Afte bucale, Tratament cu Propolis

Afta bucală este o leziune ulceroasă, albicioasă. Dacă suferiți de afte bucale puteți apela la tratament naturist cu propolis, glicerină, extract din fructe de ananas, extract de salvie, extract de mentă, extract din flori de gălbenele.

Aftele bucale sunt ușor de tratat cu propolis, salvie, argint coloidal. Tratamentul naturist este deosebit de eficient.
Aftele bucale sunt ușor de tratat cu propolis, salvie, argint coloidal. Tratamentul naturist pentru afte bucale este deosebit de eficient.

Este bine să știm că, pentru tratamentul naturist al aftelor bucale, propolisul este cel mai puternic medicament 100% natural antiinfecţios cunoscut.

Când apar afte bucale?

Aftele bucale (ulcerații aftoase) pot apărea pe limbă, pe buze, pe gingii sau în interiorul obrajilor. Aspectul lor este datorat faptului că ulcerațiile sunt acoperite de un amestec coagulat de fluide gălbui, bacterii și globule albe. Pot avea dimensiunea unui vârf de ac sau a unei monede. Aftele apar dintr-o dată și dispar de obicei între 4 și 20 de zile, în funcție de cum alegem să le tratăm și ce regim alimentar adoptăm.

Toată lumea a avut cândva o aftă bucală. Aceasta este datorată unei stomatite și se caracterizează prin prezența unor vezicule rotunde pe mucoasa înroșită. Atunci când se sparg, veziculele lasă în urmă o ulcerație de culoare alb-gălbuie, dureroasă și neplăcută. Durerea se intensifică atunci când mâncăm alimente acide, acre sau sărate.

De ce apar aftele bucale?

Aftele bucale apar frecvent după un tratament prelungit cu antibiotice sau, la anumite persoane sensibile, ca reacție de intoleranță la anumite alimente. Aftele sau ulcerațiile bucale semnalează de multe ori un sistem imunitar slăbit. Alți factori care pot declanșa aftele bucale sunt: iritațiile de la lucrările dentare, deficiențele nutriționale, dezechilibre hormonale, infecții virale, traume (cum ar fi mușcarea internă a obrazului sau o periuță de dinți foarte aspră), stress și oboseală cronică. Deficiența de fier, vitamina B12 sau acid folic este asociată cu aftele bucale. Controlul alimentar este vital pentru vindecarea aftelor bucale. Salvia este planta medicinală cea mai recomandată pentru tratamentul aftelor bucale. Consumați ceai de salvie, spălați-vă cu pastă de dinți cu ulei de salvie și alegeți drops-uri cu salvie.

Salvia este o plantă medicinală recomandată de naturiști pentru tratamentul problemelor legate de cavitatea bucală, stomac, gastrită, căi biliare. Vă puteți prepara CEAI de salvie, puteți folosi ulei de salvie macerată pentru orice preparat culinar, puteți alege drops, tablete masticabile, pastă de dinți sau apă de gură. Toate produsele sunt disponibile cu livrare rapidă în magazin www.proDietaBio.ro

Regim alimentar recomandat în perioada în care avem afte bucale

Trebuie să evităm sau să excludem cu totul din dieta zilnică alimente precum: produsele de cofetărie, mâncăruri foarte grase, alcool, alimente picante, brânzeturi fermentate, mezeluri, carne și alimente prăjite în baie de ulei. Evitați carnea pentru două săptămâni căci consumul de proteină animală crește aciditatea corpului, ceea ce încetinește vindecarea. Este recomandat un regim alimentar bazat pe supe de casă, tocănițe slabe cu multe legume și ulei de măsline, cereale integrale cu lapte vegetal de migdale. Mâncați salate cu ceapă. Ceapa conține sulf și are proprietăți de vindecare a aftelor.

Mușețelul (Anthemis nobilis) este o plantă cu acțiune antiinflamatorie. Dar pentru că mușețelul are o cantitate mare de compuși volatili, infuzia se va pregăti chiar înainte de a se bea, pentru a evita pierderea proprietăților sale medicinale.

Tratamentul naturist al aftelor bucale cu propolis

Propolisul este o substanță utilizată de albine pentru a astupa și a repara celulele. Inteligentele insecte folosesc propolisul pentru acțiunea sa antibiotică, pentru a menține întreg stupul sănătos. Folosiți propolis pentru pulverizare în cavitatea bucala, ca tratament naturist împotriva aftelor bucale, stomatitelor, bolii parodontale, durerilor în gat, gingiilor inflamate, halenei și a cariilor dentare. Propolisul este un „cocteil” de substanţe vindecătoare, adunat din mugurii şi de pe scoarţa plopilor, a mestecenilor, a castanilor, a sălciilor, a frasinilor, a aninilor şi ale unor specii de pomi fructiferi. Este o minune a naturii modul cum ştiu albinele să dozeze acest elixir, să-l combine şi să-i dea în final o compoziţie unitară.

Vă doriți probabil o apă de gură 100% naturală, știut fiind faptul că cele ce au la bază ingrediente sintetice pot afecta echilibrul natural din cavitatea bucală. Vă recomandăm apa de gură 100% Naturala Argital cu salvie, argint, ananas, gălbenele, extract de argilă verde, fără îndulcitori artificiali. Apa de gură de la Argital conţine un mix de ingrediente naturale, antibacteriene și antiinflamatorii care protejează dinţii împotriva depunerilor nedorite. De asemenea, apa de gură naturală previne apariția aftelor bucale, formarea cariilor şi întăreşte smalţul dinţilor.

Scrie un raspuns: