Alimente diuretice pentru tratamentul rinichilor

Tratamentul afecțiunilor rinichilor ar trebui să se bazeze și pe o dietă sănătoasă care să includă alimente diuretice sau bogate în enzime benefice.

Rinichi tratament natural. Remedii naturale și plante diuretice.
Rinichi tratament natural. Remedii naturale și plante diuretice.

Fructele precum pepenele roșu, cireșele, strugurii, ananasul, merișoarele (afinele roșii) sau legumele precum țelina, castraveții, tomatele pot ajuta în tratamentul natural al afecțiunilor rinichilor inflamați sau afectați de infecții. Verdețurile precum pătrunjelul sau condimentele precum turmericul (curcuma) sunt și ele recomandate de nutriționiști.

Rinichii, organele a căror formă ne amintește de boabele de fasole, sunt localizați pe partea posterioară a cavității abdominale și îndeplinesc funcții foarte importante în organism. Sunt responsabili cu eliminarea toxinelor și a substanțelor nefolositoare din sânge. În plus, rinichii eliberează hormoni importanți – eritropoietina, renina și calcitriolul. Acești hormoni joacă un rol cheie în menținerea unei bune stări de sănătate. Rinichii lucrează împreună cu celelalte organe în mod constant pentru a regla tensiunea arterială, pentru a crește producția de hematii și pentru sintetizarea vitaminei D.

Rinichii sunt organe care se curăță singure. Pentru a susține această funcție a lor, trebuie să consumați apă și lichide suficiente, inclusiv fructe și legume.

Pe lângă eliminarea toxinelor, curățarea naturală și eficientă a rinichilor poate ajuta la menținerea sub control a tensiunii arteriale și îmbunătățirea funcționării tractului urinar și a vezicii urinare. Când inflamația este scăzută, tensiunea arterială poate fi de asemenea redusă.

Ajutați rinichii cu alimente diuretice naturale

Mai multe alimente au proprietăți diuretice care susțin urinarea sănătoasă și reduc inflamația ce poate apărea în urma unor boli renale. Consumați pătrunjel, țelină, pepene roșu, ananas, cireșe, tomate, struguri, castraveți, frunze de păpădie și fenicul pentru a reduce inflamația în tot corpul.

Înainte de a consuma cantități mari de alimente cu efect diuretic, contactați un medic, în special dacă luați medicamente diuretice sau pentru diminuarea tensiunii arteriale.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro

Ananasul

Ananasul este bogat în enzima naturală bromelaină, recunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii. În cazul bolilor renale, bromelaina poate ajuta în reducerea depozitelor amiloide din rinichi, după cum precizează un raport din 2008 despre amiloidoză al Universității Maryland Medical Center (UMMC). Amiloida este un tip de proteină ce se dezvoltă în întreg organismul odată cu înaintarea în vârstă și poate duce la amiloidoză, o boală incurabilă. Bromelaina este adesea coroborată cu turmericul, un condiment cu proprietăți antiinflamatorii ce amplifică acțiunea ambelor suplimente, adaugă UMMC. Bromelaina din ananas și turmericul pot subția sângele, așadar nu le consumați dacă luați medicamente care au același efect, decât sub supravegherea unui medic.

Adăugați turmeric în laptele de la micul dejun și în orice mâncare de casă! Este galben, are un gust neutru și are certe proprietăți anti inflamatorii și de detoxifiere. Citiți aici mai multe despre turmeric (curcuma) și de unde puteți cumpăra.
Ananasul se găsește în orice supermarket sau magazin cu fructe și poate fi consumat tot timpul anului. În zilele în care nu reușiți să mâncați ananas proaspăt puteți lua capsule naturale, suplimente alimentare din ananas cu bromelaină produse de Medicura Germania. Citiți mai multe despre » beneficiile ananasului.

Merișoarele

Merișoarele și sucul acestora au fost folosite multă vreme în tratamentul infecțiilor tractului urinar. Merișoarele au un conținut ridicat de vitamina C, antocianine (compuși cu un puternic efect antiinflamator) și potasiu, sodiu și fosfor. Aceste minerale sunt toate importante pentru o funcționare normală a rinichilor, dar și pentru reglarea tensiunii arteriale, una dintre funcțiile principale ale rinchilor. În plus, merișoarele și sucul de merișoare pot preveni și dizolva calculii renali, potrivit unui studiu pe acest subiect publicat în 2003, în Revista Britanică de Urologie. Dacă beți suc de merișoare, studiul ne arată că trebuie să consumați numai suc neîndulcit și fără alte adaosuri.

Pătrunjelul

Pătrunjelul este un puternic diuretic natural care poate ajuta rinichii. Ajută la creșterea producției de urină pentru a elimina bacteriile și microbii din rinichi. Efectele diuretice ale pătrunjelului se datorează conținutului acestuia de apiol și miristicină. Puteți include această plantă aromată în salate sau alte feluri de mâncare. Notă: Evitați consumul excesiv de pătrunjel dacă sunteți însărcinată.

Țelina

Țelina este un aliment cu proprietăți diuretice naturale. Ajută la îndepărtarea toxinelor și a substanțelor dăunătoare din organism, crescând eliminarea de urină. În plus, țelina conține nutrienți esențiali care stimulează rinichii. De fapt, consumul regulat de țelină poate preveni formarea calculilor renali și infecțiile. Beți un pahar de suc de țelină în fiecare zi, timp de câteva săptămâni. Puteți alege și tinctura de țelină bio fără zahăr și fără alcool.

Turmericul

Turmericul este o altă plantă recunoscută pentru proprietățile anti-inflamatorii purificatoare, un condiment de culoare galbenă folosit din cele mai vechi timpuri. Turmericul (curcuma) curăță rinichii, detoxifică ficatul și purifică sângele. Mai mult decât atât, are proprietăți antiinflamatorii care ajută la prevenirea și tratarea inflamațiilor și infecțiilor rinichilor.

Amestecați o linguriță de turmeric cu suc de fructe sau ceai, adăugați puțin piper și puțină miere autentică. Consumați acest amestec o dată pe zi, timp de câteva săptămâni. O altă metodă este să adăugați câte o jumătate de linguriță de pudră de turmeric și pudră de ghimbir în 2 cești de apă călduță. Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie și o lingură de sirop de arțar. Consumați o dată pe zi, timp de câteva săptămâni. De asemenea, puteți adăuga turmeric în orice mâncare.

Scrie un raspuns: