Alge kelp: pudra, capsule, pret, proprietati, beneficii

Alga marină Sea Kelp este o sursă naturală de vitamine și iod care contribuie la buna funcționare a glandei tiroide. Aportul de iod organic este potrivit pentru funcționarea normală a tiroidei. Algele kelp aduc beneficii pentru că au peste 60 de elemente și minerale și 21 de aminoacizi. Algele kelp se găsesc și sub formă de spaghete, însă varianta de capsule care este mai comodă și practică.

Algele kelp sau pur și simplu „kelp” sunt ceea ce Phyllis Balch descrie în cartea sa, „Prescription for Dietary Wellness”, drept alge brune sau roșii, cu aspect de frunze.

Kelp, alge marine și alimentație sănătoasă.
Kelp, alge marine și alimentație sănătoasă.

Kelp aparține familiei Laminariaceae și se găsește sub mai multe forme, toate comestibile, uneori sub numele de kombu, konbu, wakame, haidai sau qundaicai. Algele kelp sunt disponibile ca alimente crude sau gătite, sau sub formă de capsule, pudră sau tablete. Tabletele reprezintă o metodă bună de a lua kelp dacă nu vă place gustul algelor sau nu aveți timp să le gătiți. Indiferent de modalitatea în care consumați kelp, acesta are numeroase beneficii pentru sănătate.

Nu numai fructele și legumele sunt bogat în vitamine, ci și algele kelp!

Kelp este bogat în vitaminele A, B, C, D, E și K. În special, conținutul de vitamina C este mare. Toate aceste vitamine sunt necesare pentru susținerea sistemului imunitar, unul dintre beneficiile principale ale algelor kelp. De asemenea, kelp este bogat în magneziu. Dacă vă aflați sub tratament cu medicamente ce subțiază sângele, nu introduceți kelp în alimentație fără a discuta în prealabil cu un medic, deoarece kelp conține vitamina K.

Minerale din ape oceanice

Kelp (Kombu) sunt alge marine mari care cresc în ape bogate în nutrienți cum ar fi apele marine și oceanice de mică adâncime. Algele kelp sunt bogate în mineralele care se găsesc și în apele marine: iod, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, zinc, silicon, crom, seleniu, bariu și fier. Cantitatea mare de iod din kelp asistă producerea de hormoni tiroidieni, fapt ce poate îmbunătăți funcționarea slabă a tiroidei sau trata gușa și cretinismul.

Știați că…

Alginatul, agarul și caragenanul sunt geluri conținute de kelp, cu scopul de a contribui la susținerea sănătății gastrointestinale și de a ajuta digestia. Agarul and caragenanul, în special, vă pot fi familiare deoarece sunt ingrediente frecvent utilizate în alimente. Potrivit lucrării lui Balch, „Prescription for Dietary Wellness”, kelp este un demulcent. Acest lucru înseamnă că ameliorează și tratează membranele mucoase inflamate și poate ajuta la calmarea erupțiilor cauzate de herpes.

Beneficii pentru sănătate aduse de kelp

Alte beneficii pentru sănătate ale algelor kelp includ aportul lor în eliminarea mucusului în exces din corp, scăderea tensiunii arteriale, tratarea artritei și reumatismului și stimularea vindecării eficiente a pielii datorită conținutului de germaniu, care stimulează funcția imunitară și combate cancerul. De asemenea, algele kelp pot fi utilizate la reducerea efectelor radiațiilor și chimioterapiei asupra organismului.

Multi Vitamine cu Minerale si Fier. Vitamina A, Vitamina C, Vitamina D, Vitamina E, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B3, Vitamina B6, Vitamina B12, Acid pantotenic, Vitamina K, Acid folic, Calciu, Fier, Crom, Iod, Magneziu, Zinc, Seleniu, Cupru, Molibden, Mangan, Potasiu, Biotina. Doza zilnică recomandată: 1 comprimat. Ţara de origine: SUA. Producător: Swanson Health Products U.S.A. Vezi mai multe infromații, preț și beneficii pentru sănătate.

Cum putem consuma alge kelp?

Algele kelp pot fi consumate sub formă de tăiței și în cadrul curelor de slăbire! Tăițeii din alge kelp bogate în minerale marine, au doar 17 calorii. Tăițeii nu au miros! Au gust total neutru, prin urmare pe cât de delicios este sosul adăugat (dressing sau legume), pe atât de delicioase sunt și pastele tăiței! Sănătate și dietă în același timp! Secretul meselor dietetice care țin de foame: paste cu puține calorii (dacă pastele clasice au peste 350 calorii/100 gr, pastele din alge marine kelp au 17 calorii/100 gr si sunt mult mai bogate în vitamine, inclusiv cele din complexul B, calciu, minerale din apa mării, magneziu, iod, zinc, fier). Tăițeii din alge marine kelp sunt subțiri, lungi și transparenți (cum ar fi pastele de orez înainte de a fi gătite). Au o consistență similară cu spaghetele foarte subțiri fierte al dente și un pic crocante.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale algelor kelp sub formă de tablete este posibilitatea de a le purta oriunde. Tabletele cu kelp vă scapă de gătitul și asezonarea algelor, precum și de grija depozitării lor. Trebuie doar să păstrați tabletele kelp într-un recipient opac, închis ermetic.

Scrie un raspuns: