aronie este mai ridicat decât în orice alt fruct, vitamina P având rolul de fixarea vitaminei C în organism. Fructele de aronia pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea memoriei.

Aronia Original

Aronia Original Natural Products GmbH este o companie ce comercializează fructe de aronia BIO, suc, capsule, ceai, extract cu plante medicinale, bomboane și dulciuri din acest fruct. Firma are propriile culturi certificate bio și sunt lideri de piață în produse exclusive cu aronia. Fructele sunt supuse unui control organic (DE-ECO-006), aprobat a nivel european de Agenția Federală pentru Agricultură și Alimentație ( Eco-Control Germania). Produsele Aronia Original Natural Products GmbH sunt comercializate și în România de magazinul online www.prodietaBio.ro.

Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Scrie un raspuns: