Dieta cu salate

Dieta cu salateDieta cu salata verde sau cu salate in general este usor de tinut, acasa, in oras sau la serviciu. Dieta cu salate poate include si gratar de piept de pui sau curcan si peste (orice fel de peste gatit la cuptor sau aburi). Salatele pot fi insotite o data pe zi de o felie de paine de secara. Adaugati proteine slabe in dieta cu salata verde. Tofu, fasolea, tonul si ouale fierte sunt surse excelente de proteine.
Si nu uitati sa beti multa apa plata cu lamaie!

Cand ne gandim la dieta cu salate ne vin probabil in minte acea salata verde insotita de rosii si castraveti si alte ingrediente care nu tin de foame. Vom expune mai jos, printre retetele consacrate de salate (salata italiana, bulgareasca, greceasca, cu pui, cu ton, s.a.) si retete de salate mai putin cunoscute la romani dar care tin de foame pentru mult timp si care aduc un aport important de proteine.

De evitatPentru cei care doresc sa slabeasca cu dieta cu salate nu le recomandam pe cele care contin: cartofi, morcovi, orez, paste, crutoane, porumb, cascaval, maioneza, mult ulei fie el si de masline. Toate aceste ingrediente ingrasa caci fie au un indice glicemic mare (pastele, crutoanele, morcovii, cartofii, porumbul au toate un IG mare) fie au prea multe calorii (cascavalul, maioneza si uleiul sunt bombe calorice).


1) SALATE clasice, simplu de preparat:

a) Salata Caprese (Reteta salata: mozzarella in zer + rosii feliate + 1 lingurita de pesto)

b) Salata Bulgareasca (Reteta salata: salata verde, rosie, castravete, ardei gras, masline negre, sunca slaba de de pui sau curcan, ou fiert, sare, piper alb (lamaie si ulei de masline dupa gust))

c) Salata Greceasca (Reteta salata: salata verde, branza telemea de oaie grasa, ardei gras, castraveti, rosii, masline negre, sare, piper alb (lamaie si ulei de masline dupa gust))

d) Salata cu Pui ( Reteta salata: salata verde, castraveti, rosii, ardei gras, piept de pui, ciuperci, sare, piper alb (lamaie si ulei de masline dupa gust))

e) Salata cu Ton (Reteta salata: salata, castraveti, rosii, ardei gras, masline, ton, sare, piper alb (lamaie si ulei de masline dupa gust))

f) Salata de rucolla cu parmezan (Reteta salata: rucolla, parmezan, lamaie)

g) Salata ProVitamine (Reteta salata: rucolla, somon fume, mar, grapefruit, portocale, rosii cherry)

h) Salata italiana: steagul verde, alb, rosu (Reteta salata: salata verde, masline verzi, castraveti, branza feta sau tofu, rosii-cherry; otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare, piper)


Salata marocana cu sfecla rosie

Salata marocana de sfecla rosieSfecla rosie este de ajutor in nenumarate probleme de sanatate, inclusiv pentru detoxifierea ficatului. Sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar imbunatatind respiratia celulelor si oxigenarea tesuturilor. Despre sfecla va mai putem spune ca isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire. Sfecla rosie contribuie la metabolismul grasimilor, nu are efecte adverse si este bine tolerata de majoritatea oamenilor. Atentie, sfeclele mici sunt mai dulci decat cele mari. » Cititi mai multe despre sfecla rosie in articolul dedicat »

Ingrediente:
2 sfecle rosii curatate de coaja si fierte la aburi;
2 linguri ulei de masline;
o jumatate lamaie;
1 catel usturoi (sau 1/2 ceapa),
o jumatate de legatura de patrunjel (sau coriandru, daca va place);
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili

Preparare:
Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja in multa apa cu putina sare pana cand intra furculita usor in ea. Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.
Se striveste usturoiul (sau se toaca ceapa marunt) si se adauga. Se stropeste cu suc de lamaie si ulei de masline. Se presara sfecla cu sare, piper, chili, chimion, patrunjelul tocat fin. Se amesteca usor si se gusta de condimente.
Se lasa sa stea 1 ora sa se amestece gusturile.

Timp de preparare: 20 min.
Marinare
: 1 oră.


Salata cu curcan

Aceasta salata de curcan este o modalitate foarte bună de a folosi a doua zi partile din friptura de curcan pe care nu le-ati mancat la o masa precedenta. Salata este o excelenta sursa de vitamine A, C, şi acid folic, precum si de fibre alimentare si proteine.

O portie mare de salata cu curcan de 600 de grame are 450 calorii. Aceasta reteta poate fi pregatita in cadul dietei cu salate fiind deosebit de satioasa.
Timp de pregatire: 10 minute

Ingrediente:

Salata verde sau rucola sau spanac proaspat

O rosie medie, feliata
Ceapa sau praz feliat
Piept de curcan, feliat
Cateva ciuperci crimini, feliate
Cateva seminţe crude de floarea soarelui sau dovleac
O smochina fara samburi taiata subtire
O cana de fasole cu bobul mare fiarta sau conserva

Toate aceste ingrediente se amesteca si se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, patrunjel, lamaie, ulei de masline extravirgin. Daca va lipseste vreun ingredient din bucatarie, nu va descurajati. Fiti creativi si completati cu altceva.


Salată de avocado cu ardei

Salata de avocadoEste bine-cunoscut faptul ca avocado are un continut bogat in "grăsimi sănătoase", cum ar fi grasimile mononesaturate si acizii grasi esentiali. Avocado este o sursa foarte buna de fibre alimentare, vitamina C, vitamina K şi acid folic – esenţiale pentru formarea de celule sanguine. Atunci cand cumparam avocado trebuie sa avem in vedere ca la apasare, degetele trebuie sa intre putin in fruct dar nu prea mult. In cazul in care cumparati avocado tare il puteti impacheta in hartie si aseza langa banane. Hartia si apropierea bananelor determina coacerea mai rapida a fructului de avocado.

Ingrediente:
6 avocado, tocate mărunt;
4 roşii taiate felii mici; o ceapa mica, tocată mărunt;
câteva fire de coriandru tocat;
1 ardei iute tocat foarte fin;
sucul de la 4 lămâi, sare, piper.

Mod de preparare: Avocado, roşiile, ceapa, coriandrul, zeama de lămâie, ardeiul iute, sarea şi piperul pe pun într-un bol mare şi la final se amestecă uşor.

Atunci cand tineti dieta cu salate mancati cat mai variat. Sfecla rosie, avocado, lintea, fasolea, tofu, vinetele sunt recomandate pentru o dieta foarte diversificata!


Salata de vinete cu nuca

Imaginati-va ca ati face clasica salata de vinete, dar fara maioneza sau ceapa. Peste vinete adaugati si ardei copt, ulei de masline, nuca dupa gust si 2 catei de usturoi si puneti in blender. La sfârşit se adaugă iaurtul. Se pune sare si piper dupa gust, se decorează cu pătrunjel tocat mărunt şi se ţine puţin la rece înainte de a mânca.


Reteta salata mediteraneana cu linte

Salata cu linteSalata mediteraneana cu linte reprezinta un mod usor de a gati in stil mediteranean. Poate reprezenta masa de pranz sau cina daca alegeti sa tineti dieta cu salate sau poate completa un stil de viata sanatos. Este o buna alegere si pentru cei ce tin un regim vegetarian. Salata mediteraneeana cu linte este plina de vitamine si minerale, furnizand 220% din necesarul zilnic de vitamina K, 107% din necesarul zilnic de molibden si 79% din necesarul de vitamina A. O portie de salata de 250 grame are 260 calorii si poate reprezenta o masa in cadrul dietei cu salate sau poate reprezenta garnitura pentru o friptura. Lintea nu a fost folosita prea mult in alimentatie la noi in tara dar asa nu inseamna ca nu ar trebui sa o avem in vedere. Are un gust asemenator cu cel al fasolei, fierbe mult mai usor, nu da gaze si are proprietati nutritive valoroase. » Cititi mai multe despre linte in articolul dedicat »

Timp de preparare: 20 min.
Marinare
: 1 oră.

