Acai

Acai este foarte mediatizat in ultimii ani datorita faptului ca ajuta la slabire, aduce foarte multa energie corpului si chiar infrumuseteaza. Acai a fost mult laudat de catre vedete de la Hollywood care au incercat diverse cure cu acest superfruct si care au laudat efectele benefice ale acestuia.

Acai sunt fructe cu proprietăți nutritive valoroase. Acai aduc numeroase beneficii sănătății. Este disponibil sub formă de suc și la noi în România.
Acai sunt fructe cu proprietăți nutritive valoroase. Acai aduc numeroase beneficii sănătății. Este disponibil sub formă de suc și la noi în România.

Dr. Nicholas Peritonea, un expert foarte respectat in America, a declarat acai fructul anului in 2009. Oprah, CNN, Doctor Oz au promovat in anii ce au urmat acest superfruct!

In Brazilia, acai este numit si “Beauty Berry” (“Fructul Frumusetii”) pentru ca are o serie de compusi activi naturali care aduc beneficii minunate organismului. Acai este foarte bogat in antioxidanti (cu o valoare ORAC mult mai mare decat a fructelor de padure) si ingrediente active care imbunatatesc metabolismul. Acai are de 10 ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai multe decat afinele. Antioxidantii apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule numite “radicali liberi”, care cauzeaza probleme de sanatate si chiar boli.

In mod surprinzator pentru un fruct, majoritatea caloriilor provin din grasimi: o portie de 100 ml suc de acai contine 62 de calorii si 5 grame de grasime. Este vorba insa despre acele grasimi sanatoase de care organismul are mare nevoie, acai are un continut bogat de grasimi antiinflamatorii Omega 9. Spre deosebire de celelalte fructe, acai are foarte putin zahar (numai 3 gr la 100 ml suc de acai). Fructele de acai contin acizi grasi esentiali, Omega 3, Omega 6 si Omega 9, vitaminele B1, B2, B3, vitamina C, vitamina E, calciu, fier, potasiu si multe alte substante vitale. Cercetatorii au descoperit ca acai are multe antocianine, un grup special de substante chimice din plante, despre care se crede ca aduc multe beneficii sanatatii. Acai contine de zece ori mai multe antocianine decat vinul rosu. Antocianinele din acai reprezinta numai 10% din totalul de antioxidanti continuti de acest fruct extraordinar. El mai contine si fitosteroli, o componenta cunoscuta pentru reducerea colesterolului, slabire, tratarea simptomelor asociate cu hiperplazia prostatica benigna (prostata inflamata) si ajuta la protejarea imunitatii in conditii de extenuare. Acai este studiat in continuare de cercetatori. Dr. Stephen Talcott de la Universitatea din Florida a declarat recent ca exista inca 50-75 compusi activi naturali in acai care urmeaza a fi studiati.

Suc de acai, proprietati nutritive, beneficii pentru sanatate. Pret suc de acai.
Suc de acai, proprietati nutritive, beneficii pentru sanatate. Pret suc de acai.

Fructele de acai sunt produse de un palmier care creste in luncile riului Amazon din Brazilia. Au un gust unic, seamana cu fructele de padure si au o aroma usoara de ciocolata amaruie gustoasa! Fructul, aproape de aceasi marime cu afinele, contine 95% seminte. Acestea sunt indepartate, pastrandu-se doar coaja pentru preparatele din acai.

In orasul Belem din Brazilia, bautura din acest fruct este consumata mai mult decat laptele-aproximativ 200000 de litri de suc de acai pe zi la o populatie de 1,3 milioane de persoane.

Acai creste numai in padurile amazoniene din Brazilia, iar prelucrarea comerciala a fructelor are loc, in principal, in apropierea orasului Belem. Daca veti face o vizita in Brazilia veti remarca faptul ca acai este la fel de comun ca si zmeura la noi si veti putea savura delicioasa inghetata de acai acoperita cu bucati de granola si banana.

Prodieta.ro nu promoveaza “produse minune” si va reaminteste ca alimentele si sucurile sunt suplimente ce imbunatatesc o alimentatie diversificata si nu pot fi considerate medicamente in sine. Pe de alta parte, orice aport de antioxidanti provenit din produse naturale aduce pe termen lung numai beneficii sanatatii.

Fructele de acai pot fi gasite sub forma de sucuri in majoritatea magazinelor cu produse naturiste si bio. Din cauza perisabilitatii lor, fructele proaspete de acai pot fi cumparate numai in Brazilia. Cea mai comuna forma de a consuma acai este sucul. Va recomandam sucul 100% natural fara adaos de zahar si fara pudra de acai sau alte interventii. >> vezi aici detalii suc natural de acai si pret >> Dupa o saptamana de cura cu suc de acai (numai 30 ml pe zi) veti simti ca aveti energie cum n-ati mai avut de mult timp! In plus, sucul de acai este foarte bogat in fibre (5.8 gr la 100 ml de suc) ceea ce inseamna un mare ajutor in detoxifierea colonului si in curele de slabire. Si capsulele de acai sunt foarte eficiente pentru ca reprezinta fructul de acai deshidratat si incapsulat. Beneficiati asadar de proprietatile nutritive si curative ale fructelor dar intr-un mod foarte comod.

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro