Acid Uric Seric. Tratament si interpretare analize

Acidul uric este un acid organic care constituie produsul final de metabolizare a nucleoproteinelor, iar tratamentul este strâns legat de alimentația corectă.

Acid Uric Seric tratament. Interpretare analize medicale acid uric mărit.
Acid Uric Seric tratament. Interpretare analize medicale acid uric mărit. Ce indică acidul uric crescut și cum să avem rinichi sănătoși. Alimente interzise și regim alimentar recomandat.

În cazul în care ați făcut analize medicale pentru a investiga sănătatea rinichilor și aveți valori crescute pentru acidul uric seric, atunci probabil că vă interesează și regimul alimentar ideal, tratament naturist pe bază de plante medicinale și modul general în care să vă mențineți sănătatea optimă.

Ce este acidul uric seric și cum afectează sănătatea rinichilor?

Atunci când suntem sănătoși, rinichii mențin uricemia (procentajul sangvin de acid uric) în limite acceptabile. Majoritatea acidului uric se dizolvă în sânge, se filtrează prin rinichi și se elimină în urină. Uneori organismul produce prea mult acid uric sau nu îndepărtează destul de mult din acesta.

Hiperuricemia este numele tulburării care apare când aveți prea mult acid uric în corpul vostru.
SĂNĂTATEA RINICHILOR. 
BOLI CE POT FI PREVENITE.
Nivelurile ridicate de acid uric din sânge pot indica, de asemenea, o varietate de condiții, inclusiv: diabet, gută (atacuri recurente de artrită acută), tulburări ale măduvei osoase, o alimentație dezechilibrată, prea bogată în purine, hipoparathyroidismul , care este o scădere a funcției paratiroide, tulburări de rinichi, cum ar fi insuficiența renală acută, pietre la rinichi, mielom multiplu.
Nivelurile scăzute de acid uric în sânge pot sugera: boala Wilson, care este o tulburare moștenită care determină cuprul să se acumuleze în țesuturile corpului, Sindromul Fanconi, care este o afecțiune renală cel mai frecvent cauzată de cistinoză, alcoolism, probleme la ficat sau rinichi, o alimentație prea scăzută în purine.

Analize medicale interpretare valori acid uric serit mărit. Ce indică valorile acidului uric mare?

Acidul uric este component al urinii. Acesta conţine azot şi rezultă în urma degradării metabolice a proteinelor, mai exact spus a purinelor, componente ale acizilor nucleici. După toate etapele de metabolizare a proteinelor acidul uric ajunge în sânge, este filtrat de rinichi, apoi este eliminat prin urină. Sunt situații când eliminarea renală este insuficientă și apare hiperuricemia.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro


Cauzele pentru acid uric crescut pot fi multiple, printre care enumerăm boli de sânge, boli renale, boli enzimatice ereditare, tratament cu hidrocortizon, toxicoza gravidică, insuficienţa renală cronică, intoxicaţie cu plumb, consum excesiv de proteine. Acidul uric crescut în exces în sânge începe să se acumuleze sub formă de micro-cristale de urat care se depun la nivelul articulaţiilor, declanşând guta sau încarcă aparatul renal, determinând litiaza urinară.
De asemenea, acidul uric este relaționat și cu hipertensiunea și cu unele boli cardiovasculare. Producția crescută de acid uric are la bază alimente bogate în purine (citește aici ce alimente trebuie să evităm, care sunt alimentele bogate în purine) și fructoză, consumul de alcool.

Ce este guta și cum ne afectează sănătatea?

Guta este o formă de artrită care determină umflarea articulațiilor, în special în picioare și degetele de la picioare. O altă cauză a hiperuricemiei este creșterea mortalității celulare, datorată cancerului sau tratamentelor pentru cancer. Aceasta poate duce la acumularea de acid uric în organism. De asemenea, este posibil să aveți prea puțin acid uric în sângele dumneavoastră, care este un simptom al afecțiunilor hepatice sau renale. Este, de asemenea, un simptom al sindromului Fanconi, o tulburare a tubulilor renale care împiedică absorbția de substanțe cum ar fi glucoza și acidul uric. Aceste substanțe sunt apoi transmise în urină.

Valorile normale ale acidului uric în sânge la analizele de sânge

Surse precum renumita clinică Mayo menționează că din punct de vedere statistic, aproximativ 1 din 5 persoane înregistrează la analizele medicale un nivel ridicat al acidului uric. Acidul uric mărit este motiv de îngrijorare pentru că declanșează atacurile de gută sau conduce la dezvoltarea de pietre la rinichi (calculi renali). Sunt și persoane care au hiperuricemie (nivelul seric crescut al acidului uric) și mult timp nu au niciun fel de simptome sau probleme conexe.

 • La femei, valorile normale ale acidului uric sunt: 2,4-6,0 mg/dl
 • La bărbați, valorile normale ale acidului uric sunt: 3,4-7,0 mg/dl
 • La copii, valorile normale ale acidului uric sunt: 2,0-5,5 mg/dl

Valorile acidului uric pot varia în funcție de sex. Valorile normale pot varia și în funcție de țara în care faceți analizele sau de clinică. Valori întâlnite mai sunt astfel: pentru femei sunt de la 2,5 până la 7,5 miligrame / deciliter (mg / dl), iar pentru bărbați de la 4,0 până la 8,5 mg / dl. Valorile pot varia în funcție de laboratorul care efectuează testarea și numai medicul specialist știe să facă o interpretare corectă.

Scopul testului de sânge al acidului uric

Cel mai frecvent, testul este folosit pentru:

 • diagnosticarea și monitorizarea persoanelor cu guta;
 • să monitorizeze persoanele care sunt supuse chimioterapiei sau radioterapiei;
 • a verifica funcția renală după o leziune;
 • a găsi cauza pietrelor la rinichi;
 • diagnosticarea tulburărilor renale;

Este posibil să aveți nevoie de un test de acid uric dacă:

 • aveți dureri sau umflături articulare care pot fi legate de guta;
 • în prezent, suferiți chimioterapie;
 • sunteți pe cale să începeți chimioterapia;
 • aveți pietre frecvente la rinichi;
 • ați fost diagnosticat cu gută în trecut.

Acid uric crescut, alimente interzise și regim alimentar recomandat.

Alimente interzise sunt acelea care au un conținut ridicat de purine. Alimentele și băuturile cu conținut ridicat de purină includ: ficat, anșoa, macrou, fasole boabe, bere, vin. Eliminați sau limitați următoarele alimente: fructe de mare, carne roșie, băuturi dulci, alcool, carne de organe animale (creier, rinichi, ficat, inimă), drojdie, ton, miel, oaie, slănină de porc, gâscă, curcan.
Purinele sunt, de asemenea, create prin procesul natural de defalcare a celulelor în organism.
Ce să limitezi: proteinele de origine animală pentru că sunt bogate în purine. Întrucât acumularea de purine poate duce la creșterea nivelului de acid uric, care la rândul său poate duce la gută, este mai bine să evitați sau să limitați strict aceste alimente în dieta dumneavoastră.
Alcoolul întrerupe eliminarea acidului uric din organism. Se crede că nivelurile ridicate de purină din băuturile alcoolice conduc la această întrerupere. În timp ce defalcarea purinelor în acid uric ar fi în mod normal eliminată din organism prin urină, acest proces este întrerupt când nivelul acidului uric devine prea mare. Cristalele se formează în jurul articulațiilor și se dezvoltă guta.
Există o dezbatere despre efectele pe care fructele și zahărurile le au asupra nivelurilor de acid uric din organism. Creșterea consumului zilnic de apă și eliminarea băuturilor răcoritoare și a consumului de lichide acidulate vă vor ajuta să eliminați acid uric și să împiedicați formarea de pietre la rinichi.

ProDietaBio.ro este site cu produse 100% Naturale și BIO, tratamente naturiste și remedii. Aici regăsim sute de alimente sănătoase, suc de Aronia, vitamina C naturală din acerola, fier din plante medicinale și fructe, sucuri vitaminizante pentru copii, turmeric măcinat fin pentru alimentație, sare de Himalaya cu oxid de fier. Accesați site www.proDietaBio.ro pentru mai multe detalii.
ProDietaBio.ro este site cu produse 100% Naturale și BIO, tratamente naturiste și remedii. Aici regăsim mii de alimente sănătoase, miere curdă, propolis, suc de Aronia, vitamina C naturală din acerola, fier din plante medicinale și fructe, sucuri vitaminizante pentru copii, turmeric măcinat fin pentru alimentație, sare de Himalaya cu oxid de fier. Accesați site www.proDietaBio.ro pentru mai multe detalii și pentru ingredientele sănătoase necesare tuturor rețetelor dvs.

Evitați / Limitați carbohidrații rafinați. Carbohidrații rafinați includ: pâine albă, prăjituri, bomboane, paste făinoase (cu excepția cerealelor integrale sau din leguminoase).

Ce să mâncăm. Regim alimentar. Alimente recomandate.

O dietă scăzută în purine poate ajuta la scăderea nivelului de acid uric și la prevenirea simptomelor de gută. Fasolea și leguminoasele sunt surse excelente de proteine. Sursele pe bază de plante pot ajuta la satisfacerea nevoilor zilnice de proteine, în timp ce tăiem grăsimile saturate din carne și fructe de mare.

Alimente care pot face parte din regimul nostru alimentar: fasole și linte (vedeți că există chiar și paste din fasole și linte care pot fi gătite extraordinar de ușor, cu numai 8-10 minute de fierbere și amestecate apoi cu legume sau sos de roșii), cereale integrale (cum ar fi ovăz, orez brun și orz), quinoa, fructe proaspete și legume.

Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

Acid uric tratament de urmat după testul cu acid uric.

Rezultatele testelor de sânge ale acidului uric pot ajuta la determinarea tratamentului adecvat. În unele cazuri, este posibil să nu aveți nevoie de tratament medicamentos, ci doar de unul naturist li alimentație echilibrată.
Dacă medicul vă va diagnostic de gută, tratamentul ar putea include administrarea de medicamente pentru a reduce durerea și umflarea. Alimentația săracă în purine poate fi de folos. Schimbarea stilului de viață poate fi de asemenea benefică dacă aveți pietre de rinichi cronice din acid uric.

Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Din fericire, persoanele care primesc un diagnostic timpuriu, aleg o alimentație sănătoasă și suplimente nutritive naturale și fac mișcare pot avea o viață normală și se pot bucura de sănătate.

Scrie un raspuns: