Arginina, beneficii

Arginina este un aminoacid (parte din proteină) necesar pentru creșterea de masă musculară și pentru un sistem imunitar puternic. Arginina ajută la detoxifiere și eliminarea amoniacului din organism, stimulează eliberarea de insulină și participă la producerea oxidului nitric, un compus ce relaxează vasele de sânge. Aminoacidul arginina joacă un rol important în diviziunea celulară, pentru dezvoltarea sexuală, vindecarea rănilor și eliberarea de hormoni. Studiile arată că arginina poate îmbunătăți performanțele atletice.

Arginina este un aminoacid folosit de organism pentru formarea proteinelor, detoxifierea ficatului, menținerea sănătății vaselor de sânge și consolidarea apărării împotriva infecțiilor.
Arginina este un aminoacid folosit de organism pentru formarea proteinelor, detoxifierea ficatului, menținerea sănătății vaselor de sânge și consolidarea apărării împotriva infecțiilor.

În ce alimente găsim arginină?

Arginina, cunoscută și ca L-arginina, este implicată într-un număr mare de funcții în organism. Acestea includ:

  • Vindecarea rănilor
  • Ajută rinichii să elimine produsele reziduale din corp
  • Creșterea musculara în antrenamentele cu greutăți
  • Răspunsul imun

Ca supliment alimentar natural, arginina a atras o atenție deosebită pentru eventualele sale beneficiile pentru o inimă sănătoasă.

Arginina este un aminoacid (component al proteinelor) care se găsește în mod natural în alimente precum carne, lapte, ouă, fasole sau nuci. Mai precis, carnea de curcan și de vită, spanacul, semințele de dovleac, floricelele de porumb și nucile au un conținut foarte dens de arginină. Pepenele roșu este extrem de bogat în citrulină, un aminoacid pe care organismul îl foloseste pentru a face un alt aminoacid, arginina. Cercetarile au demonstrat ca arginina îmbunătățește sensibilitatea la insulină la pacienții obezi ce suferă de diabet de tip 2 și rezistență la insulină. Pentru a nu ingera foarte multe calorii din alimente, multe persoane preferă suplimentele alimentare cu arginină. 

Arginina pentru detoxifiere și imunitate

Sistemul imunitar are nevoie de proteine de foarte bună calitate, ceea ce, în contextul alimentației moderne, reprezintă o problemă tot mai des întâlnită. Alimentația de tip fast-food, produse de patiserie sau alimente procesate din supermarket implică mulți carbohidrați rafinați și proteine de cea mai slabă calitate. Studiile arată că sistemul imunitar poate fi compromis în mod semnificativ dacă aportul de proteine necesar este chiar cu 25% mai mic decât ar trebui. Prin urmare, o dietă care susține un sistem imunitar sănătos ar trebui să conțină alimente de cea mai bună calitate, proteine complete, precum cele din ouă bio, pește de apă rece, crustacee completate de legume, oleaginoase și cereale integrale. Proteinele sunt compuse din 20 de aminoacizi de care corpul are nevoie pentru creșterea și repararea celulară. O parte dintre acești aminoacizi sunt absolut esențiali pentru buna funcționare a sistemului imunitar. De exemplu, aminoacizii arginina și glutamina sunt considerați esențiali pentru întărirea sistemului imunitar. Aceștia sunt folosiți și ca terapie nutrițională preventivă înaintea unei intervenții chirugicale.
Auzim vorbindu-se tot mai des despre detoxifierea organismului datorate deficienței de eliminare a deșeurilor din cauza unei substanțe numite numită uree. Suplimentele cu arginină pot redresa dezechilibrul provocat de producția de uree. Persoanele cu probleme ereditare de sinteză a ureei pot avea un nivel ridicat de amoniac în sânge și alcaloză metabolică. Există dovezi care susțin utilizarea de arginină pentru a trata această afecțiune. Arginina ar trebui să fie totuși evitată de pacienții cu hiperargininemia (niveluri ridicate de arginină din sânge). Supravegherea medicală este absolut necesară.

Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare.
Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro, livrare rapidă.

Creșterea masei musculare și relaxarea vaselor de sânge

Suplimentul de arginină (6000-12,000 mg zilnic) susține producția naturală a corpului de oxid nitric și ulterior sinteza de guanozin monofosfat ciclic (GMP) care dilată (deschide) vasele de sânge și stimulează eliberarea hormonului de creștere care mărește masa musculară în timp ce scade procentul de grăsime totală a corpului. Există multe suplimente alimentare care pot ajuta la creșterea masei musculare, iar cercetătorii au confirmat faptul că arginina stimulează dezvoltarea masei musculare. Cei pasionați de culturism iau arginină inainte și imediat după ridicarea de greutăți. Arginina este utilizată și în curele de slăbire atent controlate de nutriționiști. Arginina este uneori injectată intravenos pentru a măsura nivelul hormonilor de creștere la persoanele la care s-au constat deficiențe de hormon de creștere, cum ar fi panhypopituitarism, gigantism, acromegalie sau adenom hipofizar. US Food and Drug Administration (FDA) a aprobat această utilizare.

Smoothie perfect înainte de antrenament: maca Bio, ceai mate Bio 30%, zahar de cocos Bio, guarana Bio, matcha Bio, apa de cocos Bio, baobab Bio, spirulina Bio, acerola Bio.
Smoothie perfect înainte de antrenament: maca Bio, ceai mate Bio 30%, zahar de cocos Bio, guarana Bio, matcha Bio, apa de cocos Bio, baobab Bio, spirulina Bio, acerola Bio. Mix-ul natural este disponibil în site cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaMagazin.ro

L-arginina ajută corpul să producă creatină (o altă proteină ce ajută la construirea masei musculare) și să elimine creatinina (“deșeuri” ce rezultă din construirea de musculatură).

Arginina este indispensabilă pentru dezvoltarea sexuală la bărbați și de aceea este utilizată ca tratament pentru disfuncția erectilă. Crește circulația sângelui în tot corpul și s-a demonstrat că îmbunătățește capacitatea de reproducere. Arginina îmbunătățește fluxul de sânge pentru acele părți ale corpului care se bazează pe vasele de sânge dilatate și, ca atare, suplimentele cu arginină sunt recomandate și pentru îmbunătățirea vieții sexuale.
În plus, arginina este de mare ajutor în prevenirea și tratarea problemelor relaționate cu inima, precum angina și boala coronariană. Ca medicament, l-arginina este considerată un vasodilatator. Două institute de cercetare majore – Clinica Mayo si National Institutes of Health spun că cercetările trebuie extinse pentru că studiile incipiente arată că L-arginina ajută pacienții bolnavi de inimă. Arginina poate îmbunătăți fluxul de sânge și, în unele cazuri, reduce tensiunea arterială. Persoanele cu cheaguri de sânge, în special la nivelul picioarelor, pot alina această problemă cu suplimente cu arginină.

Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale.
Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale. Producător: Haus Rabenhorst, Germania. Vezi preț, detalii de livrare, informații suplimentare pentru sănătatea dvs.

Bolile vasculare periferice, cunoscute și sub numele de claudicație intermitentă, înseamnă o îngustare a vaselor de sânge în picioare și tălpi cauzată de depozitele aglomerate de grăsime. Această afecțiune determină scăderea fluxului de sânge la nivelul picioarelor și a tălpilor, provocând durere și oboseală. Un număr de studii raportează că terapia cu arginină poate îmbunătăți starea de sănătate la pacienții ce suferă de astfel de probleme. În acest sens, sunt așteptate rezultatele unor cercetări suplimentare și studii în derulare.

Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro
Haus Rabenhorst este o companie cu tradiție din Germania care combină sucuri de fructe vitaminizante cu extracte de plante și vitamine pentru a crea formule sănătoase. Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro

1 comentariu

Scrie un raspuns: