Anghinare extract lichid beneficii

Anghinarea, cu denumire științifică: Cynara scolymus L, are numeroase proprietăți și beneficii valoroase pentru sănătate. Extractul lichid de anghinare este în mod special varianta cea mai la îndemână pentru a consuma zilnic acest aliment cu virtuți curative mai ales pentru afecțiunile hepato-biliare și metabolice.

Anghinarea (artichoke) are numeroase proprietăți nutritive. Extractul lichid de anghinare poate ajuta în tratamentul natural al problemelor de ficat, indigestie, colesterol și trigliceride prea mari.

Anghinarea (artichoke) are numeroase proprietăți nutritive.

Extractul lichid de anghinare poate ajuta în tratamentul natural al problemelor de ficat, indigestie, tranzit intestinal, colesterol și trigliceride prea mari.

Anghinarea este o plantă perenă care face parte din aceeași familie ca și floarea-soarelui (Asteraceae) și crește până la doi metri înălțime. Tulpinile sunt aspre, striate și ramificate, iar frunzele sunt relativ mari și sunt dispuse alternativ în partea superioară a tulpinii. Frunzele au o culoare verde închis pe partea superioară și gri pe partea inferioară, fiind zimțate pe margini. Florile mari sunt de fapt o colecție de flori mici, de culoare albastru-violet.

Alte denumiri: Globe artichoke, garden artichoke (Marea Britanie și Statele Unite), ætiþistill (Islanda), artischoke (Germania), artichaut (Franța), chao xian ji (China), kronärtskocka (Suedia).

Proprietăți nutritive ale plantei. Compoziție nutrienți.

Frunzele de anghinare conțin mai mulți acizi fenolici, flavonoizi (rutină, luteolină), cinarină și sesquiterpene (în special, cariofilenă și beta-selinenă). De asemenea, acestea conțin taninuri, substanțe derivate din zahăr, inulină, substanțe pe bază de mucus, fitosteroli (taraxasterol), ulei esențial, provitamina A și câteva enzime.

Cum utilizăm planta de anghinare

Planta se utilizează intern, sub formă de ceai, extract lichid, tablete sau capsule, pentru a trata afecțiunile ficatului și vezicii biliare, cum ar fi deteriorarea ficatului, ciroza, hepatita și icterul. Proprietățile anghinarei de dirijare a bilei și de protejare a ficatului se datorează substanței cinarină și acizilor clorogenic și neoclorogenic prezenți în plantă. Se consideră că aceste substanțe naturale protejează celulele ficatului de daunele provocate de radicalii liberi, consumul excesiv de alcool și de alte toxine. De asemenea, anghinarea ajută și la prevenirea calculilor biliari, iar German Commission E. recomandă utilizarea anghinarei în prevenirea problemelor recurente ce implică formarea de calculi biliari. Anghinarea a fost utilizată și ca remediu vegetal pentru indigestie, pierderea poftei de mâncare și dispepsie cu senzație de balonare, gaze intestinale, râgâit, greață, sindromul colonului iritabil, colesterolul mărit, obezitate și gută.

Extract pur, suc de Anghinare obținut prin presare la rece. Fără conservanți! Doar cu suc de lămâie. Produs de Alnavit Germania, distribuit proDietaBio.ro. Citiți mai multe informații și beneficii pentru sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor.
Extract pur, suc de Anghinare obținut prin presare la rece din plante crescute în ritmul lor NATURAL, ORGANIC, pe câmpuri netratate. Suc fără conservanți! Doar cu suc de lămâie. Produs de Alnavit Germania, distribuit de proDietaBio.ro (cu plata la curier și transport numai 10 lei). Citiți mai multe informații și beneficii pentru sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și detoxifierea organismului, tratament naturist de 11 zile per sticlă.

Anghinarea ajută la reglarea colesterolului. Este “Prietena ficatului”.

Beneficiul pentru sănătate cel mai des corelat cu extractul de anghinare este abilitatea sa de a scădea colesterolul. Colesterolul este o moleculă de grăsime prezentă în mod natural în corp. Acesta are o textură ceroasă și deține o funcție biologică importantă în digestia mâncării. El ajută organismul să producă vitamina D, hormoni și contribuie la digerarea alimentelor. Totuși, prea mult colesterol în sânge poate duce la mai multe boli, cum ar fi boala coronariană. Datorită texturii sale fizice, colesterolul se poate atașa de pereții arterelor care duc către inimă, formând placa de aterom. Rezultatul acumulării de placă de aterom constă în riscul crescut de infarct și accident vascular cerebral.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Rezultate atestate de studii

Un articol publicat în februarie 2013, în „International Journal of Food Sciences and Nutrition”, a pus în discuție un studiu care a descoperit că o doză de 250 miligrame de extract de anghinare poate ajuta la reglarea nivelurilor de colesterol din sânge. În cadrul studiului, realizat pe 92 de subiecți umani de-a lungul a opt săptămâni, cercetătorii au descoperit că nivelurile de colesterol total s-au diminuat, iar nivelurile de lipoproteine cu densitate joasă, sau colesterol LDL, care contribuie la acumularea plăcii de aterom, au scăzut și ele. Cercetătorii au descoperit și o creștere semnificativă a nivelurilor de lipoproteine cu densitate ridicată, sau colesterol HDL, care ajută la îmbunătățirea sănătății arterelor. Aceste descoperiri i-au determinat să concluzioneze că extractul de anghinare poate contribui la ținerea sub control a unor niveluri de colesterol mărite.

Extractul de anghinare ameliorează dispepsia funcțională (indigestia)

Dispepsia, uneori numită simplu indigestie, se caracterizează prin simptome precum balonare, apetit scăzut, greață și probabil diaree sau constipație. Un articol publicat în „Alimentary Pharmacology and Therapy”, în 2003, a descris un studiu realizat la scară largă și desfășurat timp de șase săptămâni, în care persoanele care sufereau de dispepsie funcțională au observat ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții după ce au luat 320 miligrame de extract de anghinare. Aflând că simptomele dispepsiei s-au ameliorat considerabil în comparație cu grupul de control, cercetătorii au ajuns la concluzia că extractul de anghinare poate ajuta la ameliorarea simptomelor la persoanele care suferă de dispepsie.

Ajută digestia

Un studiu prezentat în 2010, în „Biological and Pharmaceutical Health”, a descoperit că rata de vindecare la cobaii cu leziuni ale tractului digestiv a crescut după ce li s-a administrat extract de anghinare. Cercetătorii au descoperit că dozajul între 125 și 500 miligrame de extract de anghinare per kilogram corp duce la îmbunătățirea sănătății mucusului prezent în mucoasa gastrică. Efectele extractului au fost observate la subiecți sănătoși, precum și la subiecți cu leziuni cauzate de stres.
Extractul de anghinare este renumit și datorită beneficiilor diuretice. Un diuretic este orice substanță chimică sau compus care ajută la producția de urină în corp. Deși probabil acest lucru nu pare a fi ceva pozitiv, astfel organismul uman excretă multe impurități. Urina este un produs secundar al rinichilor, care, în principal, ajută corpul să elimine deșeurile solubile. Uneori, este posibil ca organismul să nu excrete suficientă urină pentru a scăpa de toate impuritățile. Un diuretic va ajuta la creșterea conținutului urinei, astfel încât corpul să scape de mai multe toxine și compuși nedoriți în timpul urinării. Acest lucru face ca extractul de anghinare să fie excelent pentru persoanele a căror urină tinde să aibă un conținut format preponderent din apă (fapt ce poate fi observat din culoarea deschisă a urinei) și pentru persoanele cu boli de rinichi.

Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. Pentru adulți, adolescenți și copii. Disponibil cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Extractul de anghinare este eficient pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai complexe organe ale corpului și are un rol crucial în menținerea sănătății sistemului imunitar. Atunci când toxinele se acumulează în ficat, acesta nu mai poate funcționa adecvat. Potrivit Natural Detox, semnele că ficatul are nevoie de o curățare sunt durerile de cap, oboseala, amețeala, sindromul premenstrual, iritațiile pielii, gura uscată și digestia lentă. Producția de bilă, stimulată de extractul din frunze de anghinare, aduce beneficii ficatului, ajutându-l să elimine toxine. Acesta încurajează absorbția de nutrienți din mâncare, precum și digestia grăsimilor, și poate fi utilizat împotriva constipației cauzate de funcționarea slabă a ficatului.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Anghinarea a fost considerată un supliment vegetal bun în tratamentul pentru diabet deoarece planta poate avea un efect semnificativ de reducere a glicemiei.

Scrie un raspuns: