Acid alfa lipoic ALA, beneficii pentru sanatate

Acidul alfa lipoic, cunoscut și ca acid tioctic, acid alfa-lipoic sau ALA, este o moleculă ce conține sulf, sintetizată în organism de către acidul gras numit acid octanic. Acidul alfa-lipoic este un antioxidant produs în corp care ajută la transformarea glucozei în energie, precum și la distrugerea radicalilor liberi. Ajută așadar la slăbire dar și la sănătatea întregului organism!

Acid alfa lipoic cu beneficii pentru sănătate, protecție celulară.

Acid alfa lipoic cu beneficii pentru sănătate, protecție celulară. Ajută la slăbire, tratamentul diabetului, tensiunii arteriale, ficatului.

De asemenea, dovezile leagă acidul alfa-lipoic de regenerarea altor antioxidanți, ca vitamina C, după ce aceștia sunt atacați de radicalii liberi. S-a demonstrat că acidul alfa-lipoic îmbunătățește sensibilitatea la insulină în diabetul de tip 2 și susține distrugerea celulelor tumorale, după cum arată Memorial Sloan Kettering Cancer Center.Dr. Elson Haas, autorul lucrării „Staying Healthy with Nutrition”, susține că structura unică a ALA îi permite acidului să funcționeze eficient ca antioxidant atât într-un mediu apos, cât și într-un mediu pe bază de grăsimi, ceea ce face ca acidul lipoic să fie la fel de valoros în interiorul și în exteriorul celulelor.

Datorită proprietăților sale puternic antioxidante și metabolice, acidul alfa lipoic și-a demonstrat beneficiile în cazul bolilor inflamatorii, expunerilor la substanțe toxice, bolilor cardiovasculare, în îngrijirea pielii, controlul greutății corporale, prevenirea cataractei și în multe alte afecțiuni.

Acidul lipoic reciclează alți antioxidanți

Acidul lipoic este un antioxidat puternic, capabil să curețe țesuturile de radicalii liberi dăunători. Potrivit lui Haas, unul dintre primele beneficii atribuite ALA a fost abilitatea sa de a ajuta la prevenirea scorbutului. Mai apoi s-a demonstrat că ALA are acest efect prin contribuția sa la reciclarea vitaminei C. Un articol din 2005 apărut în „Pharmacological Reports” face referire la ALA ca la un „antioxidant al antioxidanților” datorită abilității sale de a recicla glutationul, unul dintre cei mai puternici antioxidanți din țesuturile organismului.

Eficient: ajută celulele să consume energie

ALA este un factor esențial ce contribuie la determinarea enzimelor mitocondriale să producă energie din grăsimi și carbohidrați. Nivelurile mai ridicate de acid lipoic ALA din mitocondrie îmbunătățesc eficiența metabolică a acesteia. Un studiu din ianuarie 2011 apărut în „American Journal of Medicine” sugerează că o doză mare de ALA, respectiv 1.800 miligrame pe zi, a dus la reducerea greutății cu 2 la sută chiar de la început în cazul pacienților obezi, fapt ce demonstrează efectul său de îmbunătățire a metabolismului.


Acidul lipoic poate anula neuropatia diabetică

Neuropatia este o complicație majoră a diabetului. Se manifestă prin amorțeală, furnicături sau durere în zona extremităților și contribuie la apariția ulcerațiilor diabetice, la degenerarea articulațiilor și la amputații. Cercetările indică faptul că deteriorarea oxidativă poate juca un rol în dezvoltarea neuropatiei. Potrivit unui articol din 2004 apărut în „Treatments in Endocrinology”, s-a demonstrat că acidul alfa lipoic anulează anumite deficiențe asociate cu neuropatia diabetică.

Acidul alfa lipoic poate încetini avansarea bolii Alzheimer

Deteriorarea oxidativă și privarea de energie a neuronilor din creier constituie factori importanți în dezvoltarea demenței Alzheimer. Un studiu din 2007 publicat în „Journal of Neural Transmission” a arătat că acidul alfa lipoic, luat în doză zilnică de 600 miligrame, a încetinit avansarea bolii Alzheimer. În unele teste realizate pe subiecți umani, beneficiile acidului alfa lipoic par a fi mai semnificative decât cele oferite de medicamentele eliberate sub prescripție medicală.

În ce alimente găsim acid alfa-lipoic? Sunt mai eficiente suplimentele?
Da, sunt mai eficiente suplimentele.

Potrivit Linus Pauling Institute, aportul de acid alfa-lipoic din surse alimentare nu are un efect semnificativ, în timp ce acidul lipoic liber prezent în suplimente are rezultate semnificative, îmbogățind plasma. Conform Memorial Sloan Kettering Cancer Center, acidul alfa-lipoic legat prezent în alimente este dificil de scindat, astfel încât acesta este mai puțin disponibil pentru a pătrunde în plasmă. Acidul alfa-lipoic liber prezent în suplimente nu este legat și pătrunde cu ușurință în plasmă, fiind apoi distribuit în tot corpul.

Comportându-se ca un agent antiinflamator natural în organism, acidul alfa lipoic este un antioxidant puternic disponibil sub formă de suplimente, precum și într-un format cu aplicare locală. Potrivit dr. Nicholas Perricone, suplimentele cu acid lipoic protejează celulele corpului în multe feluri și au un efect natural de anti-îmbătrânire asupra pielii.

Suplimente capsule ACID ALFA-LIPOIC 100MG (120 cps / 1 pe zi): preț și mod de livrare rapidă în magazinul www.proDietaPlant.ro

Consumul de organe. Conform Memorial Sloan Kettering Cancer Center, în alimente, acidul alfa-lipoic este legat de proteine, în special de lizină. Acești compuși legați unul de altul poartă denumirea de lipoil-lizină. Acidul alfa-lipoic se găsește în cantități mari în țesuturile care conțin un număr mare de mitocondrii, sursa de putere a celulei. De aceea, consumul de organe aduce cu sine cantități mari de mitocondrii și, astfel, cantități mari de lipoil-lizină. Linus Pauling Institute susține că rinichii, inima și ficatul sunt surse alimentare care conțin acid alfa-lipoic.
Surse vegetale. Cloroplastele sunt celulele care produc energie în interiorul plantelor. Acidul alfa-lipoic este răspunzător de conversia energiei în cadrul celulelor, așadar alimentele ce conțin cantități mari de cloroplaste vor conține și cantități mari de acid alfa-lipoic. Sursele vegetale de acid alfa-lipoic sunt broccoli, spanacul, varza collard și salata chard, explică Linus Pauling Institute. Lipoil-lizina se găsește și în tomate, mazăre și varză de Bruxelles.
Drojdia. Acidul alfa-lipoic poate fi găsit și în drojdie, în special în drojdia de bere, obținută dintr-o ciupercă unicelulară.Beneficiile protecției celulare. Acidul alfa lipoic este parte a componentelor naturale de producere a energiei în celulă. Atunci când este luat sub forma suplimentelor, acidul alfa-lipoic poate crește eficiența altor vitamine. Conform dr. Nicholas Perricone, în „The Wrinkle Cure”, acidul alfa-lipoic protejează în special vitaminele C și E și le crește abilitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi din corp. Doctorul arată că aceasta se datorează faptului că acidul lipoic este deopotrivă hidrosolubil și liposolubil și astfel poate pătrunde în orice parte a celulei și chiar în spațiul intercelular.

Beneficii pentru frumusețea și sănătatea pielii

Potrivit dr. Perricone, acidul alfa lipoic este util mai ales în tratarea ridurilor pielii. Acesta explică faptul că enzimele ce digeră colagenul sunt create atunci când radicalii liberi pătrund în celula pielii, ca în cazul expunerii la razele UV. Totuși, atunci când acidul alfa-lipoic este prezent, acesta combate reacția și creează o reacție opusă, ameliorând sau chiar eliminând un rid. În plus, dr. Perricone susține că, administrat intern sau aplicat extern, acidul alfa-lipoic poate reduce apariția pungilor de sub ochi și poate contribui chiar și la eliminarea cicatricilor provocate de acnee.

Beneficii pentru diabetici

Suplimentele cu acid alfa-lipoic pot fi de folos, în special, persoanelor cu diabet. Acidul lipoic ALA ajută organismul să folosească glucoza, care are în schimb un rol potențial de reglare a glicemiei. Acidul alfa-lipoic reduce complicațiile care ar putea apărea la persoanele care consumă mult zahăr. Dr. Perricone declară că beneficiile anti-îmbătrânire ale acidului alfa-lipoic sunt generate de prevenirea atașării zahărului de proteine. El spune că acest lucru este folositor deoarece atunci când zahărul se atașează de proteine, apare deteriorarea celulară.

Beneficii pentru ficat

Potrivit lui Phyllis Balch, în „Prescription for Nutritional Healing”, acidul alfa-lipoic este util în tratarea efectelor alcoolului asupra ficatului. Aceasta susține că administrarea de suplimente cu acid alfa-lipoic ajută la protejarea ficatului și pancreasului de alcool înainte de apariția daunelor.

Tensiunea arterială

Respirația celulară este un proces ce transformă zahărul în energie. Este una dintre cele mai importante reacții chimice din organismele vii. Totuși, aceasta generează și deșeuri metabolice cunoscute sub denumirea de radicali liberi care dăunează și distrug celulele. Antioxidanții precum acidul alfa-lipoic atacă radicalii liberi și mențin sănătatea celulelor. Dovezile arată că acest lucru poate avea efecte importante asupra hipertensiunii arteriale.Tensiunea arterială este compusă din două măsurători diferite. Valoarea tensiunii sistolice se referă la presiunea existentă în momentul în care inima pompează sânge. Valoarea tensiunii diastolice se referă la presiunea existentă în momentul în care inima se odihnește între bătăi. Când una dintre aceste valori este prea mare – stare cunoscută sub numele de hipertensiune – atunci apare riscul de accident vascular cerebral, infarct, insuficiență cardiacă și anevrism arterial. Un alt efect poate fi insuficiența renală cronică.
Hipertensiunea. Tensiunea arterială este presiunea pe care o exercită sângele asupra pereților arteriali. Aceste artere se întăresc și relaxează pentru a regla fluxul sanguin în corp. De obicei, hipertensiunea este efectul unei disfuncții vasculare sau al unui blocaj în artere. Tratamentele cu suplimente de acid alfa-lipoic pot crește diametrul arterelor și pot ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.