Ingrediente:
3/4 cană linte verde uscata (dupa fierbere vor fi doua cani);
2 cani de apa;
ardei gras rosu taiat marunt; o rosie sau doua taiate felii mici; o ceapa mica taiata felii subtiri;
2 catei de usturoi de dimensiune medie presati;
o mana de busuioc proaspat tocat;
3-4 nuci tocate;
2 linguri de otet balsamic;
1 lingura de suc de lămâie proaspăt stors;
2 linguri ulei de măsline extra virgin;
sare si piper negru dupa gust. 1 legatura de frunze tinere de papadie sau de rucola pot fi adaugate acestei salate.

Mod de preparare: Spalati lintea, inlaturati orice elemente straine si scurgeti. Puneti lintea la fiert impreuna cu trei cani de apa si putina sare. Lintea se fierbe la o temperatură scăzută pentru aproximativ 20 de minute, sau până când arata a fi fiarta, dar cu un aspect încă ferm. Scurgeti excsul de apa, clatiti in apa rece si scurgeti din nou. Amestecati toate ingredientele reteti de salata mediteraneana cu lintea. Marinati timp de cel puţin 1 oră înainte de servire. Aruncati langa salata păpădie sau rucola cu 2 linguri ulei de masline, 1 lingura suc de lamaie, sare şi piper.





Opinia / Comentariul dvs


× 6 = 54

Powered by WordPress | Visit iCellPhoneDeals.com for Free Cell Phone Deals. | Thanks to BestInCellPhones.com, MMORPGs and Fat burning furnace| Scientia.ro
Toate articolele din acest site sunt sub licenta revistei online prodieta.ro. Articolele Prodieta.ro pot fi preluate in limita a 1000 de semne, dar nu mai mult de 1/2 din continut, obligatoriu cu link catre articolul original.Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ si nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricarei alte forme de interventie medicala profesionala. Pro dieta.ro nu este responsabil pentru diagnosticuri facute de vizitatori sau de consecintele interpretarii informatiilor prezente aici. Site-ul pro dieta .ro are la baza informatii furnizate de nutritionisti si articole ale universitatilor si institutelor de cercetare specializate in nutritie si sanatate. Informatiile sunt adaptate conform stilului redactional prodieta.ro.
Bibliografie generala: Ghidul sanatatii tale/Michael van Straten; 199 de retete vegetariene; Cum sa oprim imbatranirea/Jean Carper; Ghidul indicelui glicemic/Barbara Ravage; Armonia din farfurie/Maryse Wolinski si Dr. Laurent Chevallier; Ghidul caloriilor, carbohidratilor si colesterolului/Martha Schueneman; Slabim mancand normal/Melissa Hall; 101 Alimente care va pot salva viata/David Grotto; The World's Healthiest Foods/George Mateljan; Alimentatia Gravidei/Leonella Nava; Biblia Alimentatie Copilului/Eileen Behan; Alimentatia copilului de la nastere la 3 ani/Ruth Yaron; Alina-ti bebelusul in mod natural/Pamela Rhatigan; Beneficiile Nutritiei Optime/Patrick Holford; Traiesc, deci ma abtin/Mihaela Bilic; whfoods.com; Noua dieta Revolutionara/Atkins; Mananc, slabesc si ma mentin/Michel Montignac; Alimentele Adevar si Impostura/Laurent Chevallier; Sanatate prin terapii naturiste/Aurelian Cirjeu-Gogan; Mituri, fobii si adevaruri despre alimente/Dr. Joe Schwarcz; Ghidul viitoarei mame/Dr. Spock; wikipedia.org; Rina's Dieta de 90 de zile I si II/Breda Hrobat si Mojca Poljansek; Nutritie si Biotratamente/Phyllis A. Balch; Reteta Sanatatii Perfecte/Patrick Holford; 150 de alimente esentiale pentru imunitate/Kirsten Hartvig; 10001 de remedii casnice/The Reader's Digest;