Alge marine

Algele marine, adevărate legume din mare, sunt consumate de mii de ani în bucătăria asiatică și cea a țărilor nordice. După ce nutriționiștii au descoperit că în alge marine regăsim mult mai mulți nutrienți decât în tradiționalele legume cultivate pe pământ (fie ele și bio), algele de mare sau lacuri sărate au început să fie consumate din ce în ce mai mult și de către europeni și americani.

Algele marine pot fi folosite în:

  • Alimentaţie: salate, supe, sosuri, antreuri, sushi;
  • Ca supliment alimentar: ceai, capsule;
  • Băi generale (aduc un plus de tonifiere și hrănesc pielea, reglează sebuumul);
  • Tratamente cosmetice și măști pentru SPA.

Alge marine mancareAlgele marine aduc foarte multe beneficii nutritive, fiind valoroase pentru o alimentație completă și variată, pentru frumusețe, sănătatea oaselor și a pielii, echilibrul hormonal, arderea grăsimilor, prevenirea bolilor, tratamente cosmetice. Algele marine sunt de cele mai multe ori brune (maro) sau verzi. Algele brune (Phaeophyceae) cuprind circa 1500 specii, cea mai cunoscută și folosită fiind Fucus vesiculosus (numită și bladderwrack) din familia Fucaceae. Alga marină brună poate fi considerată și plantă medicinală. Crește pe coastele mării Nordului, coastele nordice ale oceanului Atlantic și Pacific și conține vitaminele C, B1, B2, B6, B12, minerale precum fier, calciu, magneziu, oligoelemente precum crom, seleniu, iod, zinc.

Există peste 20 de tipuri de alge marine comestibile iar cele mai comune tipuri de alge sunt cele brune, nori, kombu, kelp, dulce și Irish moss. Unele tipuri de alge marine au mai mult calciu decât brânza, mai mult fier decât carnea de vită și mai multe proteine decât ouăle. În plus, algele marine sunt o sursă foarte bogată de macronutrienți pentru că extrag o infinită varietate de nutrienți din apele mărilor și oceanelor (motiv pentru care mai sunt numite și “apă de mare concentrată”).

Iată câteva motive pentru a consuma alge de mare: reduc nivelul de colesterol rău, detoxifiază organismul, reduc retenția de apă și ajută la slăbire.

Interesant este faptul că algele de mare nu sunt nici plante nici animale și că deși le consumăm cantități mici, aportul de substanțe nutritive valoroase extrase din apa mărilor, oceanelor sau lacurilor sărate este foarte mare! Marea calitate a algelor este conţinutul bogat în compuşi minerali, al căror principal rol este regenerarea, motiv pentru care algele marine sunt foarte mult folosite și în industria cosmetică – creme, șampon, gel, balsam, tratament anti acnee, dar mai ales măști în tratamente SPA.

Nori – alge marine pentru frumusețea pielii

Foarte cunoscute pentru că sunt folosite ca ambalaj exterior pentru sushi, algele nori pot reprezenta o gustare benefică pentru sănătatea pielii. O singură foiță de alge marine nori are aceeași cantitate de Omega 3 precum două fructe avocado întregi! Acizii grași esențiali Omega 3 din nori crează o barieră naturală de ulei pentru pielea noastră, ajutând la reducerea acneei sau combaterea tenului uscat. Mai mult, nori ajută la reducerea producției de compuși inflamatorii de către organism, compuși care afectează vizibil pielea.

Wakame – algele femeilor

Algele numite wakame arată ca un spanac alunecos și sunt folosite în mod tradițional în bucătăria japoneză în celebra supă miso sau în salate. Algele wakame au efect diuretic, ceea ce implică reducerea cantității de apă din organism. În plus, previn și elimină balonarea, au efect benefic în prevenirea osteoporozei datorită conținutului mare de calciu și magneziu, fiind promovate mai ales ca un aliment destinat în primul rând femeilor. Acest tip de alge marine reprezintă una dintre puținele surse non-animale bogate în vitamina B12, fiind de aceea recomandat și vegetarienilor sau veganilor.

Kombu – pentru slăbire și echilibru hormonal

Kombu sunt alge brune lungi, groase care accelerează metabolismul şi ajută la slăbit. Sunt valoroase pentru conținutul natural de iod marin care este necesar pentru a produce doi importanți hormoni tiroidieni care controlează metabolismul. Organismul nostru nu produce iod și de aceea este recomandat să-l obținem în mod natural din alimente (și nu artificial din sarea albită și iodată din supermarket). Sunt multe persoane care suferă de deficit de iod și care au probleme cu tiroida iar iodul din kombu le poate fi de ajutor pentru o sănătate foarte bună. De asemenea, algele kombu conțin un pigment natural numit fucoxanthin care poate stimula producerea unei proteine ​​implicate în metabolismul lipidic (adică ne poate ajuta să pierdem din grăsimea corporală).

Alge brune capsule pret
Alge brune capsule la un pret mic sau alimente cu alge, gomasio >> citeste aici mai multe detalii <<

Regăsim alge în toate magazinele dedicate produselor naturale sănătoase iar dacă nu vă place gustul lor sau nu aveți timp să le gătiți le puteți lua sub formă de capsule pentru a vă întări sănătatea cu valoroasele lor substanțe nutritive. Atunci când ne gândim la alge marine ne vin în minte măștile cosmetice, tratamentele spa, sushi sau o mâncare verde deloc apetisantă pentru europeni. De aceea, algele brune sunt concentrate și în capsule, la un preț foarte bun, pentru a beneficia de toate proprietățile lor nutritive, de oligoelemente, minerale, vitamine, Omega 3.

2 Comentarii

  1. Buna. Caut o combinatie de trei alge in capsule. Nori, Wakame si Kombu. Ma poate ajuta cineva ? Nu reusesc sa le gasesc nici impreuna nici separat. Va multumesc.

Scrie un raspuns: