Armurariu si Plante care ajuta Ficatul

Armurariul este cunoscut și sub denumirea de Silybum marianum și este folosit ca remediu naturist pentru probleme de sănătate a ficatului.

În mod tradițional silimarina din armurariu și-a demonstrat eficiența în tratarea problemelor la ficat, rinichi și vezica urinară, după cum precizează University of Maryland Medical Center.
Armurariul este cel mai adesea asociat cu beneficiile privind tratamentul natural al afecțiunilor ficatului.

Armurariu ulei (extract silimarină) este util ca tratament naturist pentru ficat, regenerarea celulelor hepatice.  Silimarina este un complex de flavonoide extras din semințe de armurariu, sylibum marianum, plantă cu proprietăți curative valoroase și beneficii majore pentru sănătate.
Armurariu ulei (extract silimarină) este util ca tratament naturist pentru ficat, regenerarea celulelor hepatice. Silimarina este un complex de flavonoide extras din semințe de armurariu, sylibum marianum, plantă cu proprietăți curative valoroase și beneficii majore pentru sănătate. Capsule de armurariu, extract de armurariu, silimarină, ulei pur de armurariu și bitter din mai multe plante medicinale regăsim cu preț de producător în magazin www.prodietabio.ro

Ingredientul activ din armurariu este silimarina, care este responsabilă de majoritatea proprietăților benefice ale armurariului. Silimarina este o flavonă extrasă din semințele de armurariu și se consideră că este benefică pentru ficat prin faptul că ajută la protejarea și reconstrucția celulelor. La fel ca turmericul, armurariul ajută și la reducerea inflamației și acționează ca un antioxidant puternic.

Suplimentele cu armurariu sunt produse din silybum marianum, o plantă utilizată de-a lungul timpului în tratarea bolilor de ficat și ale vezicii biliare. Este cunoscută și sub denumirile de ciulinul laptelui, ciulinul Mariei, scai pestriț și anghinare sălbatică. Silimarina este compusul activ din armurariu care are efecte asupra ficatului. Potrivit USA National Cancer Institute, studiile din laborator arată că silimarina stabilizează membranele celulare, ceea ce previne pătrunderea toxinelor, funcționând și ca un antioxidant. De asemenea, aceasta facilitează calea glutation-s-transferazei și crește cantitatea de glutation din celule. Glutationul este o enzimă metabolică ce funcționează ca antioxidant și diminuează efectul anumitor substanțe toxice din organism.

Alaninaminotransferaza, cunoscută și ca ALT, este denumirea unei analize de sânge realizată pentru determinarea nivelului de deteriorare a ficatului. Nivelurile ALT din sânge cresc odată cu bolile hepatice cronice precum ciroza și hepatita. De asemenea, ea poate fi folosită pentru monitorizarea tratamentului bolilor de ficat deoarece nivelurile acesteia se vor apropia de valorile normale atunci când tratamentul funcționează. „Natural Standard USA”, o colaborare verificată de mai mulți membri ce se ocupă cu medicina alternativă, susține că silimarina s-a dovedit eficientă în diminuarea nivelurilor ALT în urma cercetărilor.

ARMURARIU extract din plante proaspete macerate. Extract de armurariu cu silimarină tinctură, bitter și capsule regăsim în magazin www.proDietaBio.ro
ARMURARIU extract din plante proaspete macerate. Extract de armurariu cu silimarină tinctură, bitter și capsule regăsim în magazin www.proDietaBio.ro

Bolile ficatului

Bolile cronice ale ficatului includ fibroza hepatică, ce poate înainta către ciroza hepatică, după cum arată University of Maryland Medical Center. Aceste boli determină ca țesutul cicatricial să-l înlocuiască pe cel normal, fapt ce scade fluxul sanguin ce trece prin ficat. Această daună diminuează abilitatea ficatului de a procesa medicamentele, nutrienții și toxinele. Hepatita este o inflamație a ficatului și poate fi cauzată de abuzul de medicamente sau alcool, de infecțiile virale sau de către disfuncțiile sistemului imunitar.

Tratamentul naturist al bolilor de ficat

University of Maryland Medical Center precizează că armurariul este utilizat adesea pentru tratarea hepatitei alcoolice și cirozei hepatice.

Potrivit New York University Langone Medical Center, armurariul poate funcționa în două moduri pentru protejarea ficatului: prin înlăturarea toxinelor ce atacă ficatul, fapt ce permite o vindecare mai rapidă, și prin stabilizarea membranelor celulelor ficatului, datorită capacității sale antioxidante.

Testele pentru funcționarea ficatului măsoară patru tipuri de enzime hepatice care sunt împărțite în două clase, conform autorului lucrării „Dr. Melissa Palmer’s Guide of Hepatitis and Liver Disease”. Transaminazele constau în aspartat aminotransferaza, sau AST, și alaninaminotransferaza, sau ALT. Enzimele de colestază din ficat sunt fosfataze alcaline, sau AP, și gama glutamil transferaza, sau GGT. Nivelurile ridicate de enzime transaminaze din ficat sunt de obicei observate la pacienții cu boli de inimă, tumori la ficat și cu hepatită virală sau provocată de medicamente și alcool. Nivelurile ridicate de enzime de colestază din ficat pot indica toxicitate provocată de medicamente sau alcool, precum și existența calculilor biliari.

Ingredientele active ale armurariului

Extractele de armurariu, sau Silybum marianum, sunt fabricate din fructele și semințele plantei. Compușii activi din armurariu sunt silibina, silidianina și silicristina. La un loc, acești compuși sunt grupați împreună și li se atribuie denumirea comună de silimarină.
Eficiență dovedită. Conform unui studiu publicat în 2010, în „Phytotherapy Research”, silimarina furnizează o puternică activitate antioxidantă. Autorii au ajuns la concluzia că silimarina previne atașarea toxinelor de receptorii celulari ai celulelor ficatului. Această activitate constituie mecanismul primar al acțiunii prin care compușii din armurariu previn deteriorarea celulară și „scurgerea” ulterioară a enzimelor din ficat în fluxul sanguin. Cercetătorii au raportat în numărul din 2010 al publicației „Food and Chemical Toxicology” că extractele pe bază de etanol din semințele de armurariu scad nivelurile de enzime din ficat mult mai eficient decât medicamente standard pentru ficat.

Silimarina FORTE Extract pur din fructe de Armurariu
Silimarina FORTE Extract pur din fructe de Armurariu: vezi pret capsule, detalii si beneficii pentru sanatate

Protecția împotriva cancerului și a medicamentelor toxice pentru ficat

NYU Langone Medical Center precizează că multe medicamente pot cauza daune sau inflamații ale ficatului. Datorită efectelor sale reparatoare pentru ficat, armurariul este mai ales benefic persoanelor care iau aceste medicamente sub prescripție. Pe lângă efectele de protecție a ficatului pe care le deține, substanța activă din armurariu, cunoscută ca silimarină, poate avea efecte anticancer. University of Maryland Medical Center precizează că silimarina și alți compuși activi din armurariu funcționează prin inhibarea divizării celulelor canceroase și prin încurajarea decesului prematur al celulelor canceroase.

Silimarina din armurariu întărește sistemul imunitar

Un studiu publicat în 2002 în „Medical Science Monitor” a cercetat efectele de întărire a sistemului imunitar ale armurariului. Cercetătorii au identificat o corelație pozitivă între dozele crescute de armurariu și reacția imună puternică. Studiul a concluzionat că efectele imunostimulatorii ale armurariului pot fi utile în creșterea reacției organismului în fața bolilor infecțioase. De asemenea, autorii studiului menționează abilitatea armurariului de a inhiba creșterea celulelor tumorale, un alt efect legat de îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Tratament naturist pentru ficat sănătos cu extract de armurariu, silimarină, preț capsule, tinctură, ulei pur sau bitter de plante medicinale în magazin cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro
Tratament naturist pentru ficat sănătos cu extract de armurariu, silimarină, preț capsule, tinctură, ulei pur sau bitter de plante medicinale în magazin cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Contraindicațiile armurariului. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, nu luați armurariu. Evitați suplimentul dacă aveți antecedente de cancer hormonodependent, precum cancerul de sân sau de prostată. Armurariul poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv anticonvulsivante, de subțiere a sângelui și medicamente de scădere a colesterolului.

Turmericul pentru tratamentul naturist al afecțiunilor ficatului

Turmericul, cunoscut și sub denumirea de Curcuma longa, este utilizat de obicei ca ingredient pentru gătit. El este cel ce oferă curry-ului aroma deosebită, precum și culoarea galbenă. De asemenea, a fost utilizat în mod tradițional ca antiinflamator, ca tratament pentru problemele pielii și pentru afecțiunile digestive și hepatice. Ingredientul activ din turmeric este un antioxidant puternic cunoscut sub denumirea de curcumină, ce ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi care pot produce daune membranelor celulare, putând să ducă la moartea celulei.
Cercetările arată clar că armurariul s-a dovedit promițător în tratarea bolilor hepatice cauzate de intoxicația alcoolică, de hepatita virală, otrăvirea cu ciuperci și cancer, iar turmericul (sau extractele de curcumină, în unele cazuri) și-a dovedit potențialul în tratarea indigestiei, colitei ulcerative, osteoartritei, bolilor de inimă, cancerului, infecțiilor bacteriene și uveitei, o inflamație a ochiului ce afectează irisul.

Armurariul și silueta

Cea mai bună cale de a slăbi este urmarea unei diete echilibrate, cu puține calorii, ce include o varietate de fructe, legume, cereale integrale, grăsimi sănătoase și alimente cu proteine slabe și creșterea activității fizice zilnice. Alimentele bogate în apă, fibre sau proteine tind să fie mai sățioase decât alimentele foarte procesate. Dacă vă concentrați pe consumul acestor produse bogate în fibre și proteine, vă poate fi mai ușor să mențineți numărul zilnic de calorii pe care vi l-ați propus. Combinarea antrenamentului de rezistență cu exercițiile cardiovasculare vă va ajuta să ardeți mai multe calorii și să vă mențineți masa musculară slabă, în timp ce pierdeți în greutate.
Silimarina vă poate ajuta să țineți sub control glicemia, iar acesta este punctul pe care se concentrează o mare parte dintre studiile ce caută potențialele beneficii ale armurariului. Un astfel de studiu, publicat în Journal of Medicinal Food, în iulie 2007, a descoperit că utilizarea silimarinei, alături de medicația pentru diabet cu glibenclamidă, contribuie la ținerea sub control a glicemiei. De asemenea, aceasta a ajutat persoanele implicate în studiu să slăbească, scăzându-le indicele de masă corporală, pe parcursul a 120 de zile, în comparație cu utilizarea exclusivă a medicației sau a tratamenului placebo. Uneori, armurariul este utilizat și pentru a ajuta la creșterea poftei de mâncare în cazul celor cu un apetit slab, astfel încât este probabil ca utilizarea armurariului să îngreuneze pierderea în greutate, dacă are acest efect asupra organismului.

Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.
Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA în magazin proDietaNaturala.ro. Citiți mai multe informații despre bitter cu plante medicinale.

Controlul glicemiei și slăbirea

Silimarina poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, conform unui studiu efctuat pe animale publicat în Koomesh, în Journal of Semnan Medical Sciences University, în 2009. Dietele care contribuie la menținerea unei glicemii echilibrate pot ajuta la slăbit, ceea ce poate constitui o parte din motivele pentru care un supliment ce poate ajuta la controlul glicemiei este promovat ca adjuvant în pierderea în greutate. Eliminarea alimentelor cu un indice glicemic mare ar putea fi o soluție bună pentru pierderea în greutate. Un studiu publicat în iulie 2007, în The Cochrane Library, susține că dietele cu indice glicemic scăzut pot ajuta la slăbit, în comparație cu dietele cu un conținut scăzut de grăsimi. Indicele glicemic măsoară modul în care anumite alimente influențează glicemia, iar alimentele care au un indice glicemic mare prezintă o probabilitate mai mare să cauzeze creșteri bruște ale glicemiei. Produsele cu un conținut redus de carbohidrați, alimentele mai puțin procesate, cele bogate în fibre, alimentele care nu sunt gătite pentru foarte mult timp, produsele ce conțin proteine și grăsimi sănătoase din vegetale, precum și alimentele acide, sunt printre acele produse care au cel mai probabil un indice glicemic scăzut.

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Cu o istorie de 2.000 de ani, armurariul deține o varietate de întrebuințări medicinale. Acest remediu naturist a fost folosit pentru toate bolile, de la boala inflamatorie cronică și ciroza hepatică, până la depresie și diabet. Este utilizat cel mai frecvent în tratarea afecțiunilor hepatice și pentru protejarea ficatului de efectele medicamentelor toxice pentru acesta.

1 comentariu

  1. Citind despre efecte benefice ale plantei armurariu,am hotărât să fac un tratament cu tinctură de armurariu făcut de mine(de trei ori câte o linguriță,înaintea meselor principale).Tratamentul este de întreținere.Ca medicamentație,folosesc medicamente vasodilatatoare(Adalat,candesartan,nitromint).Am citit că acest tratament are o durată de trei săptămâni,după care urmează o pauză de două săptămâni.Întrebarea mea este : De câte ori se repetă această operațiune ? Vă mulțumesc frumos pentru ajutor !

Scrie un raspuns: