Alergie tratament naturist

Alergia este o reacție a organismului care apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane reacționează la substanțele din mediu, substanțe de altfel inofensive pentru majoritatea oamenilor. Aceste substanțe sunt denumite alergeni și pot fi regăsite în acarieni de praf, fum, în părul animalelor de companie, în polen, de la insecte, căpușe, mucegaiuri, anumite alimente și unele medicamente.

Alergie tratament naturist. Remedii naturale pentru alergii alimentare, alergii cutanate, rinita alergică.

Atunci când este expus la un alergen, corpul eliberează histamina ca apărare, ceea ce, la rândul său, provoacă o serie de simptome neplăcute. De exemplu, polenul – care de altfel este inofensiv – poate determina o exagerare de acest gen în corp, iar această hiperactivitate a sistemului imunitar poate duce la rinoree (secreții nazale abundente), la strănut, la blocarea sinusurilor și la mâncărimi oculare ori lăcrimare în exces.

Alergia alimentară reprezintă o reacție a sistemului imunitar care apare la scurt timp după ce persoana a mâncat un anumit aliment (ceva cu gluten, arahide, căpșuni, crustacee, etc). Chiar și o cantitate foarte mică din acel aliment care cauzează alergia poate declanșa semne și simptome precum probleme digestive, pete roșii, strănut, mâncărime sau edemul (umflarea) căilor respiratorii. Când o persoană suferă de o alergie alimentară, sistemul imunitar confundă un anumit aliment sau o substanță dintr-un aliment cu un agent periculos. Ca atare, sistemul imunitar declanșează celulele care eliberează anticorpii numiți imunoglobuline E (IgE), pentru a neutraliza alimentul sau substanța din acel aliment care cauzează alergia.

Ce sunt alergiile?

Alergiile sunt cunoscute pentru reacțiile lor în organism, cum ar fi strănutul, tusea, înroșirea pielii, mâncărimea nasului, nas curgând și simptomele asemănătoare astmului. Un simptom mai puțin frecvent asociat cu alergiile este dificultatea de înghițire. Tulburările de înghițire cauzate de alergii pot fi cauzate sau asociate cu nasul înfundat sau inflamația în gât. Dacă probleme de înghițire conduc la dificultăți de respirație, consultați imediat sfatul medicului. O reacție alergică gravă dar rară este aceea în care gâtul se umflă, făcând abilitatea de a respira extrem de dificilă.

Dacă aveți alergii, sistemul imunitar produce anticorpi care identifică un anumit alergen ca fiind dăunator și un pericol pentru organism, chiar dacă în realitate acesta nu este.

Pentru a scăpa de alergii, mâncărime, roșeață, bubițe și alte simptome de alergii, putem încerca detergenți și balsam BIO, ECO. Disponibil în site www.proDietaBio.ro
Pentru a scăpa de alergii, mâncărime, roșeață, bubițe și alte simptome de alergii, putem încerca detergenți și balsam BIO, ECO. Disponibil în site www.proDietaBio.ro

Sistemului imunitar reacționează când intră în contact cu alergenul și, ca reacție, ne poate inflama pielea, sinusurile, căile respiratorii sau sistemul digestiv. Gravitatea alergiilor este diferită de la o persoană la alta și poate varia de la iritatii minore până la anafilaxie, respectiv reacție alergică severă care chiar poate pune viața în pericol. Anafilaxia este o reactie alergică globală, care amenință întregul corp și poate sa afecta respirația, cauza o scădere bruscă a tensiunii arteriale și poate afecta ritmul cardiac. Anafilaxia poate apărea în decurs de cateva minute de expunere la un factor declanșator dintr-un aliment. Atenție, anafilaxia poate fi fatală și trebuie tratată cât mai prompt cu o injecție cu epinefrină (adrenalină) la Camera de Urgențe a celui mai apropiat spital.

Extract de urzică pentru sănătatea rinichilor, pentru detoxifierea ficatului, o circulație sanguină mai bună și metabolism activ.
Extract de urzică pentru sănătatea rinichilor, pentru detoxifierea ficatului, o circulație sanguină mai bună și metabolism activ. Urzica este utilă și ca tratament naturist împotriva alergiilor. Citiți mai multe informații despre ceaiul și extractul de urzici în site www.proDietaBio.ro

Este bine să știm că cele mai multe alergii nu pot fi vindecate permanent, dar tratamentele pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiei.

CAUZE. Cum apar alergiile și care sunt factorii de risc?

Alergiile încep atunci când sistemul imunitar interacționează cu o substanță de altfel inofensivă și o abordează ca și cum ar fi un invadator periculos. Sistemul imunitar produce apoi anticorpi care raman în alertă pentru acel alergen anume. Atunci când sunteți expus alergenului din nou, acești anticorpi pot elibera substanțe chimice, cum ar fi histamina, care cauzează simptome alergice.

Ce poate cauza alergii? Cei mai des întâlniți alergeni sunt:

 • Alergeni aeropurari: polenul, părul de animale, acarienii din praf și mucegaiul;
 • Anumite alimente: gluten din grâu, arahide, nuci, pecan, soia, pește, crustacee, ouă, lapte de origine animală;
 • Tulpini de insecte: cum ar fi de la o albina sau o viespe;
 • Medicamente: spre exemplu antibiotice pe bază de penicilina, anticonvulsivantele, antibioticele care contin sulfonamide, aspirina, ibuprofenul si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Dacă ți s-a întâmplat să dezvolți o erupție cutanată, urticarie sau să ai dificultate de a respira dupa ce ai luat un anumit tratament medicamentos, este posibil sa ai o alergie la medicamente. Sistemul imunitar este sensibil la o substanță din acel medicament, o percepe ca pe un invadator străin și eliberează substanțe chimice pentru a proteja corpul împotriva ei.
 • Latexul sau alt tip de material care poate provoca reactii alergice cutanate.

Factori de risc pentru alergii. Cine este predispus la alergii?

Factori de risc pentru dezvoltarea alergiilor pot fi:

 • un istoric familial de astm sau alergii;
 • vârsta (copiii sunt mai predispusi la alergii);
 • astmul;
 • părul de animale;
 • chimicalele din produsele de curățenie (alegeți produse de curățenie BIO, ecologice).
 • anumite produse alimentare (gluten, ouă, pește, lapte, nuci, arahide, nutrați, nitriți etc).
 • anumite medicamente.

ALERGIE SIMPTOME

O reactie alergica declanșeaza, de obicei, simptome in nas, plamani, gat, sinusuri, urechi, captuaeala stomacului sau pe piele. Pentru unii oameni, alergiile pot provoca, de asemenea, simptome de astm. In functie de cauzele alergiei, simptomele pot fi:

 • Strănut;
 • Mâncărime la nivelul nasului, ochilor sau gurii;
 • Rinită alergică. Wheezing, congestie nazală sau dificultăți în timpul respirației; Sindromul picăturii postnazale (rinoreea posterioară), când se acumulează secreții în spatele nasului sau în gât.
 • Mâncărimile oculare, ochii înroșiți sau ochii care lăcrimează; Cearcăne (pielea de sub ochi este umflată, are o nuanță albăstruie).
 • Umflarea buzelor, a limbii, a feței sau a gâtului;
 • Urticarie;
 • Mâncărime la nivelul întregului corp, inclusiv mâncărimile nasului, în cerul gurii sau în gât.
 • Piele iritată și înroșită. Roșeața pielii poate fi asociată cu alergii atunci când reacția implică erupții cutanate, pete roșii care se pot răspândi pe față și pe corp. Pielea toracică înroșită este un simptom comun al alergiilor.
 • La copii, un semn frecvent al alergiilor este frecatul nasului.
 • Durere abdominala, diaree, greata sau vărsături;
 • Presiune și durere facială.

Alergologii numesc aceste reacții de tip I sau reacții de hipersensibilitate imediată. Reacțiile alergice la polen, păr de animale, spori de mucegai, acarieni de praf și alți alergeni comuni sunt rezultatul unei serii de răspunsuri din partea sistemului imunitar. Cel mai bun mod de a preveni o reacție alergică este identificarea substanței care o provoacă și evitarea “declanșării” simpromelor deranjante.

Făină specială pentru aluat de pizza fără gluten. Prepară și rețete de casă de prăjituri și torturi cu blat pufos fără gluten. Făina specială poate fi livrată rapid de la www.proDietaMagazin.ro
Făină specială pentru aluat de pizza fără gluten. Prepară și rețete de casă de prăjituri și torturi cu blat pufos fără gluten. Făina specială poate fi livrată rapid de la www.proDietaMagazin.ro/fara-gluten

ALERGIE TRATAMENT MEDICAMENTOS ȘI NATURIST

Alergia la praful de casă sau la perne este de fapt o reacție alergică la micile insecte care se găsesc în compoziția prafului din locuință. Este bine să știm că, de fapt, nu particulele de praf pe care le vedem în casă sunt cele care produc reacțiile alergice, ci de fapt, compoziția prafului este cea care cauzează multe dintre simptomele alergice. Acarienii, rude apropiate ale capuselor și paianjenilor, sunt prea mici ca sa ii vedem fara un microscop, insa ei exista in praful din casa, mananca celulele moarte care cad de pe pielea noastra și se înmulțesc în mediul propice: cald și cu umezeală. În locuințele noastre, lenjeriile de pat, mobila capitonată și covoarele reprezintă mediul ideal pentru ca acarienii să se înmulțească.

Spray anti acarieni: produs BIO cu ingrediente naturale.
Spray ANTI ACARIENI: produs BIO cu ingrediente naturale. Vezi pret, mod de livrare si mai multe detalii de utilizare.

Medicamentele pot ajuta la tratarea simptomelor unei reactii alergice, dar nu vor vindeca alergia. De aceea, foarte multe persoane preferă tratamentele naturiste pentru a ameliora alergiile, atât la copii cât și la dulți. Rinita alergică este ușor de tratat cu remedii naturiste pentru că sistemul imunitar nu are neapărat nevoie de medicamente puternice în aceste cazuri, ci de tratamente blânde care să îl ajute să interpreteze corect situația.

Remedii NATURALE pentru alergii. Mix Aler este un supliment alimentar care ajută la tratamentul naturist al simptomelor proceselor alergice, cum ar fi rinita alergică sezonieră sau perenă asociată sau nu cu conjunctivita alergică (precum nasul iritat, ochii lăcrimând, strănutul), urticarie cronică și dermatită alergică.
Remedii NATURALE pentru alergii. Mix Aler este un supliment alimentar care ajută la tratamentul naturist al simptomelor proceselor alergice, cum ar fi rinita alergică sezonieră sau perenă asociată sau nu cu conjunctivita alergică (precum nasul iritat, ochii lăcrimând, strănutul), urticarie cronică și dermatită alergică. Detalii în site www.proDietaBio.ro
Tinctura din părți aeriene din planta curry, fumariță, propolis, rozmarin, ienupăr, coacăze negre și fag ”învață” sistemul imunitar să acționeze corect!

Cele mai comune medicamentele utilizate in tratarea alergiei sunt: antihistaminicele, decongestivele sau spray-urile cu steroizi. De asemenea, o alta varianta de tratament este imunoterapia, cunoscuta sub numele de hiposensibilizare. Acest tip de terapie reabilitează sistemul imunitar și este folosită numai pentru a trata alergiile severe.

Scrie un raspuns: