Aronia – valori ORAC

Aronia sunt fructe de pădure cu o concentrație extraordinar de mare de antioxidanți, mult mai mare decât a oricăror altor fructe, așa cum se poate observa și în graficul de mai jos. Antioxidanții combat radicalii liberi despre care se ştie că sunt dăunători ADN-ului și sănătății în general.

Aronia valori ORAC graficAronia. Grafic valori ORAC

Fructele de aronia, ori variantele lor de suc, ceai, capsule, extract, gem sau dulceață pot fi regăsite în magazinele cu livrare online la un preț comparabil cu al altor fructe de pădure. Beneficiile aduse de aceste fructe sunt certificate de numeroase studii.Fructele de aronia (chokeberries) au o concentrație foarte mare de antioxidanți. Este vorba despre cea mai mare concentrație de antioxidanți ce poate exista într-un fruct, conform rezultatelor studiilor derulate până acum și valorilor certificate ORAC. De ce este acest lucru atât de important? Pentru că antioxidanţii protejează celulele organismului de efectele nocive ale oxidării. 

Fructul de Aronia a fost testat de către Departamentul de Agricultură din Statele Unite în noiembrie 2007. Rezultatele testelor arată că, în comparație cu alte 276 de alimente care pot fi găsite în SUA, fructul de aronia se situează pe locul 1 din punct de vedere al valorilor antioxidante. Dintre toate fructele, aronia are cea mai mare valoare ORAC (Capacitatea de Absorbție a Radicalilor de Oxigen – o modalitate de măsurare a puterii unui antioxidant de neutralizare a radicalilor liberi).

Ce este ORAC?

ORAC reprezintă inițialele de la Oxigen Radical Absorbance Capacity (mai precis, Capacitatea de Absorbție a Radicalilor Liberi ai Oxigenului). ORAC măsoară capacitatea antioxidantă a alimentelor.
Care sunt factorii pro-oxidanți (generatorii de radicali liberi) care dăunează sănătății? Fumatul, stresul, aerul poluat, praful industrial, gazele de eşapament, radiațiile, acetaldehida, consumul de alcool, modul greşit de preparare termică a alimentelor (prăjelile, fripturile, ”grătarul”), consumul de alimente râncede sau alterate, zahărul, dulciurile concentrate, uleiurile vegetale rafinate bogate în omega 6, margarina hidrogenată, expunerea prelungită la soare, bronzarea artificială, unii agenţi oxidanţi utilizaţi în industria alimentară drept conservanţi (nitraţii, nitriţii, sulfaţii, tiosulfaţii, sulfiţii, fosfaţii, metabisulfaţii, fosfiţii), toxinele, unele medicamente, depăşirea greutăţii corporale optime, diabetul zaharat, unele ”E”-uri alimentare, unele metale +/- grele +/- radioactive (Al, Pb, Cd, U), etc. Antioxidanții benefici (cei care provin din fructe și legume ori suplimente alimentare de cea mai bună calitate) contracarează toți acești factori negativi, respectiv radicalii liberi ce induc peroxidarea lipidică și lezează ADN-ul celular.

Aronia, mai eficientă decât merișoarele pentru infecțiile tractului urinar

Unul dintre beneficiile aduse de consumul fructelor sau sucului de aronia constă în asigurarea bunei funcționări a sistemului urinar. Infecțiile tractului urinar (ITU) sunt foarte des întâlnite iar cei mai mulți dintre noi căutăm un tratament naturist al acestei probleme. Principalul agent vinovat pentru ITU este Escherichia coli. Simptomele ar fi: senzație frecventă și / sau nevoia de a urina, dureri în timpul urinării și urina tulbure. Este bine cunoscut faptul că merişoarele sunt eficiente în lupta împotriva ITU, dar studiile arată că fructele de aronia sunt de cinci până la zece ori mai eficiente în tratamentul naturist pentru infecțiile urinare, datorită dozei mari de acid quinic. Acidul quinic din fructele sau sucul de aronia are rolul de a preveni infecțiile urinare. Studiile suplimentare în laborator au arătat că Aronia Melanocarpa este eficace în reducerea creșterii microorganismelor în cazul mai multor bacterii, inclusiv Escherichia coli, demonstrând astfel că fructele de pădure aronia ajută la prevenirea şi vindecarea infecțiilor tractului urinar.

Îmbunătățirea circulației sângelui și întărirea vaselor de sânge

Fructele de pădure aronia sunt, de asemenea, recunoscute pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Compușii naturali din aronia ajută vasele de sânge să fie mai puternice și reduc riscul apariţiei bolilor de inimă. Radicalii liberi sunt cei responsabili de apariţia diverselor boli în organism, iar fructele de aronia pot preveni formarea acestor radicali, prevenind implicit apariția mai multor boli, cum ar fi diabetul şi bolile cardiovasculare.

Fructele de aronia mature conțin o cantitate mare de fenoli, care ajută la detoxifierea fluxului sanguin și a întregului organism, accelerează vindecarea rănilor, reduc inflamaţiile, îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge și previn înfundarea lor.

Aronia grafic antocianine

Au fost efectuate mai multe studii privind fructele de aronia, în special în Bulgaria și Europa de Est. Un studiu din 2002 (dr. Kowalczyk și colaboratorii), realizat în cadrul Departamentului de Farmacologie al Academiei Medicale Militare din Lodz, Polonia, a avut la bază testarea antocianilor din boabele de aronia. Rezultatul studiului a fost acela că antocianii fructelor de aronia sunt utili în lupta împotriva “stresului oxidativ” la pacienții cu probleme cardiovasculare.

Normalizarea tensiunii arteriale

Printre primele 5 beneficii ale fructelor de aronia se numără şi acela de a ajuta foarte mult în menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal. Sucul sau ceaiul de aronia sunt recomandate tuturor celor care au probleme cu sistemul circulator sau cu tensiunea arterială. În anul 2007 a fost efectuat un studiu dublu, în paralel, neimplicând senzaţia de placebo, de către profesorul M. Naruszewicz şi alţi câțiva oameni de știință, realizat în cadrul Departamentului de Farmacognozie şi Bază Moleculară a Fitoterapiei, Universitatea de Medicină din Varșovia și în cadrul Centrului de Cercetare a Aterosclerozei, Universitatea de Medicină Pomeraniană din Szczecin, Polonia. Acest studiu a presupus administrarea unui tratament cu statine, un extract din fructele de aronia, pacienţilor care aveau probleme cardiace. Indicatorii de risc cardiovascular s-au redus semnificativ şi s-a observat, de asemenea şi o scădere a tensiunii arteriale și a nivelului Ox-LDL.

Prevenirea şi facilitarea tratamentului diabetului

Au fost derulate mai multe studii care analizează modul în care fructele de aronia pot aduce beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat. Aronia pot fi benefice pentru persoanele care doresc să prevină diabetul și pot ajuta, de asemenea, la gestionarea diabetului în asociere cu tratamentul recomandat de medic. Un alt studiu (Simeonov şi colaboratorii, 2002) realizat la Universitatea de Medicină din Plovdiv, Bulgaria, a avut ca rezultat constatarea că sucul de aronia fără adaos de zahăr (sau îndulcitori artificiali) a fost “un adjuvant valoros” pentru tratarea pacienţilor cu diabet zaharat. Un studiu din 2007 (Valceva-Kuzmanova S. şi colaboratorii), realizat pe animale de către Departamentul de Farmacologie Preclinică si Biochimie, Universitatea de Medicină, Varna, Bulgaria, a arătat că utilizarea sucului de fructe de aronia melanocarpa ar putea fi utilă în prevenirea și controlul diabetului, dar şi în complicațiile acestuia.

Protejarea sistemului gastrointestinal

S-a dovedit că fructele de aronia ajută şi la tratarea problemelor de stomac, inclusiv ulcer gastric sau diaree. Această teorie a fost susţinută printr-un studiu pe animale derulat în anul 2004, care a arătat că substanţele antioxidante ale fructelor de aronia au avut un efect protector gastrointestinal. Acest studiu a sugerat oamenilor de știință că sucul de aronia poate fi un tratament natural eficient pentru problemele de stomac la oameni (inclusiv pentru ulcer). Fructul deshidratat de aronia este, prin urmare, un medicament foarte bun pentru probleme renale și de stomac.

» vezi aici detalii, produse și preț pentru aronia fructe deshidratate, suc, gem, ceai, vin și altele «

Efect anti-cancerigen

În contextul “protecției gastro”, fructul de aronia poate fi utilizat, de asemenea, ca agent anti-cancerigen. Efectul fructelor de pădure de culoare neagră asupra cancerului este cunoscut a fi destul de eficient, în special pentru cei care suferă de cancer de colon. Un studiu efectuat în anul 2003 a demonstrat că fructele de pădure asigură o apărare naturală în lupta împotriva cancerului de colon. Articolul “Fructele închise la culoare pot lupta cu cancerul” evidenţiază concluziile cercetătorilor de la Universitatea Statului Ohio, care au constatat că fructele închise la culoare ar putea lupta cu cancerul. Fructele de aronia sunt astfel menționate în acest articol: “Pigmenţii antociani obținuţi din morcovii negri și din ridichi încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase cu 50%-80%. Dar compușii fructelor de aronia distrug aproape o cincime din celulele existente, fără să le afecteze pe cele sănătoase.”

Proprietăți anti-inflamatorii, suprimarea virușilor

Dacă regimul nostru alimentar include fructe de aronia, în mod regulat, atunci putem fi siguri că răceala şi gripa nu ne vor face necazuri prea des! Aceste fructe luptă cu bacteriile şi virușii și stimulează sistemul imunitar.

Un alt studiu bulgar („Studiul sucului natural din fructe de Aronia Melanocarpa în lupta cu activitatea anti-virală”, Borissova şi colaboratorii, 1994) a arătat că sucul obţinut din fructe de aronia a avut o importantă valoare anti-inflamatoare atunci când inflamația a fost indusă de histamină şi serotonină. Efectul benefic este datorat flavonoidelor şi conţinutului de antociani.

Protecţie pentru ochi

În plus față de celelalte beneficii pentru sănătate, fructele de aronia asigură și o bună protecţie pentru ochi. Aceste fructe de pădure conţin o cantitate mare de caroten, care protejează celulele şi împiedică formarei cataractei. Ele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți flavonoizi, cum ar fi luteina şi zeaxantina. Zeaxantina are rol de foto-filtrare a razelor UV și astfel, protejează ochii și previne inflamarea lor. Cercetătorii din Japonia au analizat efectele benefice ale extractului de aronia neprelucrat asupra inflamaţiei ochilor. Studiul a fost publicat în „Oftalmologie investigativă şi Studii vizuale” acum câţiva ani.

Controlul greutăţii și al colesterolului

Un alt important beneficiu al consumului de aronia este acela că ajută la reglarea greutăţii. Aronia (sub formă de fructe neîndulcite, capsule, suc sau ceai) poate stimula organismul să ardă depozitele de grăsime din jurul abdomenului, o problemă pe care mulți oameni o au în mod constant. Un beneficiu suplimentar adus de introducerea fructelor de aronia în dieta zilnică este îmbunătăţirea colesterolului și nivelului de trigliceride. Acest mare beneficiu pentru sănătate este analizat de oamenii de ştiinţă de la Departamentul Agriculturii din SUA cu sediul în Beltsville, Maryland, care au realizat un studiu ce atestă efectele pozitive ale fructelor de aronia privind controlul greutăţii și nivelului de colesterol.

Fructele de aronia sunt, cu adevărat, suplimente naturale delicioase şi eficiente, iar beneficiile lor sunt multiple. În plus față de cele menţionate mai sus, aronia inhibă dezvoltarea cheagurilor de sânge şi aterosclerozei. Conţinutul în vitamina P al fructului de aronie este mai ridicat decât în orice alt fruct, vitamina P având rolul de fixarea vitaminei C în organism. Fructele de aronia pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea memoriei.

Aronia Original

Aronia Original Natural Products GmbH este o companie ce comercializează fructe de aronia BIO, suc, capsule, ceai, extract cu plante medicinale, bomboane și dulciuri din acest fruct. Firma are propriile culturi certificate bio și sunt lideri de piață în produse exclusive cu aronia. Fructele sunt supuse unui control organic (DE-ECO-006), aprobat a nivel european de Agenția Federală pentru Agricultură și Alimentație ( Eco-Control Germania). Produsele Aronia Original Natural Products GmbH sunt comercializate și în România de magazinul online www.prodietanaturala.ro.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.