Apa din sticle de plastic, nociva sau nu?

Apa din sticlele de plastic incalzite poate cauza cancer la san?

Apa în sticle de plastic poate fi nocivă din cauza compușilor din plastic ce se pot elibera la căldură.
Apa în sticle de plastic poate fi nocivă din cauza compușilor din plastic ce se pot elibera, mai ales în perioada de vară, atunci când tirurile circulă cu apa pe distanțe lungi și perioade îndelungate.

Inca din 2007 circulau știri care atentionau asupra faptului ca apa imbuteliata in sticle de plastic si tinuta in masini la cald poate cauza cancer la san. Aceste știri spun ca doctorii ne atentioneaza ca plasticul si caldura conduc la eliberarea unor substante chimice care pot duce la cancer de sân. Desigur, noi ne gandim ca si daca n-am tine noi apa in masina la cald, pana ajunge in supermarket-uri sau de unde o cumparam tot in niste masini vine si acolo tot cald trebuie sa fie. Asa ca ce ne facem? Ei bine, pana la noi cercetari, ramane numai un mit!

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Ca mai toate emailurile gen “da mai departe la minim 10 oameni si viata ta va intra pe un fagas bun, vei fi mai fericit” si acest email spune spre final: “Aceste informatii ne-ar putea salva! Incalzirea produce toxine din plastic iar acestea pot ajunge în apa. Aceleasi toxine s-au gasit în tesutul mamar. Utilizati o cana din otel inoxidabil sau un recipient de sticla!”

Nota legata de Sheryl Crow: O alta versiune a mailului spune ca Sheryl Crow, cunoscuta cantareata pop, a anuntat în 2006 in timpul unei aparitii la Ellen DeGeneres TV ca a facut cancer de sân datorita faptului ca a baut apa îmbuteliata. Desi este adevarat ca la acest spectacol Sheryl Crow a discutat despre lupta sa cu cancerul si, printre alte lucruri, a atentionat spectatorii cu privire la apa din sticlele de plastic incalzite, nu a lasat totusi sa se inteleaga ca acesta ar fi motivul clar care i-a cauzat cancer. Pe 1 septembrie 2006 Sheryl Crow a emis un avertisment similar într-o declaratie de pe site-ul ei oficial, dar, din nou, nu a specificat ca apa îmbuteliata a fost cauza bolii ei.

Aloe Vera este ușor de consumat sub formă de suc. Acesta poate ajuta la reglarea sistemului hormonal ca tratament naturist. Suc PUR de Aloe Vera, produs Medicura Germania este disponibil în site proDietaBio.ro, vezi mai multe informații
Aloe Vera este ușor de consumat sub formă de suc. Acesta poate ajuta la reglarea sistemului hormonal ca tratament naturist. Suc PUR de Aloe Vera, produs Medicura Germania este disponibil în site proDietaBio.ro, vezi mai multe informații.

Exista diferite tipuri de sticle de plastic care contin combinatii diferite de produse chimice. Anumite materiale plastice utilizate pentru ambalarea produselor alimentare pot aduce ingrijorari in privinta sanatatii. Acestea sunt numerotate în functie de numarul de reciclare de obicei gasite în partea de jos: # 3 (clorura de polivinil, probabil un cancerigen pentru om), # 6 (polistiren, un posibil cancerigen pentru om). Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul http://www.thegreenguide.com. Alegeri mai bune, în conformitate cu Ghidul Verde, sunt # 1 (PET), # 2 (polietilena de înalta densitate) , # 4 (din polietilena cu densitate mica) si # 5 (polipropilena). (Uitati-va pe sticlele de plastic din jurul dvs si cel mai probabil toate sunt PET # 1.) Prin acest articol nu dorim sa se inteleaga ca nu luam in considerare ca optiuni viabile sticla si metalul. Dimpotriva, si acestea sunt optiuni bune dar acest articol este despre plastic.

Bisfenol A (BPA) este un produs chimic gasit în anumite materiale plastice. Din când în când auzim ca BPA poate cauza cancer. BPA poate fi gasita in mai multe articole de uz casnic: biberoane, sticle de apa (etichetate cu simbolul de reciclare # 7), recipiente pentru produse alimentare, pentru a numi doar câteva.

Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată!
Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată! Mai multe oferte de sevă de mesteacăn din Germania și Austria sunt disponibile în magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și taxe de curierat numai 9.99 lei!

Pe 14 mai 2008, în SUA, Food and Drug Administration (FDA) a depus marturie în fata unei Senatului ca, desi cercetarile in aceasta privinta continua, “exista un mare numar de dovezi care indica faptul ca produsele ce contin BPA reglementate în prezent pe piata (incluzand produsele pentru sugari si copii) sunt sigure pentru sanatate”. Chiar si sticlele tip PET ( tereftalat de polietilena) au urme de substante potential periculoase dar aceasta sunt in cantitati minuscule si nu exista dovezi ca ar afecta sanatatea. Conform Dr. Rolf Halden de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, un pericol mai mare privind sticlele de plastic este acela ca dezvolta germeni (in zona gatului sticlei) daca alegem sa bem direct din sticla iar un sfat de luat in seama este acela de a nu le refolosi sau de a nu le reumple cu alte lichide.

Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au publicat in 2009 cercetarile unui studiu realizat pe 77 de studenti. Harvard School of Public Health dovedeste intr-adevar ca dupa ce consumam lichide din sticle de policarbonati creste nivelul de bisphenol A (BPA) în urina. 77 de studenti au consumat constant timp de o saptamâna apa tinuta în sticle de policarbonat. (cititi despre policarbonati pe http://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate) Deci raspunsul este da, Bisphenol A chiar ajunge in corpul nostru daca bem apa din sticle de platic din policarbonate.

Expertii afirma ca cei expusi riscului sunt si bebelusii pentru ca încalzirea unui biberon din poilicarbonat elibereaza cea mai mare cantitate de substanta nociva care, de altfel, are un efect marit asupra micutilor. Canada a decis sa interzica folosirea acestei substante în sticlele de policarbonat. Autorii studiului au sugerat ca sunt necesare cercetari mai amanuntite asupra impactului pe care l-ar avea bisphenol A asupra nou nascutilor, dar si asupra aparitiei bolilor de reproducere si aparitia cancerului de sân la adulti. Recent, sase dintre cele mai mari companii ce fabrica produse pentru copii, inclusiv bineroane au anuntat ca au oprit vanzarile si productia de produse ce contin BPA.(Studiul Harvard School of Public Health poate fi citit la adresa www.ehponline.org/members/2009/0900604/0900604.pdf) Studiul Harvard School of Public Health demonstreaza ca intr-adevar nivelul de BPA creste dupa utilizarea sticlelor din policarbonati dar nu demonstreaza in nici un fel daca intr-adevar BPA conduce la apritia cancerului de san. Sunt asteptate si alte studii..

Extract din flori de mușețel cu magneziu recomandat pentru copii (cu vârsta peste 1 an), adolescenți și adulți.
Extract din flori de mușețel cu magneziu recomandat pentru copii (cu vârsta peste 1 an), adolescenți și adulți. Tratament naturist pentru afecțiuni digestive și imunitate. Inflamaţiile gâtului, rinitele şi sinuzitele pot fi tratate cu formula germană cu mușețel și magneziu în suc de fructe. Citește mai multe informații și mod de administrare.

Institutul National de Cancer si Institutul National de Sanatate si Stiinte ale Mediului au infiintat un multi-centru de studiu pentru a masura BPA si alte substante suspectate ca ar perturba sistemul endocrin. Cercetarile se desfasoara pe 1200 de fete cu varsta de noua ani dar vor dura insa pentru mai multi ani, urmand ca la final sa se arate daca expunerea la produse chimice este asociata cu modificari în dezvoltare, si în special, sa se clarifice aspectele legate de cancerul de sân.

1 comentariu

  1. Am uitat sa va spun ca fructele nu este bine sa le consumati impreuna cu mancarea cu legumele si carnea…cel mai bine este sa le consumati individual.

Scrie un raspuns: