Alfalfa, Lucerna: proprietati si beneficii

Germenii de alfalfa sunt ușor de obținut cu borcanul special pentru germinare și cu semințe bio. Alfalfa germeni sunt delicioși dar și utili pentru tratamentul artritei și problemelor renale.

Alfalfa (lucerna) se găsește sub diferite forme: semințe, germeni, frunze, pudră (pulbere) și extracte. Deși este un super aliment, alfalfa are un preț accesibil chiar și în varianta bio. Putem pregăti acasă germeni de alfalfa cu ajutorul doar al unui borcan. Citiți aici cum pregătim acasă germeni de alfalfa. Dacă nu avem timp să pregătim germeni, putem folosi pudră de alfalfa (lucernă) bio. Alfalfa, lucernă bio.

Sandwich cu germeni de alfalafa este ușor de pregătit cu borcanul special pentru germinare și cu semințe organice.
Sandwich cu germeni de alfalafa este ușor de pregătit cu borcanul special pentru germinare și cu semințe organice.

Alfalfa este o plantă ale cărei rădăcini cresc la 20-30 de metri adâncime, hrănindu-se cu minerale care nu sunt disponibile la suprafață. Din acest motiv, cuvântul arab „alfalfa” se traduce „părintele plantelor”. Alfalfa este bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți care joacă un rol vital în creșterea și întărirea oaselor, precum și în menținerea sănătății organismului.

Alfalfa este cunoscută după denumirea sa științifică, Medicago sativa, precum și sub numele obișnuite de lucernă, iarba-bivolului și medicamentul violet. Aparține familiei leguminoase și este nativă din Asia de Vest și partea de est a Mediteranei, deși acum crește în toată lumea. Planta are o tulpină lemnoasă, frunze înguste și flori mici, violet. Părțile plantei alfalfa care cresc la suprafața pământului sunt folosite în scopuri medicinale. S-ar putea ca alfalfa să vă fie familiară dacă ați consumat-o sub forma germenilor în salate sau sandvișuri. Însă ați putea fi surprinși să aflați că alfalfa nu este doar un aliment deosebit de nutritiv, ci poate oferi și alte beneficii semnificative pentru sănătate.

Beneficiile specifice alfalfa includ:
• Tratamentul natural al problemelor renale, a retenției de apă și a umflăturilor.
• Ameliorarea artritei.
• Hrănirea sistemelor digestiv, scheletic, glandular și urinar.
• Curățarea sângelui, ficatului și intestinelor.
• Scăderea nivelului de colesterol rău.
• Prevenirea infarctului.
• Vindecarea tusei convulsive.

Nutrition Research Center USA descrie alfalfa ca pe „un aliment bogat în nutrienți, clorofilă, vitamine și micronutrienți”. Consumul de alfalfa sau de germeni de alfalfa oferă beneficiile mai multor proteine decât se găsesc în majoritatea plantelor. Alfalfa este bogată în vitaminele A, B1, B6, C, E și K, precum și în calciu, potasiu, fier și zinc.

Cum utilizăm alfalfa

REMEDIU DE CASĂ PENTRU ARTRITĂ
Pentru că alfalfa este foarte bogată în mineralele necesare formării și întăririi oaselor, ceaiul preparat din alfalfa (mai ales din semințele sale) și-a dovedit rezultatele benefice în tratamentul artritei.
REMEDIU DE CASĂ PENTRU DIABET
Alfalfa este cunoscută pentru scăderea glicemiei, fiind astfel considerată un tratament natural pentru diabet.
REMEDIU PENTRU CALCULII RENALI
S-a demonstrat că vitaminele A, C, E și zincul ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Puteți găsi aceste vitamine și minerale în pudra și germenii de alfalfa.
TRATAMENT NATURAL PENTRU CĂDEREA PĂRULUI ȘI CALVIȚIE
Sucul de alfalfa, în combinație cu suc de morcov și salată verde, în cantități egale, consumat zilnic, contribuie în mod uimitor la creșterea părului. Combinația acestor sucuri este bogată în elemente care ajută în mod special creșterea părului și în prevenirea calviției.

“Fie că îmi pregătesc acasă sucul de portocale sau îl comand la cafenea, nu îl beau aproape niciodată simplu. Am în geantă super alimente pe care le adaug imediat în suc și obțin astfel o băutură bogată în mult mai multe substanțe nutritive decât aș putea găsi în mesele standard. De sucuri îmbuteliate nici nu vorbesc, sunt excluse. Pudra de alfalfa este bogată în proteine (20%) care dau senzația de plin.” spune Elena Roșu, tehnician Nutriționist.

SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD.
SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD. www.ProDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și transport gratuit în funcție de comandă.

Proprietăți antiinflamatoare

În experimentele cercetătorilor, s-a demonstrat că germenii de alfalfa reduc inflamația. Unul dintre studiile asupra abilităților anti inflamatoare ale germenilor de alfalfa s-a desfășurat la National Taiwan University Department of Biochemical Science and Technology, în China. Rezultatele, care au fost publicate în iulie 2009 în „Journal of Biomedical Science”, au arătat că subiecții hrăniți cu germeni de alfalfa prezentau o probabilitate mai mică de a avea inflamație crescută.

Sistemul imunitar

Alfalfa se arată promițătoare ca tratament împotriva bolilor autoimune. Un studiu care susține acest lucru a fost coordonat în cadrul National Taiwan University în Taipei, Taiwan și publicat în martie 2009 în revista „Lupus”. Acest studiu efectuat pe cobai a urmărit abilitatea extractului de acetat de etil din germenii de alfalfa în tratarea subiecților cu boli autoimune. Animalele cărora li s-a administrat alfalfa aveau mai puține celule T și mai puține simptome la finalul perioadei de testare. Studiul a concluzionat că alfalfa are potențialul de a fi folosită ca tratament al bolilor autoimune, precum lupusul.

Efectele antioxidante & posibila protecție împotriva radiațiilor

Totodată, alfalfa poate fi capabilă să protejeze celulele de efectele negative ale razelor X datorită proprietăților sale antioxidante. Un studiu realizat pe alfalfa și alte două plante a demonstrat că alfalfa scade numărul radicalilor liberi și deteriorarea celulară în testele efectuate pe animale cărora li s-a administrat alfalfa înaintea expunerii la raze X. Studiul s-a desfășurat în Antalya, Turcia, iar rezultatele sale au fost publicate în numărul pe ianuarie-februarie 2008 al revistei „Photochemistry & Photobiology”.

Alfalfa poate scădea colesterolul

În lipsa tratamentului, colesterolul mare poate duce la mai multe probleme medicale grave, precum bolile de inimă și infarctul. Însă studiile au arătat că alfalfa poate ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol la pacienții umani. Rezultatele unui studiu publicat în mai 1987, în publicația „Atherosclerosis”, au demonstrat că alfalfa a redus în mod semnificativ nivelurile totale de colesterol la subiecții supuși testului. De fapt, LDL-ul pacienților, sau nivelul colesterolului „rău”, s-au redus cu până la 30 la sută, prin administrarea semințelor de alfalfa pentru o perioadă de opt săptămâni. Odată cu încheierea studiului, nivelurile de colesterol ale pacienților au revenit la valorile anterioare, indicând faptul că alfalfa a avut succes în reducerea colesterolului.

Alfalfa conține fitosteroli și saponine, elemente naturale care contribuie la blocarea absorbției de colesterol în organism. În plus, alfalfa poate ajuta la scăderea nivelurilor de colesterol din sânge și la prevenirea formării plăcilor de aterom în vasele sanguine. Ateroscleroza (rigidizarea arterelor) poate cauza probleme cardiace, pulmonare, cerebrale, intestinale, renale și la nivelul membrelor. Este recomandat să abordăm tratamente naturiste și alimentație echilibrată.

Menopauza

Alfalfa a fost utilizată în mod tradițional în combaterea simptomelor menopauzei. În special, poate ajuta la ameliorarea bufeurilor și transpirațiilor nocturne, după cum ne informează University of Michigan Health System. Acțiunea terapeutică a alfalfei se poate datora fitoestrogenilor pe care îi are în componență, substanțe similare din punct de vedere molecular cu estrogenul. Fitoestrogenii pot ajuta la restabilirea echilibrului activităților din organism care au la bază estrogenul, fapt ce poate fi benefic în menopauză.

Tratamentul tulburărilor digestive

În medicina tradițională din China și India, frunzele de alfalfa sunt utilizate în tratarea tulburărilor digestive. În mod similar, medicii eclectici din Statele Unite recomandă alfalfa în ameliorarea simptomelor indigestiei, pierderii apetitului și asimilării defectuoase a nutrienților. Conținutul bogat în nutrienți al plantei alfalfa poate contribui la potențialele sale efecte terapeutice asupra tractului gastrointestinal.
Dacă adăugați mai multă diversitate în dietă, ajutați la combaterea deficitului de nutrienți. dacă doriți să vă etindeți orizonturile în ceea ce privește alegerile alimentare, încercați măcar o dată kelp (un tip de alge) sau alfalfa. Puteți găsi alfalfa și kelp în magazinul cu livrare online prodietamagazin.ro. Ambele alimente conțin puține calorii și vă furnizează vitamina K, iar kelp oferă și alți câțiva nutrienți.

Germeni de Alfalfa Lucerna, beneficii și proprietăți. Cum pregătim acasă

Germenii au de 4 ori mai multă vitamină C decât citricele și un conținut ridicat de vitamina U, cunoscută pentru capacitatea naturală de vindecare a ulcerului. Fiind deosebit de bogați în minerale precum magneziu și calciu, fier, potasiu, germenii de alfalfa / lucernă intră în categoria super alimentelor. Studiile în domeniul nutriției arată că germenii de lucernă, numiți și alfa-alfa, pot fi folosiți, ca adjuvanți de persoanele care au diabet de tip 2 pe lângă tratamentul prescris de medicul curant. Aceștia pot reduce glicemia și ajuta pancreasul.

Borcan special pentru germinare. Este deosebit de ușor de folosit. Citește mai multe informații, de unde achiziționăm și semințe pentru germinare.
Borcan special pentru germinare. Este deosebit de ușor de folosit. Citește mai multe informații, de unde achiziționăm și semințe pentru germinare.

Dintr-o jumătate de ceașcă de semințe de lucernă / alfalfa vom obține suficienți germeni pentru întreaga săptămână. Îi vom păstra la frigider, urmând să îi adăugăm zilnic în salate, iaurt, supe, în sandwich-uri ori în mâncărurile principale. Germenii de lucernă au un gust crocant și proaspăt. Citiți aici cum pregătim acasă germeni de alfalfa. Germenii sunt profund alcalinizanți, ceea ce înseamnă cu putem reduce aciditatea din corp (datorată cărnii, fast-food-ului, răcoritoarelor, mâncării procesate în general) și implicit inflamația. Este recomandat să folosim germeni pe tot parcursul anului. Creșterea energiei și un sistem imunitar mai puternic sunt numai câteva dintre beneficiile aduse de germenii de lucernă (alfalfa).

Scrie un raspuns: