Acarieni de piele, alergie, combatere si tratament

Acarienii sunt mici insecte care pot provoca alergie, reacții astmatice, iritații, mâncărimi. Tratamentul și combaterea acarienilor ar trebui realizate prin metode 100% naturale căci combaterea cu chimicale poate provoca la rândul ei alte reacții adverse.

Lenjeria de pat poate ascunde acarieni. Dacă aveți alergii, strănutați des, aveți senzații diverse, alegeți spray anti acarieni.
Lenjeria de pat poate ascunde acarieni. Dacă aveți alergii, strănutați des, aveți senzații diverse, alegeți spray anti acarieni.

Potrivit National Library of Medicine, acarienii sunt insecte mici, înrudite cu păianjenul, care trăiesc în locuri umede și calde precum așternuturi, mobilă capitonată și covoare. Nu toată lumea este alergică la acarieni, însă pentru persoanele care sunt, principalele efecte secundare includ mâncărimi la nivelul ochilor, complicații nazale, presiune facială, reacții astmatice și amețeală, conform American College of Allergy, Asthma and Immunology. MayoClinic.com susține că alergia la acarieni este o reacție din partea sistemului imunitar care încearcă să combată produsele secundare generate de aceștia. Un alergolog vă poate spune dacă aveți o alergie la acarieni și vă va recomanda cele mai eficiente tratamente.

Amețeală

Potrivit Inspiredliving.com, inspirarea aerului cu acarieni poate duce la amețeli. Acesta poate fi rezultatul lichidului în exces din urechi sau presiunii cauzate de sinusurile inflamate. Dacă aveți o stare accentuată de amețeală ar trebui să consultați medicul deoarece acesta poate fi semnul unei afecțiuni mai grave.

Complicație nazală din cauza acarienilor

Atunci când corpul are o reacție alergică, generează inflamație în cavitatea sinusală. Efectele secundare produse de acarieni pot include scurgeri nazale, strănut, picurare post-nazală și congestie. Cavitatea sinusală umflată pune presiune pe părțile corpului învecinate, precum dinții superiori și urechea internă. Presiunea pusă pe urechea internă poate duce la dezechilibru fizic și amețeală. În timp, picurarea post-nazală poate cauza tuse cronică.

Insecticid natural pentru toate tipurile de insecte. Disponibil în site www.proDietaMagazin.ro
Insecticid NATURAL pentru toate tipurile de insecte și spray împotriva acarienilor. Disponibil în site www.proDietaMagazin.ro

Reacții astmatice relaționate cu acarienii

US National Library of Medicine susține că un efect secundar des întâlnit al acarienilor constă în reacții astmatice ca respirația șuierătoare, senzația de îngustare a căilor respiratorii și respirația dificilă. Atunci când cineva are un atac de astm, are adesea o stare de amețeală cauzată de lipsa de oxigenului, care nu mai ajunge în cantitate suficientă la creier. Persoanele care suferă de astm provocat de alergia la acarieni ar trebui să discute cu alergologul pentru a le recomanda tratament contra alergiei.

Presiune facială

Durerea provocată de presiunea facială este rezultatul inflamației cavității sinusale. Ochii, pomeții și fruntea pot deveni sensibile la atingere. Presiunea facială poate determina o persoană să se simtă obosită și letargică. Dacă presiunea facială este însoțită de umflarea feței, este nevoie de consult medical.

Iritații ale ochilor

Potrivit MayoClinic.com, alergia la acarieni poate cauza iritația ochilor. Din cauza nivelurilor ridicate de histamină din sânge, ochii devin apoși, roșii și extrem de iritați. În cazuri extreme, ochii se umflă, căpătând o nunață neagră și albastră. Această boală este mai frecvent întâlnită la copiii mici. Sunt utilizate picături antihistaminice pentru ochi pentru a ajuta la vindecarea iritației provocate de acarieni.

Reacție alergică la așternuturi

O reacție alergică la lenjeria de pat este cel mai probabil o reacție alergică la acarieni, după cum precizează American College of Allergy, Asthma and Immunology. Deși există persoane care au reacții alergice la anumiți detergenți și anumite parfumuri utilizate în produsele de curățare a rufelor, cea mai frecventă cauză a alergiilor o reprezintă acarienii. O reacție alergică la lenjeria de pat este identificabilă și tratabilă cu ajutorul unui alergolog. Acesta poate confirma și oferi un diagnostic profesionist.

Tratament

Eliminați acarienii pentru a ameliora simptomele unei reacții alergice la așternuturi. Luați de pe pat toată lenjeria și spălați-o săptămânal la peste 95 de grade. De asemenea, curățarea uscată poate și ea să elimine acarienii. Acoperiți salteaua și pernele cu huse ce previn apariția și înmulțirea acarienilor. Țineți la distanță jucăriile din pluș și îndepărtați pernele din zona patului pentru a preveni reapariția acarienilor.

Spray anti acarieni: produs BIO cu ingrediente naturale.
Spray ANTI ACARIENI: produs BIO cu ingrediente naturale. Vezi pret, mod de livrare si mai multe detalii de utilizare.

Scrie un raspuns: