Antibiotice naturale din alimente si plante medicinale

Antibioticele sunt substanțe care ucid bacteriile.

Antibiotice naturale din plante, alimente, vitamine

Antibiotice naturale din plante, alimente, vitamine

Cu toate că antibioticele sintetice sunt prescrise frecvent pentru o varietate largă de infecții bacteriene, există și câteva antibiotice naturale utilizate de către botaniști și practicieni ai medicinei holistice. Plantele, vitaminele și alte tratamente naturale pot fi folosite pentru a completa tratamentul medical convențional. Desigur că sunt situații grave, intervenții chirurgicale sau boli în care numai antibioticele de sinteză își au sensul. Însă prea des sunt cumpărate din farmacie fără rețetă și fără nici un rost de multe ori, la primul strănut sau la un guturai normal. De aceea, așa numitele antibiotice naturale pot fi avute în vedere ca remedii casnice în boli și situații de sănătate în care are sens să lăsăm organismul să lupte, ajutat fiind numai de plante și alimente naturale.

Având în vedere creșterea îngrijorărilor privitoare la abuzul de antibiotice prescrise, fapt ce poate duce la dezvoltarea bacteriilor rezistente la aceste medicamente, numeroși experți medicali acordă atenție alternativelor de antibiotice naturale și sigure. Majoritatea ar putea fi atât de aproape, încât le puteți găsi în grădina din spatele casei sau la magazine dedicate alimentelor sănătoase.

Echinaceea

Echinaceea este, în general, privită ca principalul antibiotic vegetal datorită proprietăților sale imuno-stimulatoare. Amerindienii au utilizat în mod tradițional echinaceea pentru a trata infecțiile interne și externe deopotrivă, potrivit University of Maryland Medical Center. Echinaceea era un remediu vegetal popular în secolele 18 și 19 și era folosită pentru tratarea infecțiilor grave precum malaria, septicemiei, difteriei, scarlatinei și sifilisului. Potrivit unei cercetări publicate în „Journal of Medicinal Food” în septembrie 2007, echinaceea este un stimulant ce susține atât răspunsurile imune înnăscute, cât și dobândite. Echinaceea poate fi utilizată pentru ameliorarea simptomelor și scurtarea duratei de manifestare a răcelilor și gripei sau poate fi administrată pentru patru-șase săptămâni pentru întărirea sistemului imunitar.

Uleiul de arbore de ceai

În medicina tradițională, uleiul de arbore de ceai a fost utilizat pentru multă vreme ca antimicrobian, iar oamenii de știință de la East London University au arătat că uleiul de arbore de ceai poate combate o bacterie rezistentă la antibiotice numită Staphylococcus aureus (MRSA), cunoscută și ca „super-microbul din spital”.

Extract din frunze de maslin (oleuropeina 500 mg / 60 capsule)

Extract din frunze de maslin (oleuropeina 500 mg / 60 capsule): vezi pret si beneficii pentru sanatate

Frunzele de măslin extract

Într-un număr din 1993 al revistei „Journal of Applied Bacteriology”, s-a precizat că frunzele de măslin întârzie dezvoltarea a două tipuri de bacterii. Mai multe studii au concluzionat că ingredientul activ din frunzele de măslin, acidul elenolic, este eficient în tratarea unei varietăți largi de infecții, fără a avea efecte secundare.

Papaya

Fructul papaya conține o sevă lăptoasă numită latex, acesta fiind un amestec de substanțe chimice. Cercetările efectuate la University of Nigeria au descoperit că extractele din aceste chimicale au un efect antibacterian semnificativ.

Taninuri

Taninurile sunt substanțe prezente în aproape toate plantele și se găsesc în doze concentrate în ceai și vin. În 1999, Dr. Augustin Scalbert a comparat rezultatele a 33 de studii care au fost realizate până la acel timp, toate referindu-se la abilitatea taninurilor de a combate infecțiile fungice, drojdiile și bacteriile. S-a demonstrat că taninurile condensate leagă pereții celulari de bacteriile ruminale, prevenind creșterea și activitatea proteazelor.

Tarhonul

Planta numită tarhon conține acid cafeic, un compus eficient împotriva virusurilor, ciupercilor și bacteriilor, după cum se precizează în „Journal of Ethnopharmacology”, în 1996. Cel mai puternic este tarhonul mexican ce conține șapte cumarine, toate având un impact semnificativ în ceea ce privește inhibarea dezvoltării bacteriilor.

Cimbrul

La fel ca și cealaltă plantă medicinală, tarhonul, cimbrul conține acid cafeic, un antimicrobian eficient. Tarhonul a fost utilizat mult timp în medicina populară la tratarea bandajelor pentru prevenirea infecțiilor și, în 1975, un farmacist german a arătat că uleiul esențial al acestei plante era atât un dezinfectant local puternic, cât și un antibiotic foarte eficient atunci când este administrat pe cale orală. De asemenea, tarhonul conține timol, substanță ce deține proprietăți antibiotice și antiseptice, ingredientul activ principal din apa de gură Listerine.

Merișoarele și zmeura

Câteva fructe de pădure și-au dovedit beneficiile antibiotice. Merișoarele au fost utilizate vreme îndelungată de către femei pentru a preveni și trata infecțiile urinare, iar în anii 1990, oamenii de știință din Tel Aviv au descoperit că fructoza monozaharidă prezentă atât în sucul de merișoare, cât și în cel de afine, inhibă dezvoltarea bacteriilor. În mod asemănător, sucul de zmeură a fost folosit ca remediu popular în Australia pentru tratarea diverselor infecții bacteriene, iar cercetătorii de la School of Biomedical Sciences din cadrul Australia’s Charles Stuart University au ajuns la concluzia că extractele de zmeură reduc semnificativ creșterea mai multor specii de bacterii, inclusiv salmonella, shigella și E. coli.

Smirna

Secole de-a rândul, smirna a fost utilizată de către botaniști și este menționată chiar și în Biblie. Este antiseptică, antibiotică și antivirală. Poate fi administrată pe cale internă, folosită la gargară sau la curățarea rănilor. The Herb Guide recomandă smirna pentru combaterea respirației urât mirositoare, bronșitei, aftelor bucale și durerilor în gât. Aceasta este un agent curativ și ajută la creșterea numărului de globule albe în sânge. Cu toate acestea, suntem atenționați să nu folosim smirna pe o perioadă mai lungă de 2 săptămâni deoarece aceasta este dură pentru rinichi.

Goldenseal

Goldenseal este o altă plantă ce se găsește adesea în compoziția antibioticelor vegetale. Aceasta are proprietăți antibacteriene și antifungice. Este utilizată frecvent de către botaniști în tratamentul sinuzitelor, infecțiilor urechii și durerilor în gât. Poate fi administrată intern și folosită la gargară sau pentru spălări vaginale. Totuși, Clayton College Herb Guide avertizează să nu fie luată în timpul sarcinii deoarece poate stimula contracțiile uterine. De asemenea, aceasta scade nivelul glicemiei și nu ar trebui consumată de către persoanele cu hipoglicemie.

Usturoiul

Usturoiul a fost utilizat în Evul Mediu ca protecție împotriva ciumei, iar Louis Pasteur i-a descris acțiunea antibacteriană încă din anul 1858. În anii 1970, cercetătorii europeni au testat usturoiul împotriva a 10 bacterii și ciuperci diferite și au descoperit că, în afara faptului că este eficient împotriva tuturor, acesta nu contribuie la dezvoltarea niciunei tulpini bacteriene rezistente. Nu doar că omoară bacteriile, ci și paraziții și infecțiile fungice. În timpul ambelor războaie mondiale, a fost cunoscut ca „penicilina rusească”. The Herb Guide susține că alicina, componenta chimică a usturoiului, este echivalentă cu 15 unități standard de penicilină. Administrată cu regularitate, este alicina este eficientă în subțierea sângelui și ajută la dizolvarea colesterolului. Un studiu publicat în numărul din iunie 2009 al revistei „Critical Reviews in Food Science and Nutrition” sugerează că usturoiul susține sistemul imunitar, iar prin capacitățile sale antioxidante poate preveni cancerul și bolile de inimă, stimulând totodată imunitatea generală.

Antibioticele sunt medicamente prescrise de către medic cu scopul de a ajuta la combaterea bacteriilor străine ce ne îmbolnăvesc. Nu doar că aceste bacterii dăunătoare ne îmbolnăvesc, ci sunt și foarte transmisibile. Anumite vitamine pot contribui la întărirea sistemului imunitar și ajuta la prevenirea bolilor sau la scurtarea duratei lor de manifestare, în cazul în care sunteți deja bolnavi. Înainte să luați orice tip de suplimente cu vitamine, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că acestea nu interacționează cu medicația actuală.

Antibioticele au intrat în uz în anii 1940 drept o cale sigură și eficientă de tratare a bolilor infecțioase. Deși antibioticele sunt benefice în tratarea infecțiilor și bolilor, de-a lungul anilor, anumite tulpini de bacterii au devenit rezistente la medicamente, după cum explică Centers for Disease Control and Prevention, sau CDC, fapt ce le face mai puțin eficiente. Anumite vitamine se comportă precum antibioticele, luptând cu invadatorii dăunători care ne îmbolnăvesc.

Vitamina C

Deși poate vitamina C nu luptă cu organismele străine în mod direct, așa cum fac antibioticele, ea ajută la reducerea duratei de manifestare a bolii la anumite persoane, precizează Office of Dietary Supplements. Nu doar că vitamina C ajută sistemul imunitar să elimine bacteriile dăunătoare, ci se comportă și ca antioxidant, distrugând radicalii liberi. Acești compuși devastatori se hrănesc cu celule normale sănătoase și cresc riscul apariției anumitor afecțiuni. Mențineți-vă sănătatea și buna funcționare a sistemului imunitar consumând cantitatea zilnică recomandată de vitamina C; bărbații au nevoie de cel puțin 90 miligrame și femeile necesită 75 miligrame zilnic.

Vitamina D

Vitamina D este cunoscută pentru rolul său în facilitarea absorbției de calciu în organism, menținând astfel oasele tari și dinții puternici. De asemenea, această vitamină puternică ajustează sistemul imunitar și vă ține departe de boli și infecții. Cantitățile adecvate de vitamina D din sistem pot inhiba dezvoltarea și răspândirea microbilor care vă îmbolnăvesc. Pentru o stare optimă de sănătatea, aveți nevoie de 600 unități internaționale, sau 15 miligrame, de vitamina D în fiecare zi, conform Linus Pauling Institute.

Vitamina E

La fel ca vitamina C, vitamina E are și ea proprietăți antioxidante în organism. Vitamina E acționează ca un antibiotic, eliminând radicalii liberi și susținând totodată funcția imunitară normală. Nivelurile scăzute de vitamina E din sânge duc la un sistem imunitar slăbit ce vă poate expune la boli și infecții, după cum afirmă Office of Dietary Supplements. Eliminați șansele de a vă alege cu un microb de iarnă luând în fiecare zi vitamina E.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.