AMLA extract

Amla fructAmla ( Emblica officinalis Gaertn.) este o plantă folosită de secole în formule ayurvedice indiene tradiționale pentru prevenirea și tratarea multor boli inflamatorii ca și pentru sănătatea aparatului digestiv. Fructul comestibil de amla are un conținut foarte ridicat de vitamina C, este intens energizant și are o puternică activitate antioxidantă benefică în organism. De fapt, Amla Berry este una dintre cele mai mari surse naturale de vitamina C. Acesta conține de 20 ori mai multă vitamina C decât o portocală. Folosind Amla în mod regulat puteți obține o digestie bună. Spre deosebire de ghimbir, amla nu este înțepător. Persoanele care nu tolerează alimente cu prea multă aciditate (citrice, roșii) pot tolera bine Amla și își pot îmbunătăți digestia. Amla ajută, de asemenea, la detoxifierea ficatului și a organismului și ne protejează de apariția bolilor cardiovasculare prin faptul că ajută la scăderea colesterolului.

Proprietăți și beneficii aduse de amla

Extractul de amla a atras atenția cercetătorilor care au evidențiat proprietățile și beneficiile aduse de această plantă. Unul dintre studiile de referință este publicat în British Journal of Nutrition (Volume 110 / December 2013, pp 2201-2206). Acest prestigios studiu a evaluat proprietățile anti-inflamatorii și anticoagulante ale extractului de fructe Amla. Extractul de fructe Amla  (50 mg / kg greutate corporală) a redus în mod semnificativ concentrațiile de citokine pro-inflamatorii TNF-α și IL-6 în ser. Aceste rezultate sugerează faptul că extractul de fructe Amla poate fi un anticoagulant eficient și agent anti-inflamator. Și oamenii de știință de la Societatea Taiyo Kagagaku raportează faptul că extractele de amla bogate în polifenoli au exercitat efecte anti-inflamatorii.

Amla sau Emblica officinalis mai este denumit și Phyllanthus Emblica sau coacăz indian. Este folosit în mod tradițional și pentru sănătatea aparatului digestiv, a celui cardiovascular, pentru sănătatea ochilor precum și în facilitarea tusei sau reducerea inflamației gâtului și a oricărui tip de inflamație.

Frumusețe și imunitate cu Amla

Extractul de Amla are proprietăți curative benefice căci este bogat în vitamina C și nenumărați fitonutrienți. Colagenul din amla ajută pielea să își mențină elasticitatea și de aceea amla se regăsește și în multe produse cosmetice bio. Extractul de Amla conține o cantitate mare de vitamina C care este benefică pentru piele, deoarece reduce pomeții căzuți, ridurile sau pilea moleșită. Vitamina C este, de asemenea, cunoscută ca un puternic anti-oxidant, care poate lupta împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc prematur organismul. Amla este un supliment alimentar care ajută sistemul imunitar să funcționeze mult mai eficient.

Extract de amla tonic si energizant
Extract de amla tonic si energizant >> citeste mai multe informatii si afla pret <<

Extractul de Amla poate ajuta la digestia alimentelor și la absorbția vitaminelor din alimente. De aceea, amla este folosit nu numai ca și supliment alimentar sub formă de capsule dar și în iaurturi, cereale, gemuri, pudre proteice și chiar înghețată. Extractul de amla apare și în multe produse cosmetice (inclusiv șampoane) pentru că oferă strălucire, sănătate și vigoare. Băuturile energizante sau capsulele energizante naturale dedicate sportivilor, șoferilor, persoanelor care lucrează în stres conțin și ele extract de amla.

Amla – venerat în India

Dintre toate plantele Ayurveda, amla este considerat a fi cel mai important Rasayana. Rasayana sunt ierburi, condimente și fructe cu proprietăți anti-îmbătrânire, folosite în India pentru a spori starea generală de sănătate, vitalitate și longevitate. În textele ayurvedice vechi se spune că dintre toate rasayana, Amla este cea mai bună plantă pentru întinerire. Copacul din care provin aceste fructe de padure este, de fapt, venerat în India. Amala Ekadashi este chiar și numele pentru începutul festivalului de vacanță Holi în India, unde oamenii oferă ca ofrandă boabe de Amla. Amalaka Ekadashi sau Amalaki Ekadashi este o zi sfântă hindus, sărbătorită în ziua 11 ( Ekadashi ) din Luna în creștere (februarie-martie). Se crede că arborele de Amla este locuința divinităților iubirii, Krishna și Radha. Un beneficiu adus de Amla este acela că funcționează foarte ușor, are scopul de a readuce corpul înapoi în echilibru și nu are efecte secundare. Conform tradiției ayurvedice, Amla este unic prin faptul ca stimulează 5 gusturi găsite în Ayurveda și îmbunătățește toate cele 7 țesuturi ale corpului.

Scrie un raspuns: