Aronia, beneficii majore pentru sănătate

Aronia este un fruct bogat în antocianine, cu beneficii majore pentru sănătate. Iată cum putem consuma aronia: sub formă de suc, fructe de aronia deshidratate, ceai, cereale crocante tip musli, gem sau vin de aronia.

Aronia sau aronia melanocarpa este, de asemenea, cunoscută sub denumirea de “chokeberry” și aduce beneficii majore pentru sănătate, fiind considerată cel mai sănătos fruct din lume, cu mai multe proprietăți nutritive curative decât orice alt super-aliment.

Culturi de aronia melanocarpa. Aronia aduce foarte multe beneficii pentru sănătate, printre acestea enumerând în special artrită, hipertensiune, inflamație, afecțiuni cardiovasculare și infecții.
Culturi de aronia melanocarpa. Aronia aduce foarte multe beneficii pentru sănătate, printre acestea enumerând în special artrită, hipertensiune, inflamație, afecțiuni cardiovasculare și infecții.

Aronia contribuie la creșterea capacității antioxidante a sângelui, care protejează organismul împotriva stresului oxidativ.

De la fructe de pădure sălbatice, la sute de hectare cultivate în regim ECO. De ce?

Aronia melanocarpa este una dintre cele trei specii de plante producătoare de fructe de pădure din familia rosaceae. Tufișurile cresc până la 2 – 3 metri și poartă flori albe care, în timp, produc fructe mici de aproximativ 13 mm. Foarte mulți ani, aronia nu a fost un fruct preferat de oameni din cauza gustului său astringent și acru. Dar rezultatele studiilor și beneficiile uimitoare pentru sănătate au făcut ca fructele de aronia să fie astăzi cultivate pe sute de hectare!

Alegeți suc de aronia și fructe deshidratate din culturi certificate ECO, BIO, ceea ce înseamnă că sunt crescute neintensiv, în ritm natural și fără conservanți adăugați.

Aronia are proprietăți anti-carcinogene

Componenta principală care este creditată cu majoritatea beneficiilor pentru sănătate din fructele de aronia se datorează grupului de substanțe chimice numite polifenoli, care sunt antioxidanți puternici, despre care se consideră că protejează organismul de deteriorarea celulară cauzată de agenții cancerigeni (în special din alcool și din toxinele care afectează ficatul și rinichii).

Sprijin cardiac

Cantitatea relativ mare de constituenți fenolici este, de asemenea, responsabilă pentru o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Rezultatele studiilor de până acum au fost destul de promițătoare. Fenolii s-au dovedit a fi eficienți în limitarea leziunilor aterosclerotice cauzate de bolile cardiace.

Sucul ARONIA Original Germania în cutie bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaMagazin.ro Timiș.
Sucul ARONIA Original Germania în cutieSucul ARONIA Original Germania în cutie bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro Timiș.

Sănătatea tractului urinar

Un alt beneficiu al includerii fructelor aronia din dieta dvs. este acela că ajută la menținerea tractului urinar fără infecții. Milioane de oameni din întreaga lume suferă de diverse infecții ale tractului urinar, principalul agent cauzal fiind escherichia coli. Unele dintre simptomele acestei afecțiuni includ urinare frecventă însoțită de durere sau usturime. Noi studii au arătat că, împreună cu afinele, fructele de aronia sunt, de asemenea, eficiente în lupta împotriva infecțiilor tractului urinar. De fapt, aronia s-a dovedit a fi de cinci ori mai eficace decât afinele roșii (merișoare sau cranberries) datorită nivelurilor sale ridicate de acid chinic care previn infecții ale tractului urinar.

Controlul greutății. Siluetă frumoasă și armonioasă cu suc de aronia. Diabet.

Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii.
Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii. Alege dintre mai multe variante. SMOOTHIE-uri VERZI (cu kale, spanac, ceai verde Matcha, iarbă de orz) și SMOOTHIE-uri colorate cu fructe Bio (mango, fructul pasiunii, căpșuni, afine). Sunt DISPONIBILE cu livrare rapidă și plata la curier în site www.proDIETAbio.ro

Controlul greutății este benefic influențat de sucul de aronia. Aceasta aduce un beneficiu major siluetei prin împiedicarea organismului de a stoca grăsime în jurul abdomenului. Un alt avantaj suplimentar al utilizării sucul de aronia este că optimizează nivelurile de lipide și colesterol din organism, ajutând în consecință organismul să producă colesterol bun. Sucul de aronia este folosit și de diabetici pentru că nu crește glicemia și are un indice glicemic la baza de jos.

Sucul de aronia este cel mai bun antiinflamator natural

Sucul pur de aronia bio este un foarte bun antiinflamator. Cercetătorii japonezi au descoperit că aronia poate bloca acțiunea COX-2, care este un agent pro-inflamator extrem de puternic. În afară de capacitățile sale de blocare a COX-2, s-a demonstrat de asemenea că sucul pur de aronia scade iritația gastrică cauzată de anumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Iată o descoperire uluitoare: colagenul este protejat de antocianinele din fructele de aronia.

Cu peste două mii de pigmenti identificați până în prezent, elementele care dau alimentelor culorile lor vibrante se pot traduce, de asemenea, într-o stare de sănătate excelentă. Cei mai speciali fitonutrienți sunt bioflavonoidele cunoscute sub numele de antocianine. Aceștia sunt pigmenții albastru-purpuriu care dau fructelor culoarea specifică, exemple fiind aronia, afinele, murele, zmeura, coacăzele negre și struguri roșii. Dintre toate fructele (și, de altfel, dintre 147 de plante studiate), fructele de aronia sunt cele mai bogate în antocianine.
Proprietățile antioxidante ale antocianinelor sunt în prezent studiate de cercetătorii din domeniul sănătății, care determină faptul că acești fitonutrienți susțin sănătatea oamenilor.

Aronia grafic antocianine
Aronia grafic antocianine.

Cercetătorii confirmă faptul că metaboliții oxidării, cunoscuți sub denumirea de radicali liberi, sunt la baza progresiei bolilor cronice (cum ar fi artrita, ateroscleroza, diabetul și cancerul) și semnelor de îmbătrânire, cprecum pierderea elasticității pielii și a cognitivității. Antioxidanții din plante sunt cei care combat activitatea nocivă a radicalilor liberi. Vitaminele A, C și E reprezintă cei mai cunoscuți antioxidanți. Dintre antioxidanți, s-a descoperit că antocianinele au cateva caracteristici unice. Ele sunt capabile să protejeze celulele și țesuturile de deteriorarea radicalilor liberi atât în medii solubile în apă, cât și în medii solubile în grăsimi. Capacitățile lor de captare a radicalilor liberi sunt considerate a fi mai puternice decât mulți antioxidanți vitaminici cunoscuți în prezent; antocianinele au o valoare de cincizeci de ori mai mare decât activitatea antioxidantă a vitaminei C și a vitaminei E.

Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este în magazin www.proDietaBio.ro
Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere este la modă în țările occidentale și nordice. De aceea, compania Heirler Austria aduce această combinație eficientă și bună la gust pentru a urma mai ușor o dietă hipocalorică. Sucul de aronia este recunoscut ca fiind eficient pentru slăbire, tonifiere și bunăstare. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este o compoziție gustoasă de suc natural din fructe de aronia, oțet din cidru de mere și miere de albine. Produsul este disponibil și în România în magazin proDietaBio.ro

Ce spun studiile

O mare parte din cercetările privind antocianinele s-au axat pe capacitatea lor de a proteja colagenul, cum ar fi colagenul care formează articulațiile sau oferă structura capilarelor de efectele distructive provocate de radicalii liberi. Această protecție a integrității capilarelor se manifestă în capacitatea antocianinelor de a reduce fragilitatea și permeabilitatea acestor mici vase de sânge. Prin urmare, antocianinele sunt considerate a fi capabile să reducă edemul (umflarea), precum și afecțiunile vasculare cum ar fi vene varicoase și hemoroizi. Capacitatea lor de a inhiba degradarea colagenului gasit in vasele de sânge și cartilagiul a determinat cercetătorii să propună că antocianinele pot juca un rol în prevenirea aterosclerozei și a artritei.

În ce formă putem consuma fructele de aronia?

Dacă nu avem propriile culturi de aronia și trebuie să cumpărăm din magazine, atunci trebuie să știm în ce formă sunt comercializate. Fructele de aronia pot fi consumate astfel:

Vinul bogat în resveratrol este din struguri dar și din aronia, coacăze, afine sau prune. Încercați vinurile speciale din fructe BAVARIA WALDFRUCHT www.proDietaBio.ro
  • Suc de Aronia. Este preferabil să alegeți varianta BIO de suc obținut prin presare la rece, fără adaosuri de apă. Zahăr sau conservanți. Alegeți suc pur. Cel mai ieftin și la îndemână este sucul în cutia de tip bag-in-boz de 3L cu robinet. Se păstrează la frigider timp de o lună și ne ajutăm foarte ușor de robinet pentru a pune în pahar circa 100 ml zilnic. Reușim astfel să ținem o cură de 1 lună cu beneficii foarte mari pentru sănătate.
  • Fructe de aronia deshidratate.
  • Ceai de Aronia.
  • Cereale crocante tip musli pentru micul dejun.
  • Bomboane cu aronia.
  • Batoane cu fructe de aronia.
  • Gem de Aronia.
  • Vin de Aronia.
Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Aronia a atras un interes științific deosebit în ultimii ani, datorită culorii sale vibrante și a pigmentării aproape negre, care rezultă din conținutul său dens de polifenoli și antocianine. Conform studiilor, la 100 g se găsește conținut de 1480 mg de antocianină, în timp ce conținutul de polifenol a fost măsurat la 1752 mg pe 100 g în fructe de aronia.

Scrie un raspuns: