Acerola, vitamina C naturala la superlativ

Acerola (Malpighia glabra), cunoscută și sub numele de vișină de Barbados, vișină tropicală sau cireașă portoricană este recomandată ca tratament naturist pentru un sistem imunitar puternic. Vitamina C extrasă din cireșele acerola reprezintă o modalitate naturală de a ne întări sistemul imunitar. Este unul din fructele cu cel mai ridicat conținut de vitamina C. În comparație, 100 g de portocale conțin 50 mg vitamina C, aceeași cantitate de acerola conține însă de la 1500 la 5000 mg.

Cireșele acerola sunt recunoscute pe plan internațional pentru puterea lor antioxidantă și concentrația extraordinară de Vitamina C naturală.

Acerola este un fruct bogat în vitamina C cu proprietăți nutritive valoroase, ce aduce multe beneficii sănătății, în special pentru imunitate. Capsule, pudra, tablete de acerola.
Acerola este un fruct bogat în vitamina C cu proprietăți nutritive valoroase, ce aduce multe beneficii sănătății, în special pentru imunitate. Capsule, pudra, tablete de acerola.

Acerola este un fruct tropical comestibil, ce provine din America Latină.

Cunoscut și sub denumirea de cireașă acerola, sau după denumirea sa științifică, Malpighia emarginata, acest fruct roșu și acrișor deține, conform studiilor științifice, cantități extrem de mari de vitamina C. Vorbim despre o proprietate nutritivă și curativă extraordinară ce i-a câștigat acerolei renumele de “unul dintre cele mai puternice superalimente din lume”.

Cireșele acerola oferă mai multă vitamina C decât toate celelalte surse alimentare, informează U.S. Department of Agriculture. Nu putem consuma însă cireșe acerola proaspete dacă nu locuim în zonele în care acestea cresc. Dar fructele acerola sunt deshidratate și mărunțite ca o pudră ce se comercializează ca supliment nutrițional sub formă de capsule, pulbere sau tablete de către mulți producători de suplimente alimentare. Pudra de acerola este un antioxidant puternic care conține în special mult acid ascorbic (sau vitamina C naturală) și are multe beneficii pentru sănătate.

Pudra de acerola conține cantități mari de vitamina C și quercitină, doi antioxidanți puternici care pot avea multe beneficii pentru sănătate. Într-un studiu din 2005 publicat de „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, cercetătorii au descoperit că acizii flavonici din acerola au proprietăți antioxidante. Antioxidanții neutralizează efectele radicalilor liberi, toxine ce pot provoca daune celulei și duce la un număr de afecțiuni și boli.

Sistem imunitar puternic cu pudra de acerola

Prin neutralizarea radicalilor liberi, pudra de acerola poate îmbunătăți sistemul imunitar care va lupta mai eficient împotriva bolilor.

Acerola conține de aproape 25 de ori mai multă vitamina C decât portocalele!

În domeniul sănătății, există un număr de afirmații despre pudra de acerola care nu au o susținere științifică, însă un lucru e sigur: acest superaliment tropical reprezintă una dintre cele mai bune surse de vitamina C din lume, o porție de 100 g de fructe acerola proaspete oferind aproximativ 1.500 miligrame de vitamina C. Pentru a realiza o comparație, portocalele, pe care multe persoane le consideră o sursă excelentă de vitamina C, conțin în jur de 50 miligrame de vitamina C la 100 grame.

Cunoscută și ca acid ascorbic, vitamina C este un nutrient vital ce deține multe funcții în organism, inclusiv menținerea unui sistem imunitar puternic și a unor oase, danturi și țesuturi sănătoase. De asemenea, s-a dovedit că vitamina C are proprietăți antihistaminice, putând astfel ajuta la prevenirea sau atenuarea anumitor tipuri de reacții alergice.

Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii.
Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii. Alege dintre mai multe variante. SMOOTHIE-uri VERZI (cu kale, spanac, ceai verde Matcha, iarbă de orz) și SMOOTHIE-uri colorate cu fructe Bio (mango, fructul pasiunii, căpșuni, afine). Sunt DISPONIBILE cu livrare rapidă și plata la curier în site www.proDIETAbio.ro

Ten frumos și sănătos cu vitamina C din acerola

Pudra de acerola a fost folosită în multe tratamente locale ale pielii și în medicamente, datorită conținutului său ridicat de vitamina C. Vitamina C aplicată local poate ajuta în formarea colagenului, țesut fibros ce contribuie la o piele sănătoasă. Vitamina C contribuie și la susținerea dezvoltării celulelor pielii, precum și la creșterea ratei de vindecare a cicatricilor. Totodată, pudra de acerola poate bloca producția de melanină, fapt ce poate îmbunătăți aspectul pielii sănătoase.

Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Suc de cătină de origine Germania, preț sticla brună.
Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. VITAMINIZAREA este recomandată copiilor, adulților care se simt fără energie, persoanelor care au fost spitalizate, celor ce au nevoie să își întărească sistemul imunitar în mod natural. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro

Acerola, un antioxidant natural benefic sănătății

Vitamina C din fructul acerola se comportă și ca un antioxidant natural. Antioxidanții sunt substanțe benefice care neutralizează radicalii liberi, molecule instabile ce susțin îmbătrânirea prematură și dezvoltarea bolilor degenerative precum afecțiunile cardiovasculare, cancerul și boala Alzheimer. Deși anumiți radicali liberi sunt pur și simplu produse secundare ale proceselor metabolice normale, majoritatea sunt generați de factori precum poluarea aerului, fumul de țigară, radiații, droguri și pesticide.

Luând în considerare nivelurile extrem de ridicate de vitamina C găsite în fructul acerola, nu este deloc surprinzător faptul că acest superaliment exotic s-a dovedit mai bun decât alte fructe în ceea ce privește capacitatea antioxidantă (care în schimb a generat dezvoltarea tuturor tipurilor de produse antiîmbătrânire pe bază de extracte de acerola). Într-un studiu brazilian ce a evaluat capacitatea antioxidantă a 18 fructe tropicale din Brazilia, acerola a ieșit în evidență (alături de camu-camu și fructul Amazonian Mouriri pusa) deoarece prezenta activitate antioxidantă puternică și consecventă în testele ABTS, DPPH și FRAP (metode obișnuite de evaluare a potențialului antioxidant al alimentelor în condiții de laborator).

Ochi sănătoși cu ajutorul pudrei de fruct acerola

Fructele acerola, consumate crude sau sub formă de pudră acerola, pot furniza organismului o doză consistentă de carotenoizi precum beta-carotenul, beta-criptoxantina și luteina. Potrivit unui studiu publicat în revista European Food Research and Technology, conținutul de carotenoizi din fructele acerola este comparabil cu nivelul de carotenoizi raportat pentru alimente precum tomatele, papaya și fructele guava.
Consumul alimentelor bogate în carotenoizi poate avea mai multe efecte benefice, însă cele mai cunoscute beneficii ale lor sunt legate de abilitatea de a proteja sănătatea oculară. Foarte multe cercetări științifice sugerează că unii carotenoizi, ca beta-carotenul și luteina, pot contribui la amânarea declanșării degenerării maculare asociate cu vârsta, pot preveni dezvoltarea cataractei, îmbunătăți vederea pe întuneric și reduce riscul de retinită pigmentară.

Fără efecte adverse. Într-un studiu din mai 2008 condus de „Journal of Food Science”, cercetătorii au evaluat toxicitatea polifenolilor din acerola prezenți în multe suplimente dietetice și nutriționale. Rezultatele cercetării sugerează că suplimentarea cu acerola are o toxicitate extrem de redusă și este considerată a fi sigură pentru consum. Din moment ce o mare parte din compușii ce constituie pudra de acerola sunt hidrosolubili și ușor de excretat de către organism, pudra de acerola este considerată a fi un supliment sigur și eficient.

În state precum SUA și Marea Britanie, fructul acerola este adesea comercializat sub formă de suplimente în magazinele cu alimente sănătoase, de obicei ca pudră concentrată de acerola obținută din fructele de acerola deshidratate. Persoanele care se bucură de beneficiile pentru sănătate ale acerolei utilizează acest supliment natural tot mai popular pentru a îmbunătăți profilul nutrițional al supelor reci, iaurtului, smoothie-urilor, terciului de ovăz și chiar al deserturilor reci preparate în casă. Cine nu are timp să presare pudra în smoothie-uri, shake-uri proteice sau diverse alimente poate lua capsule de acerola.

Fructele de acerola sunt recunoscute în întreaga lume pentru beneficiile aduse în susținerea sistemului imunitar. Tratament naturist pentru răceli, gripe, imunitate scăzută cu suc de acerola disponibil cu livrare rapidă din site www.proDietaBio.ro
Fructele de acerola sunt recunoscute în întreaga lume pentru beneficiile aduse în susținerea sistemului imunitar. Tratament naturist pentru răceli, gripe, imunitate scăzută cu suc de acerola disponibil cu livrare rapidă din site www.proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: