Alimentatia fara gluten pentru copii. Retete fara gluten

Alimentația fără gluten și dieta specială pentru copii implică un plan de alimentație oarecum dificil de urmat. Nu este deloc ușor să oferim alimente fără gluten pentru bebeluși și copii aflați în creștere, alimente speciale care să fie pe gustul acestora și la un preț optim.

Alimentația fără gluten pentru copii. Pizza cu aluat rețeta fără gluten.
Alimentația fără gluten specială pentru copii, alimente fără gluten pentru bebeluși și copii aflați în creștere. Pizza cu aluat fără gluten rețeta rapidă și pregătire în doar 5 minute.

Părinții copiilor cărora li se recomandă alimentație fără gluten se confruntă cu probleme majore: încearcă să-i încânte și să-i hrănească pe cei mici cu alimente nutritive și sănătoase, însă copiii mici pot fi pretențioși și năzuroși, refuzând categoric anumite alimente care de altfel sunt chiar sănătoase. Și în plus față de faptul că ai noștri copii preferă doar câteva alimente, acestea trebuie să fie și lipsite de gluten! Ce se poate face? Pentru alimentația fără gluten a copiilor, este foarte important să vă consultați cu medicul copilului dumneavoastră sau să cereți recomandări unui nutriționist specializat.

Ce este boala celiacă? Cum se manifesta la copii?

Boala celiacă (CD) este o afecțiune cronică. Vorbim despre o boală autoimună care este rezultatul răspunsului sistemului imunitar la ingerarea de gluten (o proteină găsită în grâu, secară și orz). Acest răspuns la acțiunea glutenului în intestinul subțire duce la malabsorbția substanțelor nutritive și la probleme legate de sănătate. Boala este permanentă și acționează în intestinul subțire de fiecare dată când glutenul este ingerat, indiferent dacă simptomele sunt sau nu prezente.

În România, grâul este unul dintre cele opt cele mai comune alimente la care se produc alergii. Adoptarea unei diete speciale de către copii, a unei alimentații specifice fără gluten, reprezintă cel mai optim tratament disponibil acum. Asta înseamnă eliminarea din alimentația zilnică a tuturor produselor din: grâu, secară, orz. Alimente comune cu gluten: pâine și alte produse de panificație, biscuiți, prăjituri, gogoși,produse de patiserie, cereale pentru mic dejun, clătite și vafe, paste și pizza standard.

Dieta fără gluten. Copiii nu iau în greutate și nu cresc în înălțime atât cât ar trebui conform vârstei și eredității.

Dieta fără gluten poate fi dificilă și nu este întotdeauna ușor de echilibrat, în special în ceea ce privește vitaminele. Desigur, alegeți acele alimente care funcționează pentru dvs. și familia dvs. Principala preocupare a părinților este aceea legată de faptul că ai lor copii nu iau în greutate și au o înălțime mai mică decât media. Alergia la gluten și boala celiacă pot avea un efect nedorit: copiii mănâncă dar corpul lor nu poate absorbi substanțele nutritive și atunci nu iau în greutate și nici nu cresc în înălțime atât cât ar trebui conform graficului de vârstă! Iată un motiv serios de a încerca și urma dieta fără gluten, indiferent de cât de năzuroși sunt prichindeii.

Exemple de rețete fără gluten și meniu zilnic format din alimente fără gluten care sunt preferate de copii:

La micul dejun copiii care preferă cerealele cu lapte pot alege biluțe de orez bio fără gluten sau din porumb. Astăzi găsim cereale cu ambalaje foarte simpatice și gust delicios, așa încât micul dejun din zilele de grădiniță sau de școală să fie servit foarte rapid și să fie deosebit de nutritiv!

– La prânz sau cină Pizza fără gluten este favorita copiilor în mod cert. Dar unde găsim aluat de pizza fără gluten? Îl putem pregăti chiar noi acasă. E simplu, putem face asta chiar o singură dată pe săptămână, apoi tăiem aluatul în bucăți individuale și îl punem la congelator. Aluatul congelat se păstrează foarte bine pentru a putea fi pus la cuptor oricând dorim. Ma Vie sans Gluten are Mix Pizza Bio, făină specială pentru pizza fără gluten. Ingrediente: făină de orez albă bio, faină de orez semi-integrala bio, amidon de tapioca bio, făină de mazare bio, praf de copt bio (amidon de porumb bio, tartrat de potasiu, bicarbonat de sodiu), Mix’Gom bio (psyllium blond bio, guma de acacia bio), drojdie de bere uscata și devitalizata de hrișcă bio și de quinoa bio, sare de mare. Nu e nevoie de nici un alt ingredient separat, aluat fin si neted, gata în 5 minute. DISPONIBIL în site www.proDietaMagazin.ro

Metoda de preparare rapidă, rețeta de aluat de pizza fără gluten:

Ingrediente: 120 g Amestec pentru pizza + 11 cl de apă caldă + 1 linguriță ulei de măsline + 1 linguriță suc de lămâie.

Pasta de dinti speciala cu plante medicinale, propolis, menta naturala.
Pasta de dinți specială pentru copii BIO cu plante medicinale, propolis, mentă naturală. Vezi prețuri, mod de livrare rapidă și mai multe opțiuni pe www.proDietaBio.ro

Cum se prepară blatul de pizza fără gluten: Se amestecă ingredientele în ordinea de mai sus, adăugând treptat până la omogenizare. Se frământă până când aluatul este neted și ușor lipicios. Se pune aluatul între o foaie de copt și o folie de plastic, apoi întindeți cu sucitorul. Această tehnică simplă împiedică aluatul să se lipească. După îndepărtarea foliei adăugați umplutura și apoi coaceți 20-25 minute în cuptor încălzit la 210°C. În cazul în care umplutura este umedă (legume apoase, etc), puteți coace aluatul 10 minute înainte de a adăuga sosul de roșii și ingredientele preferate de pizza. Produsele certificate și garantate fără gluten din gama “Ma vie sans gluten” sunt realizate în ateliere specifice, sub control strict astfel încât produsele finale să fie garantate cu mai puțin de 20ppm (20 părți pe million) de gluten.

Făină specială pentru aluat de pizza fără gluten. Prepară și rețete de casă de prăjituri și torturi cu blat pufos fără gluten. Făina specială poate fi livrată rapid de la www.proDietaMagazin.ro
Făină specială pentru aluat de pizza fără gluten. Prepară și rețete de casă de prăjituri și torturi cu blat pufos fără gluten. Făina specială poate fi livrată rapid de la www.proDietaMagazin.ro/fara-gluten

Sfaturi pentru părinții care pregătesc rețete fără gluten pentru copiii lor

  • Exemplu de garnitură fără gluten pentru masa de prânz sau cină. Cus cus din năut și linte, porumb, orez ori din hrișcă fără gluten reprezintă opțiuni extraordinare de garnitură pentru carne, pește sau legume.
  • Părinții care doresc să gătească preparate de casă cu bază de aluat fără gluten pot folosi făină bio de quinoa sau de hrișcă (dublată de drojdie specială pentru hrișcă și quinoa fără gluten). Aluaturile și preparatele dvs vor fi nu numai fără gluten, dar mai ales deosebit de bogate în proprietăți nutritive valoroase, vitamine, minerale, proteine, fibre.
  • Rețetele de paste fără gluten trebuie să fie realizate cu produse de calitate premium. Pastele fără gluten din ovăz, porumb și orez sunt cel mai des întâlnite dar vă recomandăm și pastele din mazăre, linte, soia, fasole sau năut! Sunt ideale pentru întreaga familie, nu numai pentru copii, pentru că au foarte multe fibre, vitamine, minerale și proteine vegetale de cea mai bună calitate.
Pastele din legume, leguminoase, hrisca, quinoa sunt o specialitate cu multe proprietati nutritive!
Pastele din legume, leguminoase, hrisca, quinoa sunt o specialitate cu multe proprietati nutritive! >> Vezi preturi si variante in magazinul online cu livrare rapida www.prodietamagazin.ro/paste-fara-gluten <<
  • Ce punem la pachețelul de școală sau grădiniță al copiilor care au nevoie doar de alimente fără gluten? Există foarte multe sortimente de biscuiți fără gluten cu cremă de ciocolată cu alune sau fructe dar și crackers sărați din orez cu ulei de măsline sau legume.
  • Ce desert de casă fără gluten putem pregăti pentru copii cu boală celiacă sau cu alergie la gluten? Făina de grâu este cel mai des folosită dar găsim și făină specială pentru produse de patiserie de casă așa încât să fim siguri că rețetele vor fi un succes!
Produse fara gluten cu certificare BIO. Vezi peste 300 sortimente alimente fara gluten.
Produse fara gluten cu certificare BIO (dulciuri, biscuiti, faina, paine, grisine, cereale, paste, etc.). Vezi peste 300 sortimente alimente fara gluten in >> magazinul online cu livrare rapida www.prodietamagazin.ro/fara-gluten <<
  • Cel mai important, asigurați-vă că alimentația zilnică fără gluten a copilul dvs. este adecvată din punct de vedere nutrițional pentru un copil în creștere.

Scrie un raspuns: